به گفته مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، روزانه ۲۵ میلیون لیتر فرآورده نفتی در کشور قاچاق می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلثوم مومنی - محمد محبی در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، اظهار کرد: ۸۵ درصد  قاچاق سوخت در کشور مربوط به نفتگاز است.

وی با بیان اینکه سالانه هشت میلیارد ریال فرآورده نفتی در کشور قاچاق می‌شود که رقم قابل توجهی است، افزود:جریمه برای قاچاقچی به هیچ عنوان بازدارنده نیست و تنها توقیف خودرو و محدودیت کارساز است.

مدیر کل دفتر پیشگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: ۱۱ میلیارد دلار عدم نفع فرآورده نفتی است که به اقتصاد کشور خسارت زیادی وارد می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به بازدیدی که از مرز باشماق مریوان انجام گرفته، نظم‌بخشی به پایانه مرز باشماق  را ضروری دانست و گفت:  در حال حاضر هیچ تفکیک ورودی در این پایانه وجود ندارد، در حالیکه افرادی که وارد پایانه می‌شوند حتما باید توسط ابزار‌های شناسایی تایید شده باشند.

محبی تاکید کرد: سرشاخه‌های قاچاق سوخت در کردستان باید شناسایی شود.

کولبری نیازمند ساماندهی

مدیرکل دفتر امور اقتصادی و بهبود فرآیند‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم گفت: کولبری نباید به عنوان قاچاق تلقی شود، بلکه مانند ملوانی در چارچوب قانون تعریف و اداره شود تا هم معیشت مردم تامین شود و هم بار قانونی داشته باشد.

رضا موسی‌زاده با باین اینکه، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرز را فرصت برای توسعه می‌داند، گفت: هدف اصلی  این ستاد، پیشگیری از قاچاق و تسهیل تجارت رسمی و قانونی است.

وی درباره لزوم ساماندهی مرز باشماق مریوان اظهار کرد: ظرفیت ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم توسعه می‌تواند در حل مشکلات استان و ساماندهی مبادلات مرزی موثر باشد.

مدیرکل امور اقتصادی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور از تشکیل کارگروه تسهیل تجارت مرزی و فرامرزی با ریاست گمرک کشور دخبر داد و گفت: در این کارگروه، مجوز‌های گمرکی و موضوعات مرتبط به‌طور جدی دنبال می‌شود تا مشکلات استان در سطح ملی پیگیری و برطرف شود.

تسریع در تامین زیرساختهای مبادلات مرزی

استاندار کردستان  نیز با تاکید بر تسرویع در تامین زیرساختهای لازم برای اجرای قانون مبادلات مرزی، از از فرمانداران خواست تا زمینه بهره مندی مرزنشینان از این قانون را به سرعت فراهم کنند.

آرش زره تن لهونی با اشاره به لزوم شناسایی مشمولان این قانون در استان، افزود: هماهنگی‌های لازم برای اجرای قانون مبادلات مرزی انجام شده و طی مدت پنج سال  اجرا می شود.

وی به نابسامانی پایانه‌های مرزی استان اشاره و آن را ناشی از ناهماهنگی بین بخشی و عملکرد نامناسب دستگاههای اجریی دانست و افزود: منتظر اجرای دستور وزیر راه و شهرسازی برای ساماندهی سایت فعلی مرز باشماق و به موازات آن اجرای طرح جامع هستیم.

استاندار کردستان مدیریت واحد مرز را حلال بخش مهمی از مشکلات موجود دانست و ادامه داد: باید از ظرفیت‌های استان برای هماهنگی و مدیریت واحد و منسجم مرز استفاده کنیم.

 

 

برچسب ها: کردستان ، قاچاق سوخت ، مرز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.