
باشگاه خبرنگاران جوان - وزارت ورزش و جوانان در ادامه نشستهای کارشناسی خود با فدراسیونهای ورزشی، امروز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه وضعیت فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی را بررسی کرد. این جلسه به منظور تحلیل و آنالیز تیمهای ملی دانشگاهی برای حضور در بازیهای دانشجویان جهان (یونیورسیاد ۲۰۲۵) برگزار شد. رویداد معتبری که هر دو سال یک بار با شرکت کشورهای مطرح جهان برگزار میشود.
اتفاق درخورتوجه، نشست تخصصی فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی، حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود که به دعوت احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در این جلسه شرکت کرد. هدف از این حضور، انعقاد تفاهم نامه همکاری میان دو وزارتخانه، در راستای بهره مندی از ظرفیتهای طرفین در خصوص توسعه ورزش دانشگاهی و به تبع آن ارتقا سطح کیفی ورزش قهرمانی و همگانی در کشور بود.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در ابتدای این جلسه در خصوص حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست کارشناسی کاروان ورزش دانشگاهی ایران، اعزامی به بازیهای یونیورسیاد ۲۰۲۵ گفت: با توجه به در پیش بودن بازیهای دانشجویان جهان این برنامه را ترتیب دادیم تا ضمن بررسی شرایط آماده سازی ورزشکاران شرکت کننده در این مسابقات، تفاهم نامهای را هم با وزارت علوم به امضا برسانیم. به هر حال بازیهای یونیورسیاد در سطح جهانی برگزار میشود و برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است. ما باید هر کاری بکنیم که کاروان ورزش ایران حضوری موفق در این بازیها داشته باشند. این تفاهم نامه کمک میکند که همکاریهای مشترک دو وزارتخانه بیشتر شود. دانشگاههای کشور به لحاظ امکانات و نیروی انسانی پتانسیل بالایی دارند و ما باید از این فرصت جدای از بحث توسعه ورزش دانشگاهی، در حوزه ارتقا ورزش قهرمانی و همگانی نیز استفاده کنیم.
وی با تاکید به این که ورزش در تمامی سطوح متعلق به وزارت ورزش و جوانان است، ادامه داد: در گذشته شرایط به این صورت بود که ورزش در سطوح دانشگاهی، نیروهای مسلح، دانش آموزی و ... از وزارت ورزش و جوانان جدا شده بود. ما از این وضع رضایت نداشتیم. چرا که معتقدیم ورزش در همه بخشها متعلق به وزارت ورزش و جوانان است و ما باید پاسخگو باشیم؛ بنابراین تعامل با وزارتخانه هایی، چون علوم و آموزش و پروش را در دستور کارمان قرار دادهایم تا بیشتر به بهبود کیفی ورزش قهرمانی و همگانی کمک کنیم. ما حتی درصددیم که انجمن ورزش جامعه پزشکی را هم تاسیس کنیم. در همین چند وقت اخیر دو کاروان ورزش دانش آموزی در بازیهای جهانی زیر ۱۵ و زیر ۱۸ سال شرکت کرده است و بین ۶۰ کشور توانستیم به دو رتبه پنجم و ششمی برسیم. اتصال بین ورزش دانش آموزی و دانشگاهی باید همواره برقرار باشد، چرا که از این بستر است که استعدادها شناسایی میشوند و ورزش قهرمانی رشد میکند.
وزیر ورزش و جوانان همچنین با بیان این که این نشست هم اندیشی و کارشناسی سرآغاز برنامه ریزیهای جدیتر برای بازیهای دانشجویان دوره آتی خواهد بود، توضیح داد: در هر دوره از بازی ها، همیشه یک سری رشتهها افزایش و کاهش دارند. در بازیهای این دوره، رشتههایی که ما در آن مزیت نسبی داریم، کاهش پیدا کرده است. اما برای ما اصل این است که با آغاز همکاری وزارتخانههای ورزش و علوم، برنامه ریزیهای جدیتر برای یونیورسیاد ۲۰۲۷ از هم اکنون آغاز میشود. این بازیها درست یک سال قبل از المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس برگزار میشود و ما باید به سمتی برویم که جز ۶، ۷ کشور اول باشیم. به هر حال ما قبلا توانستیم رتبههای هشتم و نهمی در یونیورسیاد کسب کنیم. امیدواریم این نشستها به مرحلهای ختم شود که قابلیت اجرایی داشته باشد.
در جریان این نشست حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با قدردانی از حمایتهای ورزش و جوانان از ورزش دانشگاهی گفت: امروزه بچههای ما تحت فشارهای روانی داخلی و بیرونی هستند. یکی از راهکارها برای کم کردن این فشارها توجه به مقوله ورزش است. ورزش در دانشگاه جایگاه فوق العادهای دارد. امیدواریم هم افزایی ما با وزارت ورزش و جوانان علاوه بر توسعه ورزش همگانی و شادابی جامعه، منتج به دستاوردهای بین المللی هم بشود. دانشگاهها، وزارت علوم و پژوهشگاه تربیت بدنی پای کار هستند تا در حوزه فن آوریهای نوین و توسعه مهارتهای ورزشی همه جانبه به وزارت ورزش و جوانان کمک کنند.
در پایان نشست تخصصی فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی، وزاری ورزش و جوانان و علوم، تحقیقات و فن آوری تفاهم نامه همکاری را برای بهبود روابط دو دستگاه در جهت توسعه ساختار کلی ورزش کشور به امضا رساندند.
تبیین مسئولیتهای مشترک و تقسیم وظایف در حوزههای آموزش و پژوهش، استفاده بهینه از منابع و امکانات طرفین در امور ورزش و جوانان، توسعه ورزش همگانی و غنی سازی اوقات فراغت دانشجویان از طریق المپیادها و جشنوارههای ورزشی، ترویج رشتههایی با ماهیت ورزشهای همگانی و افزایش تحرک دانشجویان از جمله محورهای مهمی است که در این تفاهم نامه آمده است.
سی و دومین دوره بازیهای یونیورسیاد طبق برنامه ۲۵ تیر ماه تا ۱۵ مرداد ماه جاری در ۱۸ رشته مختلف در ۶ شهر آلمان انجام خواهد شد و کاوران ورزش کشورمان هم یکی از تیمهای حاضر در این مسابقات خواهد بود. ورزش دانشجویان جهان ایران تا کنون در ۱۲ دوره بازیهای یونیورسیاد شرکت کرده است و بهترین عنوان آن کسب یک رتبه هشتمی در سال ۱۹۷۳ و دو نهمی در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ است. ایران در حال حاضر با مجموع ۱۳۳ مدال طلا، نقره و برنز، رتبه بیست و دوم را در جدول مدالی این بازیها دارد.
منبع: وزارت ورزش و جوانان