معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان از برنامه ریزی استان برای توسعه صادرات خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مونا محمد قاسمی - کیانمهر، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان شامگاه یکشنبه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان، گفت: این نمایشگاه از ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت با حضور ۵۳ شرکت ترکمنستانی و ۱۲ شرکت دولتی در گرگان برگزار می‌شود تا زمینه معرفی محصولات و ایجاد ارتباطات تجاری بیشتر فراهم شود.

وی قرابت فرهنگی و مرز مشترک ۱۲۰۰ کیلومتری ایران و ترکمنستان را فرصتی مهم برای شناساندن محصولات کشاورزی گلستان دانست و افزود: در حال حاضر حجم صادرات گلستان به ترکمنستان حدود ۱۷ میلیون دلار است. این در حالی است که کل تجارت خارجی ترکمنستان در سال ۲۰۲۴ بین ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار بوده که از این مقدار ۶.۵ میلیارد دلار صادرات و مابقی واردات بوده است.

کیانمهر ادامه داد: سهم ایران از صادرات به ترکمنستان ۹۹ میلیون دلار و از واردات ۱۶۱ میلیون دلار است. با توجه به ظرفیت‌های خوب کشاورزی در استان گلستان، باید این رقم افزایش یابد.

او یکی از مزیت‌های استراتژیک استان را مرز مشترک با ترکمنستان عنوان کرد و گفت: اتفاقات خوبی در حال وقوع است، سرمایه‌گذاران متعددی وارد عرصه شده‌اند و تفاوت چشمگیری در منطقه شاهد هستیم. برای صادرات کالا تنها یک تا دو ساعت زمان نیاز است و واردات نیز در صورت نبود مشکل فنی طی یک تا دو روز انجام می‌شود. در تلاشیم موانع موجود را رفع کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با اشاره به تلاش‌ها برای گسترش ارتباطات گفت: از استاندار بالکان برای شرکت در سالگرد تولد مختوم‌قلی فراغی دعوت شده است و احتمال دارد استان گلستان در آذرماه امسال در نمایشگاه صادراتی عشق‌آباد حضور داشته باشد.

وی از حضور فعال گلستان در اکسپو تهران نیز خبر داد و افزود: هدف ما جذب سرمایه‌گذار، معرفی ظرفیت‌های کلان گلستان و بهره‌گیری از فرصت‌های منطقه آزاد است. معتقدیم مسیر توسعه گلستان از منطقه آزاد عبور می‌کند.

کیانمهر با اشاره به برگزاری نشست‌های B۲B در حاشیه این نمایشگاه، تأکید کرد: تا زمانی که منطقه آزاد به‌طور کامل شکل نگیرد و کشور‌های مختلف حضور نیابند، با موانع زیادی مواجه خواهیم بود.

وی از مطالعه پروژه جاده اینچه‌برون به گنبد و گرگان خبر داد و گفت: ۸۲ کیلومتر خط ریلی داریم که موجب تسهیل تجارت خواهد شد. تفاهم‌نامه‌ای نیز میان وزیر راه و شهرسازی ایران و طرف ترکمنستانی برای بهسازی مسیر جاده‌ای به اینچه‌برون منعقد شده و این پروژه از طریق تهاتر گاز با همکاری یک شرکت ایرانی انجام می‌شود.

کیانمهر یکی از مطالبات جدی استان را خروج از بن‌بست ریلی دانست و اظهار کرد: این کریدور، مسیر توسعه گلستان و راه ارتباطی با کشور‌های آسیای مرکزی و چین است. در حال حاضر بار از چین به‌جای ۴۵ روز، تنها در مدت دو هفته وارد کشور می‌شود.

وی در پایان گفت: در سفر قریب‌الوقوع رئیس مجلس شورای اسلامی به گلستان، این موضوعات در اولویت مطالبات ما قرار خواهند گرفت.

برچسب ها: ترکمنستان ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.