«ژان نوئل بارو» طی جلسه پرسش و پاسخ در اندیشکده «شورای آتلانتیک» تاکید کرد که از حیث محتوا و زمانبندی در مذاکرات هسته‌ای با آمریکا هماهنگ بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه طی جلسه پرسش و پاسخ در اندیشکده «شورای آتلانتیک» درباره موضوع ایران صحبت کرد. 

بارو در ابتدا در پاسخ به سوالی درباره اینکه فرانسه به دنبال بحث درباره مساله موشکی ایران بوده اما مذاکرات غیرمستقیم با تیم ترامپ بر بازنگری یا احتمالا یک توافق موقت مبتنی بر برجام متمرکز است، مدعی شد: این موضوعی است که ما از روز اول با مارکو روبیو در مورد آن هماهنگی می‌کردیم. ما از مذاکره ای که ایالات متحده با ایران آغاز کرده است، حمایت و آن را تشویق می‌کنیم. چرا؟ زیرا ایران تهدیدی بزرگ برای منافع امنیتی ما محسوب می‌شود، زیرا ما، فرانسه - مارسی - در دسترس هستیم و شرکای نزدیک ما در منطقه نیز در دسترس هستند؛ بنابراین ما در این مورد بسیار جدی هستیم.

وی افزود: اما ما معتقدیم که هیچ مسیر دیگری جز مسیر دیپلماتیک برای حل این مسئله وجود ندارد. هیچ راه حل نظامی برای این مسئله وجود ندارد و هر نوع تلاش نظامی برای حل این مسئله هزینه‌های بسیار زیادی خواهد داشت که ما نمی‌خواهیم متحمل شویم؛ بنابراین برای اینکه این مذاکره تا حد امکان موفقیت‌آمیز باشد، ما با ایالات متحده در مورد محتوا و زمان‌بندی هماهنگ بوده‌ایم. از نظر محتوا هماهنگ بودیم زیرا تیم‌های ما طی چند ماه گذشته قبل از انقضای برجام، توافق هسته‌ای که ده سال پیش منعقد شد و در پاییز منقضی می‌شود، کار کرده‌اند.

وزیر خارجه گفت: بنابراین ما برای این انقضا آماده می‌شدیم و در واقع ایده روشنی از آنچه که می‌تواند یک توافق قوی و محافظتی برای ما داشته باشد، داریم و این شامل برخی از بخش های بالستیک و همچنین فعالیت‌های منطقه‌ای و موارد مربوط به آن می‌شود.

وی همچنین گفت: محتوا چیزی است که به نوعی در اختیار مذاکره‌کنندگان آمریکایی است و من در این مورد بسیار شفاف بودم.

بارو در ادامه افزود: ما همچنین در مورد زمان‌بندی هماهنگ بودیم، زیرا در صورتی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کند که ایران تعهدات خود را ذیل برجام نقض کرده است و اگر تا تابستان ما یک توافق محافظتی - یا توافقی که به اندازه کافی از منافع امنیتی ما محافظت کند - نداشته باشیم، در اعمال مجدد تمام تحریم‌هایی که ده سال پیش هنگام انعقاد برجام لغو کردیم، تردید نخواهیم کرد.

وزیر خارجه فرانسه چندی پیش نیز تهدید کرده بود که در صورت عدم توافق ایران و آمریکا، مکانیسم ماشه را فعال خواهد کرد. این تهدید، که رویترز نیز به آن اشاره کرد، در ادامه اظهارات روبیو مطرح شد که مدعی بود ایران باید غنی‌سازی را متوقف کرده و سوخت را وارد کند.

این ادعا‌ها در حالی است که ایران بار‌ها پایبندی خود به NPT را اثبات کرده و غنی‌سازی را حق قانونی خود می‌داند. کشور‌های غربی از جمله فرانسه به تعهدات خود عمل نکردند. تهدید مکانیسم ماشه بیشتر یک بلوف سیاسی برای فشار بر ایران است تا اقدامی عملی. ایران با تکیه بر توان داخلی و دیپلماسی فعال نشان داده که چنین تهدید‌هایی نمی‌تواند مسیر استقلال آن را متوقف کند.

در همین راستا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا درباره اینکه هدف مذاکرات با ایران محدودسازی یا برچیدن کامل برنامه هسته‌ای تهران است، تاکید کرد: «برچیدن کامل، من فقط همین را می‌پذیرم.»

ترامپ با اشاره به نظریه‌هایی مبنی بر امکان داشتن برنامه غیرنظامی هسته‌ای برای ایران جهت تولید برق، گفت: «آن‌ها این همه نفت دارند، برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز به چه کارشان می‌آید؟» او همچنین افزود که تحریم‌های سنگینی را علیه ایران، به‌ویژه در حوزه نفت، اعمال کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که خواهان موفقیت و پیشرفت ایران است، اما تنها چیزی که نباید داشته باشند، سلاح هسته‌ای است، زیرا در غیر این صورت، دنیا نابود می‌شود.

از سوی دیگر شب گذشته بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که چندان رضایتی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ندارد و به دنبال سنگ اندازی در روند مذاکرات بوده و سعی در دیکته کردن خواسته های خود در این مذاکرات دارد با اشاره به حملات دیروز جنبش انصارالله یمن به فرودگاه بن گوریون در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «رئیس جمهور ترامپ کاملا درست می‌گوید. حملات حوثی‌ها از ایران سرچشمه می‌گیرد».

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه ادعا‌های خود تهدیداتی را نیز مطرح کرده و نوشت در مکان و زمان انتخابی خود به انصارالله و به ایران پاسخ خواهد داد.

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه‌ای ضمن رد اتهامات علیه تهران در رابطه با یمن، تهدید‌های اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه کشورمان را محکوم کرد و مسئولیت آثار و تبعات مترتب بر آن را متوجه دولت آمریکا و رژیم تروریست صهیونیستی دانست.

منبع: پایگاه شورای آتلانتیک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار