
باشگاه خبرنگاران جوان - کمیته بینالمللی المپیک (IOC) پس از پایان المپیک ۲۰۱۲ به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد ورزشکاران مستعد در سراسر جهان، ورزشکاران منتخب هر کشور را با عنوان بورسیه تحت حمایت خود قرار داد تا با این هدف، در المپیکها شاهد درخشش چهرههای جدید از سراسر جهان باشد.
بر این اساس و طبق روال گذشته IOC پس از وقفهای چند ماهه فرایند بورسیه ورزشکاران را آغاز کرده است. بر این اساس از طرف کمیته ملی المپیک کشورمان ۱۲ ورزشکار برای المپیک ۲۰۲۸ لسآنجلس بورسیه خواهند شد.
کمیته ملی المپیک در انتخاب و معرفی ورزشکاران کشورمان اصل برابری جنسیتی را رعایت کرده و بر این اساس ۶ ورزشکار زن و ۶ ورزشکار مرد این بورسیه را دریافت خواهند کرد. نکته قابل توجه مبلغ این بورسیه است که در ادوار گذشته ماهیانه ۵۰۰ دلار بود که با پیگیریهای کمیته ملی المپیک در این دوره ورزشکاران بورسیه ماهیانه ۷۵۰ دلار دریافت خواهند کرد. پرداخت بورسیه معادل ریالی ۷۵۰ دلار خواهد بود.
المپیک ۲۰۱۶ ریو اولین دورهای بود که ۹ ورزشکار ایرانی از کمکهای مالی کمیته بینالمللی بهره بردند، اما برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو ۱۰ ملیپوش ایرانی از طرف IOC بورسیه شدند. رزیتا علیپور (کاراته)، نازنین ملایی (قایقرانی)، علی پاکدامن (شمشیربازی)، حسین رسولی (دوومیدانی)، الهه احمدی (تیراندازی)، نوشاد عالمیان (تنیس روی میز)، ناهید کیانی (تکواندو)، کیانوش رستمی (وزنهبرداری)، محمدعلی گرایی (کشتی فرنگی) و حسن یزدانی (کشتی آزاد) ۱۰ نفری بودند که از ۹ رشته ورزشی کمک هزینه ۵۰۰ دلاری را از کمیته بینالمللی دریافت میکردند.
سومین دوره بورسیه مربوط به المپیک پاریس بود. در این دوره از سوی کمیته ملی المپیک ۱۵ ورزشکار منتخب کشورمان برای دریافت بورسیه تا بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس مشخص شدند. بر همین اساس امیر حسین زارع و محمدرضا گرایی (کشتی)، جواد فروغی و فاطمه کرمزاده (تیراندازی)، سمیه یزدانی (دوچرخهسواری)، نازنین ملایی (قایقرانی)، دانیال شهبخش (بوکس)، رضا علیپور (صخرهنوردی)، الهام حسینی و علی داوودی (وزنهبرداری)، علی پاکدامن (شمشیربازی)، ریحانه مبینی (دوومیدانی)، مهلا مومنزاده (تکواندو)، مهرشاد افقری (شنا) و مهدی احمدکهنی (ژیمناستیک) این بورسیه را دریافت کردند.
منبع: تسنیم