
باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا رهایی در آیین افتتاحیه اولین مرکز توسعه کسب و کارهای دریایی کشور که با حضور عبدالعلی زاده نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور برگزار شد، با اظهار تاسف از حادثه بندر شهید رجایی گفت: این حادثه به دلیل از دست رفتن تعدادی از هم وطنانمان و همچنین خسارتهایی که به بار آورد، حادثه بسیار تلخی بود و در جامعه فنی و مهندسی کشور باید درسهای جدی از این حادثه برای مدیران، برنامه ریزان کشور و همچنین مهندسان گرفته شود.
وی ادامه داد: باید ارزیابی در نگهداری کالا در مراکز با اهمیت کشور و سیاستهای علمی در خصوص تخلیه و ذخیره سازی کالا صورت بگیرد؛ بنابراین دانشگاه صنعتی امیرکبیر آمادگی هر نوع همکاری در خصوص ارزیابی این حادثه ناگوار و جلوگیری از وقوع حوادث بعدی را دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسعه دریامحور را یکی از موضوعات مهمی دانست که مقام معظم رهبری و مسئولان نظام بر آن تاکید ویژه دارند و با توجه به طول سواحل دریایی کشور و حجم مراودات اقتصادی باید فعالیتهای این حوزه از اولویت و اهمیت خاصی برخوردار باشد.
رهایی خاطرنشان کرد: در سند توسعه دریامحور کشور به ۲ بند مهم اشاره شده است که ارتقای سرمایه انسانی با مدیریت کارآمد و متعهد همچنین ایجاد پشتوانه علمی، آموزشی و پژوهشی برای توسعه دریامحور، زیست بوم و فناوری دریا از جمله این بندهای مهم است بنابراین توسعه همکاریهای سیاسی، اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری در طرحهای بزرگ مقیاس، دانشبنیان، زیرساختی، تولیدی و خدماتی کشورهای همسایه به منظور بهره گیری از ظرفیتهای دریایی، حضور موثر در صحنه بین المللی و دستیابی به موقعیت قطبهای منطقهای از دیگر بندهای سند توسعه دریامحور کشور است که این سند تکلیف را برای همه از جمله مراکز علمی و دانشگاهی کشور روشن میکند تا بتوانیم از ظرفیتهای علمی کشور برای اجرایی سازی این سند حداکثر بهره را ببریم.
وی گفت: این دانشگاه از سال ۶۶ بنا بر اهمیتی که برای مباحث مرتبط با مهندسی و مطالعات دریایی داشت یک پردیس دریاساحلی در بندرعباس تاسیس کرد و تا کنون تعداد زیادی دانش آموختگان ما در حوزههای مرتبط با مهندسی دریا تربیت کرده است. ضمن اینکه در منطقه ماهشهر و جزیره کیش نیز ۲ پردیس دیگر در حوزه دریا محور داریم که در زمینههای مختلف دریایی فعال هستند و آمادگی داریم در این زمینه فعالیتهای ویژهای داشته باشیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: بنابر اهمیتی که مباحث مدیریت، کسب و کار دارد دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این زمینه پیش قدم شد تا با پشتیبانی ارگانهای مختلف دریایی بتواند مرکز توسعه کسب و کارهای دریایی را به عنوان مرکزی که بتواند در زمینههای مختلف و مورد نیاز دریایی تلاش کند، راه اندازی کند.
رهایی اظهار کرد: در زمینههای مختلف دریایی در چند سال اخیر همکاریهای بسیار خوبی با سازمانها و مراکز حوزه دریایی انجام دادیم و یک توافق نامه چهارجانبه بسیار گسترده با سازمان بنادر دریایی منعقد کردیم. این موضوع هم در زمینههای تخصصی مرتبط با دریا و مدیریت با جدیت دنبال میشود.
وی یادآورشد: در حوزه پژوهشی نیز طرحهای بسیار خوبی در حوزه دریا محور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دست اجرا است. دانشگاه متعهد است که همه ظرفیت خود را در ارتباط با نیازهای صنعت کشور از جمله کسب و کارهای دریایی به کار بگیرد و امید است بتوانیم در مسیر پیشرفت کشور گامهای خوبی برداریم.
منبع: دانشگاه امیرکبیر