
باشگاه خبرنگاران جوان - امیر یونسیان با اشاره به نقش مؤثر این شبکه در ارتقای پژوهشها و توسعه فناوری شرکتهای دانشبنیان گفت: شبکه آزمایشگاهی کشور خدمات متنوعی در حوزههای فنی و مهندسی مانند مکانیک، مواد و متالورژی، برق و الکترونیک، شیمی، هوافضا، معدن، محیط زیست، کشاورزی، گیاهان دارویی، زیستفناوری، پزشکی (مانند داروسازی، سلولهای بنیادی، مهندسی بافت)، علوم شناختی، صنایعدستی، مواد غذایی و ... از طریق مراکز عضو خود ارائه میدهد.
وی افزود: در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان نوپا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان بخشی از هزینههای استفاده از خدمات آزمایشگاهی را بهصورت یارانهای و در قالب اعتبار حمایتی از طریق مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی پوشش میدهد.
یونسیان، توضیح داد: این حمایت شامل دو بازه زمانی ششماهه است و در هر ششماه، شرکتها میتوانند تا سقف ۱۰ میلیون تومان (۷۰ درصد هزینهها) از این اعتبار استفاده کنند. به این ترتیب، شرکتهای مشمول در مجموع میتوانند تا سقف ۲۰ میلیون تومان از این حمایت بهرهمند شوند.
وی درباره روند دریافت این اعتبار افزود: متقاضیان باید به سامانه خدمات اعتباری شبکه آزمایشگاهی به نشانی my.labsnet.ir مراجعه و درخواست فعالسازی اعتبار ویژه شرکتهای دانشبنیان نوپا را در بخش اعتبارات ثبت و به همراه مستندات لازم، بارگذاری کنند. پس از بررسی و تأیید درخواست توسط شبکه آزمایشگاهی، اعتبار تخصیص داده خواهد شد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور تأکید کرد: مهلت استفاده از اعتبار شش ماهه، تا پایان همان نیمسال زمان فعالسازی، دارای اعتبار خواهد بود. مستندات مورد نیاز نیز شامل طرح تحقیق و توسعه محصول و آزمونهای مورد نظر شرکت است که باید بهصورت مختصر و مکتوب در زمان ثبت درخواست در سامانه بارگذاری شود.
منبع: ستاد ویژه توسعه نانو