طبق گزارش پنتاگون اسکله ۲۳۰ میلیون دلاری بایدن برای کمک رسانی به غزه نه تنها اثربخشی نداشت بلکه سربازان آمریکایی را نیز زخمی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - بیش از ۶۰ نیروی نظامی آمریکایی در جریان اجرای پروژه اسکله شناور کمک‌رسانی در غزه — که از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، در مارس ۲۰۲۴ اعلام شده بود — مجروح شدند؛ آماری که به‌طور قابل توجهی بالاتر از آن چیزی است که پیش‌تر اعلام شده بود. این موضوع در گزارشی از بازرس کل پنتاگون که روز سه‌شنبه منتشر شد، آمده است.

این اسکله که در نطق بایدن در کنگره اعلام شد، پروژه‌ای عظیم بود که برای اجرای آن حدود هزار نیروی آمریکایی به کار گرفته شدند. اما شرایط نامساعد جوی و چالش‌های توزیع در داخل غزه، اثربخشی این عملیات — که ارتش آمریکا آن را بزرگ‌ترین تلاش خود برای رساندن کمک‌های بشردوستانه در خاورمیانه می‌نامد — محدود کرد. این اسکله تنها حدود ۲۰ روز فعال بود و هزینه‌ای حدود ۲۳۰ میلیون دلار داشت.

هرچند در جریان این عملیات هیچ تلفات جانی یا حمله مستقیم به اسکله گزارش نشده بود و پنتاگون اعلام کرده بود که تنها سه نیروی آمریکایی دچار جراحت‌های غیررزمی شدند — که یکی از آنها در وضعیت وخیم به بیمارستان منتقل شد —، اما گزارش جدید بازرس کل پنتاگون نشان می‌دهد که در واقع ۶۲ نفر مجروح شده‌اند.

در این گزارش آمده است: «بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، نتوانستیم مشخص کنیم که کدام‌یک از این ۶۲ آسیب در حین انجام وظیفه، خارج از زمان خدمت یا ناشی از شرایط پزشکی پیشین بوده‌اند.»

این اسکله به یکی از نقاط تنش در کنگره تبدیل شده بود؛ جایی که جمهوری‌خواهان آن را نمایشی سیاسی از سوی بایدن خواندند؛ رئیس‌جمهوری که از سوی هم‌حزبی‌های دموکرات خود برای انجام اقدامات بشردوستانه بیشتر در حمایت از فلسطینیان، تحت فشار قرار گرفته بود؛ به‌ویژه پس از ماه‌ها حمایت قاطع از جنگ سخت اسرائیل علیه حماس.

با وجود این، اسکله ۳۷۰ متری تنها توانست مقدار اندکی از کمک‌های حیاتی را به نقطه‌ای در ساحل غزه برساند، و چندین‌بار به‌دلیل شرایط بد جوی مجبور به جمع‌آوری و انتقال مجدد شد.

بازرس کل در ادامه تأکید کرد که ارتش ایالات متحده استاندارد‌های لازم برای تجهیزات را رعایت نکرده و همچنین در زمینه سازمان‌دهی، آموزش و تجهیز نیرو‌ها برای برآورده ساختن استاندارد‌های مشترک ناتوان بوده است.

چالش‌ها در مسیر رساندن کمک به غزه همچنان ادامه دارند. سازمان ملل و نمایندگان فلسطینی در دادگاه بین‌المللی لاهه، اسرائیل را متهم به نقض قوانین بین‌المللی کرده‌اند؛ چراکه این رژیم از ۲ مارس تمام مسیر‌های تأمین نیاز‌های ۲.۳ میلیون ساکن غزه را قطع کرده است.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار