
باشگاه خبرنگاران جوان - حسین قنبری به تشریح مهمترین برنامههای آموزشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: ما در این حوزه چند کلان برنامه داریم تا از ظرفیت مراکز تحقیقاتی و اعضای هیات علمی پژوهشی در ارتقای فرایندهای آموزشی در دانشگاه استفاده کنیم. بر این اساس برنامههای خود را در چند محور تدوین میکنیم تا بتوانیم همکاری گروههای آموزش با مراکز تحقیقاتی را توسعه دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه ما نیازمند شبکه سازی بین گروههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستیم، تصریح کرد: بر این اساس باید تیمهای بین رشتهای در دانشگاه راه اندازی شود؛ ضمن اینکه پذیرش مشترک دانشجویان تحصیلات تکمیلی و انجام پایان نامههای مشترک بین گروههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی در اولویت قرار بگیرد.
مسئول امور آموزش معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: محورهای کلی برنامههای فوق در دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده است؛ اما برای هر بخش باید شیوه نامهای جداگانه تهیه شود.
دکتر قنبری به برنامه استفاده از دورههای پسادکتری در گروههای مختلف تحقیقاتی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و افزود: قرار است ظرفیت پسادکتری در این دانشگاه توسعه یابد. بر این اساس برای این دوره چهار تیپ از ورودیهای مختلف اعم از صنعت و سایر نهادهای حمایتی کننده از این دوره تعریف کردیم. ضمن اینکه این امکان فراهم شد تا خود دانشگاهها در طول سال بتوانند از دورههای پسادکتری حمایت کنند.
دکتر قنبری تاکید کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران این امکان را فراهم کردیم تا علاقهمندان بتوانند به صورت پاره وقت نیز دورههای پسادکتری را در این دانشگاه بگذرانند. آیین نامه این امر سال گذشته مصوب شده است و امسال این آیین نامه در گروهها و مراکز تحقیقاتی اجرایی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برای اصلاح دکتری پژوهش محور نیز بسته پیشنهادی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران آماده میکنیم و به زودی اجرایی خواهد شد.
مسئول امور آموزش معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: دوره پسادکتری دورهای است که فارغالتحصیل دوره دکتری قصد دارد در یک پروژهای به عنوان یک محقق برجسته و آموزش دیده با یکی از اساتید همکاری کند. این افراد در دانشگاههای دنیا به عنوان فردی که توانمندی بالایی دارد شناخته میشود؛ در واقع به عنوان یک شغل پژوهشی شناخته میشود و کیفیت پژوهش در دانشگاه را افزایش میدهد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: دورههای پسادکتری متقاضیان زیادی دارد؛ اما، چون گرنت این افراد از بیرون دانشگاه اعم از صنعت یا سازمانهای دیگر تامین میشود، در نتیجه هر عضو هیات علمی هر تعداد از متقاضیان پسا دکتری را در دانشگاه جذب کند ما مشکلی با این موضوع نداریم؛ البته در بخشی از موارد نیز دانشگاه حقوق مزایای پسادکتری را پرداخت میکند.
قنبری افزود: بخشی از پژوهشگران پسادکتری میتوانند در یک پروژه مشخص با یکی از اعضای هیات علمی به صورت پاره وقت در دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری کنند؛ اما در این موارد توقع مالی ندارد در این شرایط ما این دوره را نیز به رسمیت میشناسیم و گواهی مربوط را صادر میکنیم.
منبع: ایسنا