
باشگاه خبرنگاران جوان - شهرام فداکار مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: کوسهماهیها و سفرهماهیها از شکارچیان رأس زنجیره غذایی هستند که نقشی کلیدی در تعادل و سلامت اکوسیستمهای دریایی ایفا میکنند، این گونهها با کنترل جمعیت ماهیان و بیمهرگان، از تخریب زیستگاههای دریایی جلوگیری کرده و پایداری زیستی دریاها را تضمین میکنند.
به گفته وی، علاوه بر ارزش اکولوژیکی، این گونهها از نظر اقتصادی نیز دارای اهمیت هستند، در بسیاری از مناطق، مشاهده کوسهها در قالب گردشگری دریایی، منبع درآمدی پایدار برای جوامع محلی محسوب میشود.
وی افزود: کوسهماهیها و سفرهماهیها با تهدیداتی مانند صید بیرویه، آلودگیهای زیستمحیطی و تخریب زیستگاهها مواجه هستند که موجب کاهش شدید جمعیت آنها در سطح جهانی شده است.
فداکار گفت: بر همین اساس، در راستای اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از کوسهماهیها و سفرهماهیها و پس از برگزاری جلسات مشورتی با دستگاههای ذیربط، اتاق اصناف ایران با صدور ابلاغیهای، طبخ، عرضه و سرو هرگونه غذای دارای منشأ این گونهها را در تمامی رستورانها، مراکز تهیه غذا، فستفودها و سایر مراکز مرتبط، ممنوع اعلام کرده است، این ابلاغیه برای اطلاعرسانی و اجرای دقیق، به تمام اتاقهای اصناف سراسر کشور ارسال شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی از همکاری عموم مردم، فعالان حوزه غذا و اصناف کشور در اجرای این طرح مهم زیستمحیطی قدردانی و بر لزوم عزم همگانی برای حفظ ذخایر ارزشمند دریایی تأکید کرد.
منبع: سازمان حفاظت محیط زیست