به گفته مدیرکل صمت کردستان، هزار میلیارد تومان برای خرید و توسعه زمین صنعتی در استان درخواست شده که تامین ۸۰ درصد آن بر عهده وزارت صمت است و مابقی از منابع استانی تامین شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلثوم مومنی - محمدبختیار خلیقی در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: امسال در یک برنامه مشخص، رشد ۸.۵ درصدی بخش صنعت، ۲۳ درصدی تجارت و ۱۳ درصدی حوزه معدن تعیین شده و برش استانی ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: اهداف برنامه‌های عملیاتی و الزامات تحقق شعار سال نیز در قالب برنامه راهبردی تدوین شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان یاداور شد: تامین زمین صنعتی چالش اساسی استان است  چرا که سرانه زمین صنعتی در کردستان ۷.۹ مترمربع و متوسط کشوری ۱۸ متر مربع است و اختلاف فاحشی بین این ۲ رقم وجود دارد.

خلیقی با بیان اینکه ۵۰ درصد مساحت استان کردستان جنگلی و بخش بزرگی هم زمین کشاورزی است، ادامه داد: به همین دلیل در تامین زمین صنعتی به ویژه در شهرستان‌های سنندج، مریوان، بانه، کامیاران و سقز بشدت با کمبود زمین صنعتیبا مشکل مواجهیم.

وی افزود: سرمایه گذاری حوزه ایمیدرو، صنایع کوچک، صنایع معدنی و دیگر حوزه‌ها از مطالبات استانی در سطح ملی است.

خلیقی، یکی از الزامات کمیته تحقق شعار سال را ایجاد بستر لازم برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برشمرد و گفت: تعیین اهلیت سرمایه‌گذار از مسایل مهم است که کمیته‌ای برای تشکیل شده است‌

وی اظهار کرد: نقشه راه استانی برای تحقق شعار سال و برنامه هفتم توسعه توسط وزارت صمت تدوین شده است.

به گفته خلیقی، صدور مجوز توسط صمت طی ۲۴ ساعت انجام می‌شود و تعدادی مجوز بی‌نام داریم که در اختیار امور اقتصادی و دارایی است و به محض آمادگی سرمایه‌گذار  مجوز به وی اعطا می‌شود.

پیگیری چالش مجوز‌های کسب و کار دیگر موصوعی بود که مدیرکل صمت کردستان آن را از برنامه‌های این سازمان اعلام کرد.

پویش صمت انقلاب

خلیقی از راه‌اندازی پویش صمت انقلاب به دنبال عقد تفاهم نامه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با وزارت صمت خبرداد و گفت: سهم کردستان در این پویش ۳۰۰ تا هزار نفر تعیین شده و در قالب آن بازدید اساتید، دانشجویان و نخبگان از واحد‌های صنعتی و معدنی، انجام خواهد شد.

مدیرکل صمت کردستان تاکید کرد: تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه از جمله اهدافی است که در قالب این پویش دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، تمرکز جدی بر سرمایه‌گذاری همه‌جانبه با مشارکت همه دستگاه‌های صدور مجوز و رسانه‌ها لازم است.

خلیقی به افزایش دخایر معدنی استان به  ۱.۱ میلیارد تن در پی انجام کارهای اکتشافی اشاره کرد و گفت: در صورت صدور مجوز معدنی در استان، سرمایه‌گذار ملزم به فرآوری مواد در داخل استان دشه است.

وی همچنین از تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری متناسب با ظرفیت‌های هر شهرستان خبر داد.

برق دغدغه بخش صنعت

مدیرکل صمت کردستان با اشاره به سهم ۷۰ مگاواتی بخش صنعت از مصرف ۶۵۰ مگاواتی برق استان، ادامه داد: محدودیت ۱۳۰ مگاواتی برق برای صنعت در سال گذشته با دو روز تعطیلی، در سال سرمایه‌گذاری برای تولید مشکل‌ساز خواهد بود که برای همین واحدهای صنعتی باید از  پنل‌های خورشیدی و ژنراتور استفاده کنند.

خلیقی با بیان اینکه ۹۰ درصد مبادلات تجاری کردستان با اقلیم کردستان عراق است، از برنامه‌ریزی برای تحقق ۲۳ درصد افزایش این مبادلات با همکاری تشکل‌های خصوصی خبر داد که به توسعه روابط خارجی منجر خواهد شد.

مدیرکل صمت کردستان از شناسنامه‌دار کردن واحدهای راکد و نیمه‌فعال با استفاده از ظرفیت بسیج مهندسین و عارضه‌یابی آنها خبر داد و عمده مشکلات این واحدها را مربوط به حوزه بانک‌ها دانست و افزود: امسال ۳۰ واحد صنعتی در استان عارضه یابی می شود.

به گفته خلیقی امسال حساب بانکی چهار واحد بزرگ تولیدی دیگر به بانک‌های استان منتقل می‌شود تا میزان منابع و مصارف بانکی به تعادل برسد.

وی درباره حقوق دولتی معادن نیز اظهار کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میزان وصل حقوق دولتی معادن استان بود که ۹۰۰ میلیارد تومان بیشتر از برنامه تعیین شده برای استان محقق شد و بر اساس قانون ۱۵ درص آن یعنی ۳۷۵ میلیارد تومان باید به استان بر می‌گشت که ۱۰۳ میلیارد تومان برگشت داده شد.

خلیقی درباره تجارت و مبادلات تجاری استان هم گفت: امسال یک میلیارد و ۲۰ میلیون دلار برای مبادلات خارجی استان سهم تعریف شده است.

مدیرکل صمت کردستان از صدور فوری مجوزهای اکتشاف در استان خبر داد و اعلام کرد که در سال گذشته ۲۴۰ محدوده معدنی شامل پروانه اکتشاف، گواهی کشف، استخراج و بهره‌برداری در سامانه ستاد دولت بارگذاری شده است.

وی  با اشاره به فعالیت ۹۰ هزار بافنده فرش در استان و بیمه بودن تنها ۱۵ هزار نفر از آنان، خواستار تلاش نمایندگان استان برای افزایش سهمیه بیمه قالیبافان شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.