
باشگاه خبرنگاران جوان - سالاری در نشست مشترک فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی و تعدادی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه اصلاح مشاغل سخت و زیانآور در دستور کار سازمان است گفت: با تاکید بر اصلاح آییننامهها پیشنهاد داریم درجه سختی مشاغل بازبینی و تعدیل شود و برای برخی گروهها حداقل سن بازنشستگی تعیین شود.
وی با اشاره به نقش شستا و سایر شرکتهای وابسته در تامین منابع سازمان گفت: سهم این شرکتها طی امسال کمتر از ۲ درصد منابع تامین اجتماعی است و لازم است مدیریت کارآمدتری بر آنها اعمال شود.
وی افزود: یکی از اقدامات کلیدی ما حرکت به سمت الکترونیکیسازی فرآیند حسابرسی است تا بسیاری از مشکلات این حوزه مرتفع شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به افزایش هزینههای درمان و محدودیتهای منابع مالی گفت: این سازمان طی امسال با کسری بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی مواجه است و ادامه خدماترسانی مطلوب نیازمند تامین منابع پایدار و همراهی دولت و سایر نهادهاست.
سالاری اظهار کرد: تامین اجتماعی ماهانه به ۱۲۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد که حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان آن بابت پرداخت حقوق مستمریبگیران است و این بخش حتی یک روز نیز نباید با تاخیر مواجه شود.
وی با اشاره به اینکه هزینه درمان رو به افزایش است گفت: بقیه منابع باید صرف پوشش هزینههای درمانی ۴۷ میلیون بیمهشده شود که در صورت پرداخت ناکافی، کیفیت خدمات کاهش خواهد یافت.
سالاری با اشاره به کسری ماهانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی گفت: مجموع این کسری در پایان سال به حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
وی اظهار کرد: اگر دولت سهم خود از حق بیمهها را مطابق نرخ مصوب امسال به طور کامل پرداخت کند این کسری جبران خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه بخشی از بار مالی دولت نسبت به گذشته کاهش یافته و در لایحه بودجه پرداخت ۱۸۵ هزار میلیارد تومان از طریق سهام و اوراق پیشبینی شده است که بخشی از منابع از این طریق تامین خواهد شد.
مدیر عامل تامین اجتماعی با اشاره به لزوم همافزایی و همکاری همه دستگاهها تاکید کرد: اگر همه کمک کنند میتوانیم وظایف خود را در امسال به خوبی انجام دهیم.
وی اظهار کرد: واحدهای درمانی و دارویی نیز بنگاههایی هستند که در صورت عدم دریافت منابع مالی با مشکل در ارائه خدمت روبرو میشوند.
سالاری از همکاری با وزارت بهداشت در زمینه اجرای نظام ارجاع خبر داد و گفت: این برنامه با هدف کاهش تجویزهای غیرضروری و هزینهبر دنبال میشود چرا که برخی از این تجویزها علاوه بر فشار مالی به سلامت بیماران آسیب میزند.
وی افزود: در کنار این اقدامات برنامهای نیز در دست بررسی است که سهم پرداختی بیماران در برخی خدمات خاص حتی به صفر برسد.
مدیر عامل تامین اجتماعی درباره برنامههای بیمهای برای کارگران ساختمانی نیز اظهار کرد: بر این اساس در هر شهرستان وضعیت پروژههای ساختمانی کارفرمایان شناسایی و بر این اساس تعدادی از کارگران بیمه میشوند و از این طریق ضوابط دقیق و مشخصی برای بیمه کارگران ساختمانی تدوین میشود.
منبع:خبرگزاری صدا وسیما