
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد که وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا اواخر این ماه (میلادی) مذاکرات رسمی را در مورد بررسی پیمان اتحادیه اروپا و روابط تجاری با اسرائیل در پی رویکرد این رژیم در جنگ غزه برگزار خواهند کرد.
محاصره مداوم کمکهای بشردوستانه توسط رژیم صهیونیستی، یک گروه امدادی را مجبور کرد که روز پنجشنبه آشپزخانههای خیریه خود را تعطیل کند، زیرا با انبارهای خالی و عدم تأمین مجدد تدارکات در این منطقه جنگزده مواجه شد.
در عین حال، جنگ غزه در شرف ورود به مرحله جدیدی است و اسرائیل قصد دارد «عملیات خود را گسترش داده و تشدید کند».
کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از ریاست مذاکرات غیررسمی بین وزرای خارجه این اتحادیه در لهستان به خبرنگاران گفت: «ناامیدی کشورهای عضو [اتحادیه اروپا] از اینکه ما نمیتوانیم جلوی این [جنگ] را بگیریم، بسیار زیاد است.»
روابط تجاری بین اتحادیه اروپا و اسرائیل توسط یک توافقنامه همکاری اداره میشود. این توافقنامه تصریح میکند که روابط آنها «باید بر اساس احترام به حقوق بشر و اصول دموکراتیک باشد.».
دولت هلند اعلام کرده است که قصد دارد این توافق را تا زمان بررسی اتحادیه اروپا در مورد اینکه آیا اسرائیل به این پیمان که در سال ۲۰۰۰ لازم الاجرا شد، پایبند است یا خیر، تعلیق کند. کالاس گفت که وزرا در ۲۰ می در مورد این موضوع بحث خواهند کرد.
کاسپار ولدکمپ، وزیر امور خارجه هلند گفت: «بسیار مهم است که در این لحظه نشان دهیم که ما از انسداد مداوم دسترسی به کمکهای بشردوستانه و تصمیم اسرائیل برای تشدید تلاشهای جنگی بسیار نگران هستیم.»
او گفت که نگرانیهای هلند «به طور گسترده در میان کشورهای اروپایی مشترک است.»
تانیا فاجون، وزیر امور خارجه اسلوونی نیز ضمن تایید این اظهارات گفت: «جهان به وضوح در آزمون انسانیت شکست خورده است. ما باید جدیتر عمل کنیم، زیرا واقعاً با نقض آشکار قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه مواجه هستیم.»
خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا هم گفت که «بیش از هر زمان دیگری مهم است که صدای اروپا علیه آنچه اکنون در غزه اتفاق میافتد، بلند شود.» او گفت که اتحادیه اروپا «هرگز آوارگی مردم» از غزه را نخواهد پذیرفت.
این در حالی است که اتحادیه اروپا در مورد نحوه واکنش به اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه عمیقاً دچار اختلاف نظر است. اتریش، آلمان و مجارستان از موضع اسرائیل حمایت کردهاند، در حالی که ایرلند، اسپانیا و اسلوونی حمایت خود را از فلسطینیان اعلام کردهاند.
سال گذشته، ایرلند، اسپانیا و اسلوونی نیز تلاش کردند تا شرکای اتحادیه اروپا خود را تحت فشار قرار دهند تا بررسی کنند که آیا اسرائیل قوانین را نقض کرده است یا خیر، اما موفق نشدند.
منبع: تایمز اسرائیل