
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - کارشناسان دانشگاه کمبریج در حال بررسی امکان کاهش گرمایش جهانی از طریق انجماد مجدد قطب شمال هستند.
این تیم در حال بررسی امکان افزایش مصنوعی چگالی یخهای دریای قطب شمال است که به سرعت در حال کاهش هستند و این کار را با پمپاژ آب دریا به سطح زمین در زمستان انجام میدهند.
دانشمندان اعلام کردند که اگر این فرآیند با موفقیت انجام شود، میتوان ذوب شدن یخها در تابستان را کاهش داده و گرمایش منطقهای را کند کرد.
بسیاری انتظار دارند که این منطقه تا تابستان دهه ۲۰۳۰، حتی با کاهش فوری و شدید انتشار گازهای گلخانهای، عاری از یخ باشد.
برخی محققان میگویند تنها راه جلوگیری از این امر، ضخیم کردن مصنوعی یخ است که حیات وحش قطبی به آن وابسته است.
یخ دریا به طور طبیعی با انجماد آب در پایین یخهای موجود شناور روی سطح اقیانوس تشکیل میشود. با افزایش یخ، این لایه به یک لایه عایق ضخیمتر بین هوای سرد قطب شمال بالای یخ و آب زیر آن تبدیل میشود. یکی از تکنیکهایی که مرکز تعمیرات اقلیمی کمبریج در حال بررسی آن است، «تراکم سطحی» نام دارد.
این فناوری با هدف ضخیم کردن مستقیم یخ دریا در غیاب یخ، با پمپاژ آب دریا به سطح، جایی که مستقیماً در معرض جو سرد قرار میگیرد، یخ را از بالا ضخیم میکند.
روش دیگری را میتوان زمانی که روی سطح یخ وجود دارد، استفاده کرد. این روش شامل پر کردن فضاهای هوایی درون یخ با آب دریا است که در نهایت آب را به یخ جامد تبدیل میکند و منجر به انجماد طبیعی بیشتر در پایه یخ میشود.
قرار است آزمایشهای میدانی امسال در کانادا با همکاری شرکت Real Ice آغاز شود که ماموریت آن «حفظ و احیای یخهای دریای قطب شمال» است.
این پروژه یکی از ۲۱ پروژه مهندسی زمین است که در مجموع ۵۷ میلیون پوند از بودجه مالیاتدهندگان انگلیس را برای ارزیابی طیف وسیعی از فناوریهای بحثبرانگیز برای کاهش اثرات گرمایش جهانی دریافت خواهد کرد. این بودجه از سوی آژانس تحقیقات و اختراعات پیشرفته دولتی (ARIA) تأمین میشود.
منبع: دیلی میل