معاون امور ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از نظارت و شناسایی شبه ناشران و پخته‌خواران در نمایشگاه کتاب از سوی ناظران و مدیران خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - مهدی اسماعیلی‌راد، معاون امور ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره نحوه شناسایی و فعالیت شبه ناشران و پخته‌خواران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: ما به عنوان اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا داریم که به مسئله کتاب‌سازی و حضور ناشران پخته‌خوار رسیدگی جدی کنند. امیدواریم بعد از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در جلسات تخصصی پیرامون این مسئله فکر اساسی شود. 

اسماعیلی‌راد ادامه داد: ناشران حرفه‌ای هستند که کتاب‌های خوبی را ترجمه و هزینه مترجم و ویراستار را می‌پردازند، اما بعضاً همین کتاب‌های پرفروش توسط ناشرنما‌ها رونویسی و چاپ می‌شود. متاسفانه این کتاب‌ها مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را اخذ می‌کند. یعنی روال کتاب‌سازی آنها به طور قانونی اتفاق می‌افتد. آنها هم مجوز قبل از چاپ و هم مجوز توزیع (اعلام وصول کتاب) دارند.

معاون امور ناشران درباره نحوه شناسایی متخلفان و شبه ناشران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد: هم ناظران در بخش‌های مختلف نمایشگاه کتاب حضور دارند، هم مدیران بخش‌های نمایشگاهی و دفتر رسیدگی به شکایات مردم مشکلات را رصد و بر غرفه‌ها نظارت دارند. تمام این شکایات در هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران نمایشگاه بررسی می‌شود. بر این اساس، فروش کتاب سایر ناشران، در نظر گرفتن تخفیف‌های بالا و... بر اساس ضوابط سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تخلف است و هیچ‌چیز خارج از آیین‌نامه‌ی ضوابط حضور ناشران اتفاق نمی‌افتد.

وی در پاسخ به این سوال که همچنان تخفیف‌های غیر منطقی به‌خصوص در روز‌های انتهایی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به چشم می‌خورد، تصریح کرد: تخفیف کتاب قاعده دارد. اینکه تخفیف‌های ۷۰ و ۸۰ درصدی برای کتاب نه فقط در مکان نمایشگاه بلکه در شهر تهران به چشم می‌خورد، به‌خاطر مسئله کتاب‌سازی و پخته‌خواری است، که با این تخفیفات شان و منزلت کتاب حفظ نمی‌شود. این در حالی است که ناشران حرفه‌ای بر اساس قانون نظام صنفی تخفیف می‌دهند. ما به عنوان متولی حوزه کتاب باید شان و منزلت کتاب را برای مخاطبان و علاقه‌مندان حفظ کنیم.

گفتنی است براساس ضوابط حضور ناشران داخلی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، غرفه اختصاص یافته به هر ناشر، صرفاً برای عرضه و فروش کتاب‌های منتشر شده توسط آن ناشر و نمایندگی‌های ثبت شده در سامانه است. نگهداری، نمایش و فروش کتاب‌های ذیل در نمایشگاه، تخلف محسوب می‌شود:

الف. کتاب‌های فاقد مجوز و اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

ب. کتاب‌های بدون شناسنامه.

ج. کتاب‌های سایر ناشران.

د. کتاب‌های غیرمرتبط با موضوع سالن برخلاف موارد مصرح در این شیوه نامه.

ه. کتاب‌های افست برخلاف موارد مشخص شده.

و. کتاب‌هایی که به صورت متقلبانه و غیرمجاز تکثیر و منتشر شده باشد.

ز. کتاب‌هایی که بیش از ۵ سال از تاریخ انتشار آنها گذشته است.

ح. کتاب‌های ناشرانی که به موجب رأی هیئت‌های رسیدگی به تخلفات از حضور در نمایشگاه محروم شده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار