در آستانه برگزاری دور چهارم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، یک کارشناس علوم سیاسی مدعی شد ایران به دنبال خرید زمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - روز یکشنبه، انتظار می‌رود که ایالات متحده و ایران گفت‌و‌گو‌های خود را در عمان ادامه دهند. هدف اصلی دولت ترامپ از این مذاکرات، جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران است.

ولید فارس، استاد دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن و تحلیلگر امور تروریسم جهانی و خاورمیانه، روز شنبه در گفت‌و‌گو با شبکه نیوزمکس ادعا‌هایی را درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا مطرح کرد و مدعی شد که ایران «دقیقاً می‌خواهد چهار سال زمان بخرد.»

او در آستانه دور چهارم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در برنامه‌ای با عنوان «دستور کار شنبه» گفت: «ایرانی‌ها در این مدت ۴ سال دولت ترامپ می‌خواهند سه چیز مهم را حفظ کنند: اول، کنترل کامل بر جمعیت و اعتراضات به شرایط اقتصادی؛ دوم، تأمین کامل مالی شبه‌نظامیان‌شان در سراسر منطقه؛ و سوم، حداقل چیزی که نیاز دارند یعنی خرید مقداری فناوری برای تحقق هدف هسته‌ای‌شان.»

فارس همچنین گفت که شاید ایران فقط تا انتخابات میان‌دوره‌ای صبر کند، به‌ویژه اگر جمهوری‌خواهان کنترل مجلس نمایندگان را از دست بدهند.

مذاکره‌کنندگان ارشد ایران و آمریکا امروز یکشنبه گفت‌و‌گو‌ها را برای حل اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای تهران از سر می‌گیرند. این دور از مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که واشنگتن مواضع سخت‌تری اتخاذ کرده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آماده سفر به خاورمیانه است. 

دور چهارم مذاکرات روز یکشنبه در مسقط با میانجیگری عمان بین عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه برگزار می‌شود. 

این مذاکرات ابتدا برای ۳ مه در رم برنامه‌ریزی شده بود، اما به دلایل «منطقی» (به گفته عمان) به تعویق افتاد. 

ویتکاف در مصاحبه با بریتبارت نیوز خط قرمز واشنگتن را «توقف کامل غنی‌سازی، خلع سلاح هسته‌ای و غیرفعال‌سازی تاسیسات نطنز، فردو و اصفهان» عنوان کرد. عراقچی تاکید کرد ایران حاضر به عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای خود نیست، اما می‌تواند در ازای لغو تحریم‌ها برخی محدودیت‌ها را بپذیرد. ایران همچنین به صراحت هرگونه مذاکره درباره برنامه موشکی را رد کرده است. 

ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرد. از سال ۲۰۱۹، ایران نیز برخی تعهدات خود تحت این توافق را لغو کرده و غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۶۰درصد را افزایش داده است. 

در حالی که هر دو طرف بر تمایل به حل دیپلماتیک تاکید دارند، شکاف عمیقی بین مواضع آنها وجود دارد. 

منبع: نیوز مکس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار