کشور‌های عربی از اعلام توافق آتش‌بس میان هند و پاکستان استقبال کردند؛ توافقی که پس از چهار روز درگیری مرگبار و خطر بروز یک جنگ تمام‌عیار حاصل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند -  وزارت امور خارجه عربستان سعودی اعلام کرد که پادشاهی این کشور از این توافق میان دو کشور مسلح به سلاح هسته‌ای استقبال می‌کند. این وزارتخانه ابراز امیدواری کرد که این توافق به بازگشت صلح و امنیت در منطقه کمک کند و از هر دو کشور به خاطر «مقدم دانستن خرد و خویشتن‌داری» تمجید کرد و بر حمایت خود از حل اختلافات از طریق گفت‌و‌گو و روش‌های مسالمت‌آمیز تأکید نمود.

قطر نیز با استقبال از توافق صورت‌گرفته، حمایت کامل خود را از تلاش‌ها برای کاهش تنش و حل مسالمت‌آمیز اختلافات اعلام کرد. وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که این توافق نشانگر «خردمندی دو کشور هند و پاکستان و تعهد آنها به صلح و حل همه مسائل باقی‌مانده از طریق گفت‌وگوی سازنده» است؛ گفت‌وگویی که راه را برای راه‌حل‌هایی جامع، مورد توافق دوجانبه و پایدار هموار می‌کند و موجب افزایش امنیت و ثبات در منطقه می‌شود. قطر همچنین از نقش رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در تسهیل این توافق قدردانی کرد.

امارات متحده عربی نیز اعلام کرد که معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه این کشور، عبدالله بن زاید، امیدوار است آتش‌بس «به نفع امنیت و ثبات دو کشور، ملت‌های آنها و منطقه جنوب آسیا» باشد. به گزارش خبرگزاری رسمی وام، او از تلاش‌های ترامپ قدردانی کرد و بر روابط تاریخی نزدیک امارات با هند و پاکستان تأکید کرد.

وزارت امور خارجه کویت ابراز امیدواری کرد که این توافق به بازگرداندن امنیت و ثبات در منطقه کمک کند. کویت از میانجی‌گری آمریکا و تلاش دیگر کشور‌ها تمجید کرد و بر موضع ثابت خود در حمایت از گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های دیپلماتیک برای حل منازعات در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید نمود.

بحرین نیز از تلاش‌های دیپلماتیک عربستان تقدیر کرد و حمایت کامل خود را از «همه تلاش‌ها و ابتکارات با هدف ایجاد صلح پایدار میان دو کشور همسایه» اعلام نمود.

عمان از نقش ترامپ در دستیابی به این توافق قدردانی کرد و بر «اهمیت این گام در کاهش تنش‌ها و تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای» تأکید کرد.

وزارت امور خارجه اردن این توافق را گامی مهم در جهت تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای توصیف کرد. سخنگوی وزارتخانه بر ضرورت حل بحران‌ها از طریق دیپلماسی و احترام به اصول حسن هم‌جواری تأکید کرد.

وزارت امور خارجه عراق ضمن استقبال از آتش‌بس، این توافق را «نشانه‌ای مثبت از تعهد دو طرف به گفت‌و‌گو و دیپلماسی به‌عنوان راه‌حل اختلافات» دانست. این وزارتخانه تصمیم اتخاذ شده را گامی خردمندانه در جهت کاهش تنش‌ها در منطقه خواند که مسیر اعتماد متقابل و ایجاد پل‌های تفاهم و نزدیکی را هموار می‌کند و از تلاش‌ها برای رسیدن به توافق قدردانی نمود.

لیبی نیز این توافق را «گامی مثبت و مهم برای کاهش تنش‌ها و تقویت ثبات در منطقه» دانست.

دولت فلسطین نیز ابراز امیدواری کرد که این توافق به تقویت صلح و امنیت در منطقه کمک کند. فلسطین از تلاش‌های هند و پاکستان برای اولویت دادن به گفت‌و‌گو و خویشتن‌داری تقدیر کرد؛ اقدامی که به صلح عادلانه و امنیت منطقه‌ای و جهانی کمک می‌کند.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، جاسم البدیعوی، ابراز امیدواری کرد که این توافق به تقویت ثبات در جنوب آسیا بینجامد. او همچنین ابراز امیدواری کرد که این آتش‌بس «گامی به سوی حل جامع اختلافات میان دو کشور باشد، که صلح و امنیت پایدار را برای مردم آنها تضمین کند.»

دونالد ترامپ روز شنبه اعلام کرد که هند و پاکستان به توافقی برای آتش‌بس "کامل و فوری" دست یافته‌اند، پس از چند روز درگیری شدید. در ادامه، وزیر امور خارجه پاکستان، اسحاق دار، و دبیرکل وزارت خارجه هند، ویکرام میسری، این توافق را تأیید کردند.

اسحاق دار اظهار داشت که وزرای خارجه کشور‌های ترکیه، عربستان سعودی، بریتانیا و دیگر کشور‌ها نقش «کلیدی» در تسهیل این توافق ایفا کرده‌اند.

منبع: آناتولی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار