معاون وزیر صمت از صدور مجوز جدید برای نوسازی و بازسازی در بخش صنعت خبر داد و افزود: برای نخستین‌بار، مجوزی مستقل در این حوزه در وزارت صنعت صادر شده است.

فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو در نشست خبری افتتاح نخستین زیست پالایشگاه ایران و طرح دانش بنیان تولید انواع بیو  ایمپلنت با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی و ناترازی انرژی در کشور، از رونمایی قریب‌الوقوع پلتفرم بازسازی صنعت خبر داد  گفت: سازمان‌های توسعه‌ای نقش کلیدی در ایجاد انگیزه برای ورود بخش خصوصی به حوزه‌های سرمایه‌بر دارند.

وی با اشاره به نقش سازمان‌های توسعه‌ای در پیشبرد پروژه‌های صنعتی کشور اظهار کرد: در برخی حوزه‌ها، بخش خصوصی یا تمایل ورود ندارد یا توان فنی و مالی کافی را ندارد. در این موارد، نقش سازمان‌هایی مانند سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) کلیدی است.

وی افزود: یکی از این حوزه‌ها، تولید الیاف شیشه است که هم در داخل کشور مصرف بالایی دارد و هم بازار جهانی مناسبی را به خود اختصاص داده است. اگر سرمایه‌گذاری لازم برای فناوری این بخش از سوی نهادهای توسعه‌ای صورت گیرد، بخش خصوصی نیز با انگیزه بیشتری وارد میدان خواهد شد.

مقیمی با بیان اینکه وجود نهاد توسعه‌ای در صنعت همچنان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، تصریح کرد: کشور امروز با دو چالش بزرگ ناترازی انرژی و آلودگی‌های زیست‌محیطی مواجه است که نوسازی و بازسازی صنعتی می‌تواند نقش مؤثری در کاهش این مشکلات ایفا کند.

معاون وزیر صمت ادامه داد: دولت و مجلس به اهمیت این موضوع پی برده‌اند و منابع لازم برای اجرای طرح‌های بازسازی صنعتی در سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است. در همین راستا، پلتفرم بازسازی صنعت به‌زودی رونمایی خواهد شد؛ البته همین حالا نیز اقدامات اجرایی در این زمینه آغاز شده است.

وی با اشاره به سودآور شدن فرآیند نوسازی صنعتی گفت: همان‌طور که در بازار مسکن، نوسازی و بازسازی منازل به یک بیزینس تبدیل شده است، ما نیز به دنبال آن هستیم که نوسازی صنعتی به کسب‌وکاری سودآور برای سرمایه‌گذاران تبدیل شود.

مقیمی از صدور مجوز جدید برای نوسازی و بازسازی در بخش صنعت خبر داد و افزود: برای نخستین‌بار، مجوزی مستقل در این حوزه در وزارت صنعت صادر شده است تا صنایع بتوانند با بازنگری در فناوری، بازار و محصولات خود، ضمن حفظ فعالیت، به نیازهای جدید مشتریان پاسخ دهند.

تمرکز بر خوراک دام و سوخت پاک

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اجرای این طرح حاصل تصمیم‌سازی و تصویب آن در سطح هیئت وزیران بود و پس از آن، فرآیند سرمایه‌گذاری توسط سازمان توسعه‌ای آغاز شد.

وی با اشاره به نبود تکنولوژی اجرای این پروژه در کشور، افزود: در ابتدا با ارتباط‌گیری با کشورهای هدف و شناسایی نیازهای فناورانه، فهرستی از سازندگان داخلی گردآوری شد و اصلاحات مهندسی لازم نیز توسط متخصصان ایرانی انجام گرفت. 

مقیمی با بیان اینکه این محصول علاوه بر صنعت بنزین، در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد، اظهار کرد: خوشبختانه مراحل اخذ تاییدیه‌های فنی طی شده و برخی مشتریان داخلی نیز خواستار استفاده از این محصول هستند. در همین راستا، اولین قراردادها نیز منعقد شده و آماده‌سازی برای تولید انبوه در حال انجام است.

معاون وزیر صنعت همچنین به برنامه‌ریزی سازمان متبوعش برای سرمایه‌گذاری مستقیم اشاره کرد و گفت: سازمان، مواد اولیه پالایشگاه و مسیر مصرف محصول نهایی را نیز بررسی کرده تا تولید با کمترین هزینه انجام شود.

وی افزود: یکی دیگر از محصولات جانبی این زیست‌پالایشگاه، خوراک دام است که از مواد مغذی همچون پروتئین‌ها و نشاسته ذرت تهیه می‌شود و می‌تواند جایگزین مناسبی برای خوراک سنتی دامداری‌های صنعتی کشور باشد. مقیمی تأکید کرد: استفاده از خوراک علمی و بهینه نه‌تنها عملکرد دام را بهبود می‌بخشد بلکه از آسیب به کیفیت محصولات دامی نیز جلوگیری می‌کند.

صرفه‌جویی ارزی ۱۵ میلیون دلاری با تولید داخلی بیوایمپلنت

فرشاد مقیمی از اجرای موفق این پروژه با تکیه بر توان داخلی و همکاری نهادهای مختلف دولتی خبر داد و گفت: فرایند تولید در این پالایشگاه از مواد اولیه سبز آغاز می‌شود و به‌صورت مستمر ادامه دارد و با بهره‌گیری از مدل‌های مختلف تامین مالی و سرمایه‌گذاری، توانسته‌ایم الگویی موفق در توسعه صنعتی کشور ارائه دهیم.

وی با اشاره به نقش وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت و سازمان گسترش در پیشبرد این طرح افزود: مردم با اعتماد به این پروژه، سرمایه‌گذاری مناسبی انجام دادند و عملیات اجرایی سایت دوم این طرح نیز آغاز شده و بخش زیادی از ماشین‌آلات آن سفارش‌گذاری و در حال ساخت است.

مقیمی ادامه داد: ارزش سرمایه‌گذاری در این پروژه حدود ۷ میلیون دلار است که با بهره‌برداری از آن، می‌توان از خروج سالانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کرد. ظرفیت تولید این مجموعه، روزانه یک میلیون عدد استخوان بیوایمپلنت و ۴۰۰ عدد ایمپلنت قلبی-عروقی است که در حال حاضر تولید آن در منطقه آزاد کیش ادامه دارد.

معاون وزیر صمت تأکید کرد: هم‌افزایی نظام اقتصادی و نظام سلامت کشور، می‌تواند زمینه‌ساز توسعه فناوری‌های نوین پزشکی و کاهش وابستگی ارزی در این حوزه شود. وی از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی سایت‌های بعدی این پروژه نیز خبر داد.

برچسب ها: صنعت ، نوسازی صنعتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار