گیاه مهاجم آروجیا به دلیل قابلیت رشد سریع، تعداد دانه فراوان در میوه و تکثیر زیاد می‌تواند به اکوسیستم‌های محلی استان گیلان آسیب برساند.

باشگاه خبرنگاران جوان - هادی امیدپور، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود گفت: در سال‌های اخیر، گیاه مهاجم آروجیا به یکی از چالش‌های زیست‌محیطی و اقتصادی در بسیاری از مناطق جهان به ویژه در ایران و گیلان تبدیل شده است.

او افزود: این گیاه به دلیل قابلیت رشد سریع، تعداد دانه فراوان در میوه و تکثیر زیاد می‌تواند به اکوسیستم‌های محلی آسیب برساند.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی لنگرود تصریح کرد: از آنجایی که مدیریت آروجیا به تنهایی در توان یک نهاد یا سازمان نیست، نیاز به مشارکت همه‌جانبه نهاد‌های دولتی، محیط‌زیستی و جامعه محلی وجود دارد. 

به گفته او، ضروری است که اقداماتی سریع و مؤثر برای کنترل و مدیریت آروجیا انجام شود تا از آسیب‌های بیشتر به اکوسیستم‌ها و معیشت مردمان محلی جلوگیری شود. 

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

«آروجیا» گونه گیاهی جدید نیست و در سال‌های قبل نیز وجود داشت، اما به دلیل تغییرات اقلیم و شرایط آب و هوایی، وضعیت تهاجمی دارد.

این گیاه حالت پیچکی دارد و به تنه درختان نفوذ می‌کند، آروجیا مانند انگل عمل می‌کند و با استفاده از درختان پس از استقرار، موجب حذف پایه‌های درختی می‌شود.

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

آروجیا بر روی گونه‌های پهن برگ موجود در جنگل‌ها از جمله بلوط و ممرز و اوجا و انجیلی و… مستقر و نهایتا موجب خشک شدن درخت می‌شود.

منبع: روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.