به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور با تمرکز بر هوش مصنوعی، ژن‌درمانی و فناوری‌های نوین، در حال بازنگری است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از بازنگری نقشه جامع علمی کشور خبر داد و جزئیات این اقدام را تشریح کرد.

وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: «نقشه جامع علمی کشور که حدود ۱۵ سال پیش در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، اکنون در حال بازنگری است. این بازنگری طی یک سال و نیم گذشته با همکاری فرهنگستان علوم، فرهنگستان علوم پزشکی و هیئت‌های اندیشه‌ورز علم و فناوری در دانشگاه‌ها انجام شده است.»

وی افزود: «در نسخه جدید این نقشه، به نیاز‌های روز مانند هوش مصنوعی، فناوری کوانتومی، مواد پیشرفته، میکروالکترونیک، درمان‌های نوین سلولی و ژن‌درمانی توجه ویژه‌ای شده است. همچنین موضوعاتی، چون پالایشگاه پلاسما به‌طور خاص در این سند مورد بررسی قرار گرفته است.»

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در توضیح اهمیت این بازنگری گفت: «برای مثال، کشور سالانه به یک میلیون و ۲۵۰ هزار لیتر پلاسما نیاز دارد تا بتوان این ماده را به دارو‌های پیشرفته تبدیل کرد. اما در حال حاضر تنها ۱۰ درصد این میزان در پالایشگاه‌های داخلی تولید می‌شود. با تصویب نقشه جامع علمی کشور و اجرای دقیق آن، می‌توان این نیاز را به‌صورت کامل تأمین کرد و ضمن کاهش خروج ارز، از دانش بومی بهره گرفت.»

وی در ادامه به اهمیت ژن‌درمانی و سلول‌درمانی اشاره کرد و این حوزه‌ها را از اولویت‌های اصلی علوم پزشکی در بازنگری نقشه جامع علمی کشور دانست. خسروپناه همچنین به موضوعاتی مانند میکروالکترونیک، فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: «این مباحث در نقشه ۱۵ سال پیش دیده نشده بودند، اما در نسخه جدید جایگاه ویژه‌ای دارند.»

او همچنین تأکید کرد که توسعه سامانه‌های هوشمند در خدمات دولتی یکی از اهداف مهم این نقشه است تا خدمات‌رسانی به مردم تسهیل شود.

خسروپناه در پایان اظهار امیدواری کرد که این سند به‌زودی با نگاه به نیاز‌های آینده و پژوهش‌های مرتبط در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار