
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - آمریکا و چین روز دوشنبه اعلام کردند که بر سر کاهش تعرفههای متقابل به توافق رسیدهاند. این در حالی است که طی دو روز گذشته واشنگتن و پکن در پی مذاکراتی در ژنو به دنبال پایان دادن به جنگ تجاری بودند که اقتصاد جهانی را مختل کرده و بازارهای مالی را به چالش کشیده است
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا پس از مذاکرات با مقامات چینی در ژنو به خبرنگاران گفت که دو طرف برای توقف ۹۰ روزه اقدامات به توافق رسیدهاند و تعرفههای متقابل ۱۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
بسنت گفت: «هر دو کشور منافع ملی خود را به خوبی نشان دادند. هر دوی ما به تجارت متوازن علاقهمندیم و ایالات متحده به حرکت به سمت آن ادامه خواهد داد.»
بسنت پس از مذاکرات آخر هفته که در آن هر دو طرف از پیشرفت در کاهش اختلافات استقبال کردند، در کنار جیمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا این اظهارات را بیان کرد.
جلسات ژنو اولین تعاملات رو در رو بین مقامات اقتصادی ارشد ایالات متحده و چین از زمان بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به قدرت و آغاز یک حمله تعرفه جهانی و اعمال عوارض سنگین بر چین بود.
از زمان روی کار آمدن ترامپ در ژانویه، ترامپ علاوه بر عوارضی که در دوره اول ریاست جمهوری خود بر بسیاری از کالاهای چینی اعمال کرده بود و عوارضی که توسط دولت بایدن وضع شده بود، عوارض پرداخت شده توسط واردکنندگان آمریکایی برای کالاها از چین را به ۱۴۵ درصد افزایش داد.
چین با اعمال محدودیتهای صادراتی بر برخی از عناصر خاکی کمیاب، که برای تولیدکنندگان سلاح و کالاهای مصرفی الکترونیکی ایالات متحده حیاتی هستند و افزایش تعرفهها بر کالاهای آمریکایی به ۱۲۵ درصد، به این اقدام پاسخ داد.
اختلاف تعرفهای نزدیک به ۶۰۰ میلیارد دلار تجارت دو طرفه را به حالت تعلیق درآورد، زنجیرههای تأمین را مختل کرد، ترس از رکود تورمی را برانگیخت و باعث اخراج برخی از کارکنان شد.
بازارهای مالی منتظر نشانههایی از بهبود جنگ تجاری بودند. معاملات آتی سهام وال استریت روز دوشنبه افزایش یافت و دلار در برابر ارزهای امن تقویت شد، زیرا مذاکرات امیدها را برای جلوگیری از رکود جهانی افزایش داد.
منبع: رویترز