قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بودجه فعلی این سازمان ۵۰۰ میلیارد تومان است که این میزان برای فعال‌سازی کامل استان‌ها در حوزه نخبگی کافی نیست و برای تحقق اهداف مورد نظر، به بودجه‌ای معادل ۶ همت در سال نیاز دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری تشریح برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در سال جاری گفت: امسال، دهم خرداد، بیستمین سالگرد تأسیس بنیاد ملی نخبگان است. بیست سال از این آغاز پرشور می‌گذرد و به این ترتیب، بنیاد مانند یک نوزاد که به نوجوانی و سپس به جوانی می‌رسد، باید تحولی عمیق را تجربه کند. به همین دلیل، ما سال جاری را به عنوان سال آغاز تحول در بنیاد در نظر گرفته‌ایم. برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام شده است تا بنیاد بتواند از نسل اول خود به نسل دوم منتقل شود و امیدواریم در پایان سال ۱۴۰۵، گام‌های موثری در این راستا برداریم.

خدایگان افزود: در سال ۱۴۰۵، با ایجاد زیرساخت‌های لازم، انتظار داریم تغییرات محسوسی در عملکرد بنیاد مشاهده شود و در سال ۱۴۰۷، خروجی‌های این تحولات را به عنوان یک بنیاد فعال، هوشمند و جریان‌ساز در جامعه نخبگانی شاهد باشیم. ما با شعار "دانایی، توانایی و مانایی" برنامه‌های خود را ادامه خواهیم داد.

او ادامه داد: در بخش (دانایی)، ما دانش و علم را به عنوان مهمترین شاخص برای شناسایی نخبگان در نظر داریم. هدف ما این است که دانش و فناوری به حل مسائل اولویت‌دار کشور کمک کند و نخبگان با تکیه بر این دانش، به حل مشکلات کشور بپردازند. در راستای این هدف، ما سامانه‌ای یکپارچه و هوشمند را راه‌اندازی کرده‌ایم که به شناسایی نخبگان به شکل فعال و دقیق کمک می‌کند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: این سامانه به ما این امکان را می‌دهد که افراد مستعد را شناسایی کنیم و در یک هرم نخبگی، از دانش‌آموزان مستعد تا نخبگان برتر، جایگاه آنها را مشخص کنیم. بنیاد با شناسایی نخبگان، بسته‌های حمایتی و توانمندسازی متناسب با نیاز هر فرد را ارائه می‌دهد.

او گفت: در بخش (توانایی)، یکی از مهمترین وظایف ما، توانمندسازی نخبگان شناسایی‌شده است. برنامه‌های متعددی برای این منظور در نظر گرفته شده که از جمله آنها، طرح‌های احمدی روشن، شهید وضوایی و پژوهشیار هستند. این طرح‌ها به شناسایی و حمایت از دانشجویان مستعد، به ویژه دانشجویان دکترا، کمک می‌کند.

خدایگان ادامه داد: طرح همیار صنعت استانی نیز به استان‌ها کمک می‌کند تا با صنایع مختلف قرارداد‌هایی منعقد کنند و مسائل آنها را با همکاری نخبگان حل نمایند. این طرح به نوعی مکمل طرح احمدی روشن است و به توسعه شبکه‌سازی و همکاری‌های بین نخبگان و صنایع می‌انجامد.

به گفته او طرح شهید بهشتی نیز به توانمندسازی اساتید دانشگاه در حل مسائل کشور می‌پردازد. این سه طرح به نوعی از یک خانواده هستند و به حل مسائل صنعتی و علمی کشور کمک خواهند کرد. بودجه بنیاد ملی نخبگان در حال حاضر ۵۰۰ میلیارد تومان است که برای این ارگان و با وجود فعال کردن استان ها در حوزه نخبگی کافی نیست و نیاز ما ۶ همت در سال است. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار