در حالی که ترامپ آماده سفر به خلیج فارس می‌شود، ادعا‌ها از احتمال به رسمیت شناختن فلسطین توسط او، نتانیاهو را نگران کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، فردا سفر خود به کشورهای حوزه خلیج فارس را در میان تحولات بزرگ در خاورمیانه و جهان آغاز می‌کند.

سفر ترامپ در حالی انجام می‌شود که مذاکره‌کنندگان آمریکایی و چینی در ژنو حضور دارند، در حالی که آمریکا به امکان دستیابی به تفاهم‌هایی برای کاهش تنش در جنگ تجاری بین دو کشور خوش‌بین است، جنگی که در هفته‌های اخیر به اوج بی‌سابقه‌ای رسیده و تهدید می‌کند که کل اقتصاد جهانی را به رکود بکشاند.

این سفر که شامل عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی خواهد بود، همزمان با درخواست ترامپ از هند و پاکستان به خویشتنداری و توافق بر سر آتش‌بس در روز شنبه، پس از چند روز حملات متقابل که نگرانی‌ها از بروز جنگ تمام عیار بین دو همسایه هسته‌ای را برانگیخت، انجام می‌شود.

همچنین، ترامپ می‌تواند به تحقق آرزوهای خود برای توقف جنگ روسیه و اوکراین خود با پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای آغاز مذاکرات مستقیم با اوکراین در استانبول در ۱۵ می جاری، خوشبین باشد، چراکه این اقدام به رئیس‌جمهور آمریکا امکان می‌دهد تا اعتبار خود برای وادار کردن مسکو و کی‌یف به مذاکره مستقیم پس از بیش از سه سال جنگ ویرانگر را به دست آورد.

تنها پرونده‌ای که ترامپ را تحت فشار قرار می‌دهد، غزه است. به جز صحبت از ابتکار عمل آمریکا برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به بیش از دو میلیون فلسطینی که در نتیجه محاصره کامل رژیم تروریستی اسرائیل که حدود سه ماه است ادامه دارد، در شرایط فاجعه‌بار زندگی می‌کنند، هرگونه پیشرفت به سوی راه‌حل سیاسی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

آیا ترامپ در ساعات قبل از سفر خود آتش‌بس موقت و تبادل اسرا را اعلام خواهد کرد؟ احتمال آن وجود دارد، اگرچه هیچ نشانه‌ای از قریب‌الوقوع بودن آن وجود ندارد. آیا او توافق هسته‌ای با عربستان سعودی را بدون ارتباط دادن آن به عادی‌سازی روابط با رژیم تروریستی اسرائیل اعلام خواهد کرد؟ این امر نیز ممکن است.

در همین حال برخی رسانه‌های صهیونیستی که در حال بزرگنمایی غافلگیری‌های ترامپ هستند، گزارش می‌دهند که او ممکن است به طور یکجانبه به رسمیت شناختن کشور فلسطین را اعلام کند.

به ادعای این رسانه‌ها همه این احتمالات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل را نگران کرده است، چرا که بزرگترین امتیازی که تاکنون داده، به تعویق انداختن حمله جامع برنامه‌ریزی شده‌اش به غزه تا پس از سفر ترامپ بوده است. حتی تلاش‌های آمریکا برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه شامل توقف حمله نمی‌شود، بلکه شامل مقابله با پیامد‌های آن می‌شود.

بیانیه استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه پیش از دور چهارم مذاکرات دیروز در مسقط، در مورد موضع این کشور مبنی بر رد مطلق هرگونه غنی‌سازی اورانیوم در ایران، ممکن است تلاشی برای کاهش تنش‌ها با نتانیاهو و جلوگیری از اقدامات تنش‌زای اخیر باشد که اقدامات آمریکا را تضعیف کرده و دولت ترامپ را با گزینه‌های دشواری رو‌به‌رو می‌کند.

تردید نتانیاهو به وضوح در مورد مواضع نامنظم ترامپ رو به افزایش است. توصیف ترامپ از یک اعلامیه «مهم» پیش از آغاز سفرش به خلیج فارس، نتانیاهو را مجبور کرد تا فورا ران درمر، مشاور استراتژیک خود را به کاخ سفید بفرستد تا بفهمد رئیس جمهور آمریکا قصد دارد چه چیزی را اعلام کند. این به نخست وزیر اسرائیل کمک می‌کند تا از غافلگیری دیگری از سوی ترامپ، مشابه آنچه در مورد مذاکره با ایران و «تفاهم» بر سر آتش‌بس با انصارالله یمن برای او اتفاق افتاد، جلوگیری کند.

شاید نتانیاهو انتظار نداشت که ترامپ بدون اطلاع قبلی از موضوع، تصمیماتی اساساً مرتبط با خاورمیانه اتخاذ کند. این امر رژیم تروریستی اسرائیل را تا پایان سفر به خلیج فارس بیشتر در حالت نگرانی نگه خواهد داشت.

منبع: النهار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
ترامپ هیچی نیست به جز مانور الکی برای یه مشت ساده دل داخلی
آخرین اخبار