مسابقات جهانی پاراجودو در حالی از روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت در قزاقستان برگزار می‌شود که جودوکارانی ایرانی به دلیل عدم تایید کلاس بندی پزشکی آن ها از سوی فدراسیون جهانی، از مسابقات حذف شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان - مسابقات جهانی پاراجودو در حالی از روز سه شنبه ۲۳اردیبهشت در قزاقستان برگزار می‌شود که از ایران محمدرضا خیرالله زاده جودوکار مثبت ۱۰۰ کیلوگرم و علیرضا خجسته منهای ۷۰ کیلوگرم دو ورزشکاری هستند که به همراه محمدرضا حاج یوسف زاده (سرمربی) و علیرضا امینی (مربی) از سوی فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان عازم این رقابت‌ها شده بودند که به دلیل عدم دریافت کلاس بندی پزشکی از سوی پزشکان فدراسیون جهانی، مسابقات را از دست دادند.

محمدرضا خیرالله زاده در حالی در این مسابقات شرکت کرده بود که در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ باکو موفق به کسب مدال نقره شده بود که از سوی فدراسیون جهانی دوپینگ او مثبت اعلام شده بود.

او در بهمن ۱۴۰۳ بعد از پایان محرومیتش دوباره به اردوی تیم ملی دعوت شد و مسابقات جهانی قزاقستان اولین تورنمنت او بعد از محرومیتش بود.

علیرضا خجسته نیز که از نظر کلاس بندی پزشکی در گروه B۳  قرار دارد از نظر اتحادیه جهانی جودو چون معلولیت کمتری دارد مشکلی برای شرکت در مسابقات افراد سالم نداشت و چند سالی است که در جودو افراد سالم فعالیت می‌کند. او در بازی‌های آسیایی جاکارتا در مسابقات افراد سالم نیز حضور داشت اما موفق به کسب مدال نشده بود.

محمدرضا مظلومی رییس فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان در خصوص علت اخراج این دو جودوکار از مسابقات جهانی قزاقستان به دلیل عدم دریافت کلاس بندی پزشکی از سوی پزشکان فدراسیون جهانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مدارک و مستندات این دو جودوکار برای تایید کلاس بندی پزشکی از سوی پزشکان فدراسیون جهانی کامل نبود و به همین خاطر اجازه شرکت در مسابقات را نداشتند. البته کلاس این دو جودوکار در ایران توسط پزشکان داخلی مورد تایید قرار گرفته بود اما به دلیل تغییر برخی قوانین در سال ۲۰۲۵ فدراسیون جهانی آزمایش ژنتیک از این دو جودوکار درخواست کرده بود و تاکید کرده است که مدارک آن ها برای دریافت تاییدیه کلاس بندی کافی نیست و ایراد دارد.

وی افزود: بعد از این تمام ورزشکاران کم بینا در هر رشته ورزشی که بخواهند در مسابقات بین المللی شرکت کنند حتی اگر در داخل کشور تایید پزشکی دریافت کرده باشند باید تمام هزینه‌های سفرشان را پرداخت کنند و در صورتی که تاییدیه پزشکی از سوی پزشکان فدراسیون جهانی دریافت کردند تمام هزینه‌ها از سوی فدراسیون پرداخت خواهد شد، دیگر در خصوص اعزام ورزشکاران کم بینا به مسابقات جهانی و... ریسک نخواهیم کرد و هیچ حمایتی از آن ها انجام نخواهد شد.

مظلومی در پایان گفت: چون دقیقا نمی‌دانم در قزاقستان چه اتفاقی برای این دو جودوکار رخ داده فعلا نمی‌توانم هیچ اظهارنظر خاصی داشته باشم باید منتظر بمانیم بعد از بازگشت به ایران ببینیم شرایط آن جا برای این دو جودوکار چگونه بوده تا شفاف سازی کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
یعنی تمام نظرات و خوندم دقیقا همه از طرف یه نفر نوشته شده
ساعت و نحوه نوشتن همه رو یک شخص انجام داده که همه میشناسیمش و عامل فساد در جودو ایران هست و غده سرطانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
باید سه برابر تمام هزینه ها از حساب شخصی آقایان دریافت شود تا دیگر تکرار نشود. ولی خبری نخواهد شد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
امینی مصاحبه کرده بود که از نتایج جودو خجالت زده است !
ما از کارهای کثیف تو در سی سال گذشته خجالت زده ایم !
Iran (Islamic Republic of)
آرش
۱۴:۵۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
میراسماعیلی و دوستان در حال کامنت گذاشتن در سایتها
این کارها کهنه شده تو خودت فساد فدراسیونت و گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
بنظرم کادر فنی و جودوکاران ، حالا که اینکارو کردن چشم هاشون را از حدقه درآورید و بفرستین بروند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
ورزش بی صاحب و سرگردان .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
باز هم مقصر جودوکاران شدند ؟ امینی وحاج یوسف زاده تقصیری ندارند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
این حاج یوسف زاده و علیرضا امینیسفیدواجانی از جان جودوی ایران چه میخواهند ؟ هیچکس نیست به تخلفات اینان در سه دهه گذشته رسیدگی کند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
این محمدرضا حاج یوسف زاده با کدام مدرک تحصیلی یا مقام جهانی و اسیایی ، با سهمیه قهرمانان به استخدام وزارت ورزش درآمد؟
سازمان بازرسی کجایی؟ حراست کجایی؟ کجایی عزیزم دقیقا کجایی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
وقتی یک رییس انجمن که ادعای اشتغال در نهادهای............ رودارد همچنان با ابروی کشور برای چندمین بار بازی میکند باید درب حراست وزارت ورزش رو گل مالید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
اون نهادی که امینی دایم ازش خرج میکنه حفاظت نداره ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
آقای مظلومی! جودوکاران مقصر نیستند! مربی و رییس انجمن جودوی شما که همچنان پافشاری میکنند برای کسب مدال از بینا استفاده کنند باید کمیته انظباطی شوند ! تهدیدات خودتان را برای آنهاپیاده کنید !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
رییس انجمن جودو نابینایان که سابقه دادگاهی درباره جودوکاران صغرسنی در سال 1388 را دارد چرا همچنان به تخلفات خودش در فدراسیون نابینایان ادامه میدهد ؟
آخرین اخبار