بخشی‌زاده تاکید کرد که جشنواره رادیویی پژواک به پلی بین ایران و جهان بخصوص جهان اسلام تبدیل شد و این جشنواره به موتور محرک استانداردسازی تبدیل شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بین‌المللی رادیویی پژواک با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صداو‌سیما، علی بخشی‌زاده معاون صدای رسانه ملی، حمیدرضا افتخاری دبیر جشنواه رادیویی پژواک، مدیران، هنرمندان، برنامه‌سازان و اهالی رسانه در سالن همایش‌های صداوسیما در حال برگزاری است.

دبیر جشنواه رادیویی پژواک در مقدمه نتیجه یکسال همکاران رادیویی را برای برگزاری جشنواره ستود و گفت: الحمدالله جشنواره رادیویی پژواک در چهارمین دوره خود به بلوغ رسیده و در آستانه پنجمین دوره قرار دارد.

در ادامه معاون صدای رسانه با بیان اینکه امروز قطار جشنواره چهارم رادیویی پژواک به ایستگاه آخر رسید، گفت: امروز رادیو ستاره‌های خود را معرفی می‌کند. در این مدت ۴ سال جشنواره به بلوغ و عقلانیت مثال زدنی دست یافته است. تقدیر از اثر برگزیده رادیو دزفول نشان می‌دهد که داوران به محتوای برنامه‌ها توجه کرده و از بین آثار دریافتی دست یک رادیو محلی بالا آمده است. بدین ترتیب، آنها به محلی بودن اثر توجه نکردند و تمام سیاست‌های اعلامی در برنامه‌ها تجلی پیدا کرده است.

بخشی‌زاده ادامه داد: ما تلاش کردیم تمام قالب‌های برنامه‌سازی را در نظر بگیریم و نیم نگاهی به حوزه بین‌الملل و جبهه مقاومت بیندازیم. در واقع، حقیقت با هدف زنده نگه داشتن صدای مظلوم و صدای مشترک مسلمانان در اقصی نقاط عالم، علیه ظالمان جهانی خروشید و برنامه‌های قابل اعتنایی در این زمینه تولید شد. جشنواره پژواک پلی بین ایران و جهان بخصوص جهان اسلام شد. این جشنواره به صدای جهان اسلام تبدیل خواهد شد. استاندارد‌های برنامه‌سازی به حد قابل قبولی رسیده و الحمدالله جشنواره به موتور محرک استانداردسازی تبدیل شده است. این جشنواره نشان داد که رادیو چه توانمندی‌هایی در عرصه برنامه‌سازی دارد. داوران رادیو در این دوره با نگاه تصادفی به برنامه‌های مستمر نگاه کردند.

وی افزود: در این دوره، حدود ۷۰۱ اثر در بخش مستمر توسط بهترین داوران ارزیابی شد. رادیو در حوزه فضای مجازی اهتمام خود را روی حرکت‌های مکملی در برنامه‌سازی گذاشت، که برنامه‌های ۳۶۰ درجه تولید کنند. در حال حاضر، تعداد زیادی از برنامه‌های رادیو حضور پررنگ در فضای مجازی دارد. این جشنواره با تاکید بر استفاده از هوش مصنوعی با دو ضریب عاقلانه و عالمانه بودن همراه بود.

معاون صدای رسانه ملی از شگفتانه رادیو در روز‌های آتی خبر داد و افزود: قطعاً در بستر ایران‌صدا با همکاری حوزه فنی و هوش مصنوعی سازمان صداوسیما هدایای خوبی برای مخاطبان در نظر گرفته شده است. آرشیو نه ساله برنامه‌های رادیو و دو ساله شبکه‌های رادیویی استان‌ها به صورت متن در اختیار مخاطبان است. در حال حاضر، باشگاه برندگان جشنواره پژواک شکل گرفته که قطعاً برندگان به عنوان اساتید خبره از آنها استفاده می‌شود.

بخشی‌زاده به تعداد آثار ارسالی اشاره کرد و افزود: در چهارمین دوره جشنواره رادیویی پژواک حدود ۱۲۵۰ اثر به دبیرخانه رسید، که ۷۰۱ اثر در بخش مستمر و ۴۵۰ اثر در بخش مسابقه بررسی شد. ۹۹ اثر در حوزه بین‌الملل از نه کشور به دبیرخانه جشنواره رسید. 

وی ویژگی این دوره از جشنواره را اقبال برنامه‌سازان به گونه مستند رادیویی دانست و افزود: به کارگیری هوش مصنوعی در بسیاری از آثار مشهود بود. ظهور چهره‌های جوان، کشف استعداد‌های جدید و حضور چشمگیر برنامه سازان استان‌ها در جشنواره قابل اعتنا بود. کار پنجمین دوره جشنواره رادیویی پژواک از اول خرداد به طور رسمی آغاز خواهد شد.

معاون صدای رسانه ملی با بیان اینکه کار اصلی جشنواره رادیویی پژواک کیفی سازی برنامه‌هاست، گفت: ما به دنبال رسیدن به حد مطلوب در برنامه‌سازی هستیم. در واقع، در جشنواره پنجم رادیویی پژواک تقویت سرمایه اجتماعی با محوریت امید آفرینی و نشاط انگیزی در دستور کار است.

در ادامه هیئت داوران جشنواره رادیویی پژواک این جشنواره را فرصتی برای تاثیرگذاری بر مخاطب دانست و متذکر شد: در برخی برنامه‌ها همچنان جایگاه تخیل خالی بود. به راستی برای خلق برنامه‌های اثرگذار نیازمند دمیده شدن خلاقیت در آنها هستیم. همیشه نویسندگی و پژوهش اصل و زیر بنای برنامه‌سازی است. باید در نظر گرفت که زبان فارسی باید در تمام برنامه‌ها جاری بشود. این زبان باید انعکاس دهنده هویت ما باشد و صرفاً در جشنواره به چشم نخورد. جوانان شایسته اعتماد ویژه هستند و آنها هستند که می‌توانند دنیای صدا را آباد کنند. در نهایت، داوران تلاش کردند با دقت و انصاف آثار را بشنوند و ارزیابی‌ها عادلانه داشته باشند.

در ادامه تیسیر الخطیب، مدیر رادیو ایمان غزه در جشنواره رادیویی پژواک تاکید کرد که روند اطلاع‌رسانی جبهه مقاومت ادامه خواهد یافت. ما از این جبهه درس‌هایی گرفتیم و باید تاکید کنیم که نبرد ما با رژیم صهیونیستی و غرب بر سر حقوق است.

در ادامه اسامی برندگان اعلام شد.

اهدای جوایز بخش پژوهش و نمایش 

اهدای تندیس پژواک آرش امجدی برای برنامه «تولید در رادیو با هوش مصنوعی مولد» از رادیو سلامت

اهدای دیپلم افتخار به اکبر صادقی به عنوان بهترین بازیگر مرد از برنامه نون مثل نقره

اهدای دیپلم افتخار به کفایت جادری برای بازی در نمایش گل زخم از رادیو دزفول

اهدای دیپلم افتخار به بهرام نوری برای کارگردانی نمایش تا آخرین نفس از صدای مرکز گیلان

اهدای لوح تقدیر به سید سارا فاضلی برای نمایش گل زخم از رادیو دزفول

تقدیر از کارگردان فیلم آبادان یازده ۶۰

آبادان یازده ۶۰ فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مهرداد خوشبخت است که در مراسم آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی برنامه‌های رادیویی پژواک از او قدردانی شد.

آبادان یازده ۶۰ روایت مجاهدت گروهی از کارکنان رادیو نفت آبادان برای حفظ رادیو و مخابره اخبار به منظور مقاومت مردم در برابر نیرو‌های عراقی است.

پژواک

برندگان بخش ساختاری 

در ادامه این برنامه برندگان بخش ساختاری چهارمین جشنواره پژواک اعلام و آتنا ابراهیم معیر برای اثر روغن از رادیو اقتصاد به عنوان نفر برتر شناخته شد. 

برنامه ترکیبی نمایشی 

در این بخش تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی به ملیحه مرادی جعفری برای برنامه چله شیرین از رادیو نمایش رسید. 

برنامه گفتار محور

دیپلم افتخار و هدیه نقدی در این بخش به نونا معظمی گودرزی برای برنامه آلویه از رادیو جوان رسید.

همچنین تندیس پژواک، لوح افتخار و هدیه نقدی جشنواره در این بخش رضا سلیمانی برای برنامه ریشه در خاک از صدای مرکز خراسان رضوی رسید. 

برنامه گفت‌و‌گو محور 

تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی در این بخش به آرزو مددی برای برنامه در سایه از رادیو اقتصاد رسید. 

برنامه مجله

تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی این بخش به نیلوفر قاسمی پور برای برنامه بازی رفت و برگشت از رادیو صبا اهدا شد. 

مسابقه

دیپلم افتخار و هدیه نقدی در این بخش به مرضیه اسدی برای مسابقه چکه بروش از مرکز گلستان اهدا شد. 

تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی نیز در این بخش به حامد مرادیان برای مسابقه مدهوش از رادیو جوان رسید. 

مستند 

تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی بخش مستند به مجتبی محمدی برای مستند پیامبری در میان کوه‌ها از رادیو معارف تقدیم شد.

بخش موضوعی

اهدای نشان شهید رئیسی 

در ادامه این مراسم در بخش برندگان موضوعی نشان شهید رئیسی، فاطمه گنجی برای برنامه خیر االنسا از رادیو پیام اهدا شد.  

جایزه مقاومت 

در این بخش نشان سردار سلیمانی در این بخش متین السادات فیروزی برای برنامه آقا سید از رادیو ایران اهدا شد.  

جایزه پیشرفت 

نشان دکتر کاظمی آشتیانی در این بخش و تندیس صدای طلایی به مینا نیکانی برای برنامه جعفر از رادیو تهران تقدیم شد.  

جایزه سلامت

نشان دکتر اعتماد سعید، تندیس صدای طلایی در این بخش سهیلا باقری برای برنامه غیر قابل پخش از رادیو سلامت اهدا شد.  

جایزه پاسداشت زبان فارسی 

نشان فردوسی و تندیس صدای طلایی در این بخش به انسیه شمس الهی برای برنامه میانجی از رادیو صبا رسید.

جایزه سبک زندگی

نشان مادر در این بخش به دو تن رسید. در بخش فرزندآوری نشان مادر و دیپلم افتخار به مینا نیکانی برای برنامه میدان مادر از رادیو تهران اهدا شد.  

همچنین نشان مادر و تندیس صدای طلایی به طاهره شاددل برای برنامه شکارچی تانک از صدای مرکز خراسان شمالی تقدیم شد.

جایزه سرمایه اجتماعی 

در این بخش دو جایزه اهدا شد. نشان ایران و دیپلم افتخار در این بخش به اعظم صادقی برای برنامه قصه یک باور از رادیو اقتصاد رسید.  

نشان ایران و تندیس صدای طلایی در این بخش به زهرا غلام نیا برای برنامه خط خورده از صدای مرکز فارس اهدا شد.  

جایزه جهاد تبیین و هدایت فرهنگی

نشان شهید آوینی و تندیس صدای طلایی در این بخش به فرانک سعیدی آریا برای برنامه رد پا از رادیو معارف اهدا شد.  

جایزه شهید مقاومت

نشان شهید نصرالله و دیپلم افتخار در این بخش به نادر قطبی برای برنامه برایش می‌ترسیدم از رادیو دزفول اهدا شد.

همچنین نشان شهید نصرالله و تندیس صدای طلایی به مرتضی میلانی برای برنامه آن سی و سه روز از رادیو سلامت رسید.

جوایز بخش بین الملل

در بخش پایانی این مراسم جوایز بخش بین الملل بدین شرح اهدا شد:

برنامه الرّصاصات السّبعة /میسا شادید /إذاعة النور - لبنان

برنامه مقبرة الغزاة /حمود محمد شرف /رادیو سام -یمن

برنامه gray marbels / نسیم جولایی / رادیو عربی - آفریقایی 

برنامه منطقه نصرالله/ محسن رسولی / رادیو گفت‌و‌گو

مراسم رونمایی از چهارمین کتاب جشنواره پژواک

در ادامه این مراسم از زبان آدمیزاد به نویسندگی یدالله گودرزی رونمایی شد.  

این چهارمین کتاب با عنوان زبان آدمیزاد است و پیشتر سه شماره از این کتاب به بهانه سه دوره از جشنواره، به رشته تحریر درآمده و رنمایی شده بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار