
باشگاه خبرنگاران جوان - محمودرضا خلیلی اظهار کرد: در مرحله نخست این سرما، ۳۵۰ هکتار از باغات بادام شهرستان با درصد خسارتی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دید.
وی یادآور شد: همچنین ۵۰۰ هکتار از باغات گردو نیز در اثر افت شدید دما دچار خسارتی در همین بازه شدند.
خلیلی ادامه داد: باغات زردآلو نیز از سرما بینصیب نماندند و در سطحی معادل ۱۵۰ هکتار دچار خسارتی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد شدند.
وی با اشاره به مرحله دوم سرمازدگی در باغات ساوه گفت: در این مرحله، ۲۵۰ هکتار از باغات گوجهسبز بهطور متمرکز دچار ریزش میوه و خسارتی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد شدند.
معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه یادآور شد: زمان این سرمازدگی دقیقاً در دوره تشکیل اولیه میوهها رخ داد که آسیبپذیری درختان را تشدید کرد.
وی اظهار کرد: مجموع خسارتها در این دو مرحله بالغ بر یک هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی باغی را تحت تأثیر قرار داده که ارزیابی اولیه میزان خسارت مالی را یک هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال نشان میدهد.
معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه همچنین با اشاره به وضعیت سایر محصولات باغی گفت: درختان انار در حال حاضر از وضعیت مناسبی برخوردار هستند و تا این لحظه مشکلی گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته به علت کم آبی تنها سه مرحله آبیاری باغات انار از محل سد انجام شده، گفت: کاهش آب ورودی به سد و ضعف آورد آبی در سال جاری موجب شده تنش آبی در برخی از باغات آغاز شود و در صورت تداوم این روند، احتمال بروز خسارتهای بعدی وجود دارد.
منبع: استان مرکزی