
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاظمی فر - آنجفی در سومین همایش ملی کشاورزی هوشمند که در دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار شد کشاورزی را یکی از ارکان بنیادین توسعه اقتصادی و امنیت ملی کشور دانست و اظهار کرد: تامین غذا، اشتغالزایی، تاثیر در تولید ناخالص ملی و ارتباط گسترده با سایر بخشها کشاورزی را به حوزهای راهبردی تبدیل کرده است.
وی با اشاره به سرمایهگذاری سالانه بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان توسط کشاورزان برای تولیدات زراعی، افزود: در حال حاضر کل تولیدات کشاورزی کشور به ۱۲۹ میلیون تن میرسد که از این میزان ۹۱ میلیون تن محصولات زراعی، ۳۷ میلیون تن باغی، ۹.۵ میلیون تن محصولات دامی و ۱.۴ میلیون تن محصولات شیلاتی است.
آنجفی ارزش اقتصادی این محصولات را حدود ۴۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: از این میزان، سهم زراعی ۱۸ میلیارد دلار، باغی ۱۲ میلیارد دلار، دامی ۱۲ میلیارد دلار و شیلاتی ۳ میلیارد دلار است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی بخش کشاورزی ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی کشور، ۱۴.۸ درصد اشتغال ملی و تنها ۶.۷ درصد تسهیلات و ۳.۵ درصد سرمایهگذاری کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: بدون سرمایهگذاری و تخصیص اعتبارات لازم نمیتوان انتظار رشد و توسعه سریع در این بخش را داشت.
آنجفی درباره مصرف سرانه و تولید غلات در کشور بیان کرد: سرانه مصرف گندم در کشور ۱۶۵ کیلوگرم، برنج سفید ۳۷ کیلوگرم و جو ۷۰ کیلوگرم است. در سال گذشته ۱۳.۵ میلیون تن گندم، ۲.۴۶ میلیون تن برنج سفید و ۳.۶ میلیون تن جو تولید شد.
وی با اشاره به اینکه حداکثر ۶۵ درصد منابع آبی کشور در کشاورزی مصرف میشود گفت: با توجه به محدودیتهای مالی و منابع وارداتی، باید تامین غذا را از طریق تولید داخلی انجام دهیم. برای این منظور افزایش نفوذ دانش و فناوری، استفاده صحیح از نهادهها و ارتقای ضریب مکانیزاسیون ضروری است.
آنجفی همچنین از وجود موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در آذربایجان شرقی به عنوان یک ظرفیت علمی ارزشمند یاد کرد و گفت: این موسسه با ستادی مستقر در آذربایجان شرقی میتواند نقش مهمی در ارتقای بهرهوری ایفا کند.
او افزود: قانون برنامه هفتم توسعه تکالیف بخش کشاورزی را مشخص کرده و فعالیتها باید در چارچوب آن انجام گیرد. در این قانون بر کاهش مصرف آب، اصلاح الگوی کشت و افزایش بهرهوری تا ۵۰ درصد تاکید شده است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی نظام مالکیت در اراضی کشاورزی، تاثیرات منفی قانون ارث و تغییر کاربری غیرمجاز را از موانع جدی مکانیزاسیون و مبارزه با آفات دانست و خواستار اصلاحات اساسی در این زمینه شد.
وی از آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای انعقاد تفاهمنامه رسمی با دانشگاهها در زمینه کشاورزی هوشمند خبر داد و گفت: این همکاریها باید ساختارمند، هدفمند و عملیاتی باشند تا تحول در حوزه کشاورزی را به همراه داشته باشند.
در پایان این مراسم لوح تقدیر وزیر جهاد کشاورزی به پاس یک عمر تلاش علمی، به حمیدرضا قاسمزاده استاد برجسته دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اهدا شد.