معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص کشور ۱۲ درصد است، مجموع ارزش تولیدات این حوزه از اقتصاد ایران را سالانه ۴۵ میلیارد دلار اعلام کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - مجید آنجفی روز پنج‌شنبه در دومین روز از سومین همایش ملی کشاورزی هوشمند در دانشگاه تبریز، افزود: بر اساس آخرین آمار‌های موجود سهم بخش کشاورزی در اشتغال کشور ۱۴.۸ درصد، در تسهیلات بانکی ۶.۷ درصد و در سرمایه‌گذاری کل کشور ۳.۵ درصد است.

به گفته وی حداقل سرمایه‌گذاری سالانه مورد نیاز برای تولیدات زراعی کشور پنج هزار میلیارد ریال است که رقمی بسیار هنگفت و بالا به شمار می‌رود که جز با مشارکت بخش خصوصی و سرمیاه گذاری‌های کلان قابل تحقق نیست.

آنجفی بخش کشاورزی در اقتصاد ملی را مهم و بسیار تعیین کننده خواند و یادآور شد: توجه به مکانیزاسیون و استفاده از فناوری‌های جدید در این بخش بسیار ضروری بوده و اجتناب ناپذیر است و باید به این سمت حرکت کنیم.

وی تولیدات کشاورزی ایران را شامل ۹۱ میلیون تن انواع محصولات زراعی دانست و ادامه داد: این حوزه مهم اقتصادی کشور سالانه ۲۷ میلیون تن محصول باغی، ۹.۵ میلیون تن فراورده‌های دامی و ۱.۴ میلیون تن محصولات شیلاتی تولید می‌کند که در مجموع رقمی معادل ۱۲۸ هزار و ۹۲۵ میلیون تن را شامل می‌شود.

آنجفی ضرورت تقویت زیرساخت‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری هدفمند و گسترش حمایت‌های مالی و فنی از بخش کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و آن را لازمه ارتقای بهره‌وری، تحقق خودکفایی و توسعه پایدار این بخش برشمرد.

معاون علمی و تحقیقاتی ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز در این همایش، بر ضرورت جهاد علمی، تحول در فناوری‌های نوین و بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برای توسعه کشاورزی تاکید کرد و گفت: غفلت از این حوزه‌ها می‌تواند کل اقتصاد ایران را با چالش‌های مختلف مواجه کند.

محمد مهدی‌نژاد چالش‌هایی نظیر ناترازی در انرژی و منابع آبی را مورد اضاره قرار داد و اظهار کرد: دولت چهاردهم با تمام قدرت بر حل این مسائل تمرکز ویژه‌ای دارد.

وی بهره‌مندی از ظرفیت‌های ملی به ویژه توان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای رفع مشکلات کشور را ضروری دانست و افزود: استفاده هدفمند از فناوری‌های پیشرفته به خصوص هوش مصنوعی راهگشای توسعه پایدار است.

مهدی نژاد جهاد علمی را تلاشی خستگی‌ناپذیر مبتنی بر ایمان و خدمت به جامعه توصیف کرد که با ایجاد امید و انگیزه بسیاری از چالش‌های ملی را برطرف می‌کند.

وی بهره‌برداری بهینه از منابع ملی، کاهش هزینه‌ها، تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه، اشتغال پایدار، حل مسائل اولویت‌دار، تحکیم روابط دانشگاهی، افزایش سرمایه اجتماعی و تحول در نظام علمی کشور را از رویکرد‌های اصلی جهاد علمی برشمرد.

مهدی نژاد گفت: پژوهش و حقیقات علمی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که نیاز‌های کشور را به‌طور مؤثر تأمین کنند.

همایش ۲ روزه کشاورزی هوشمند به همت گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و با هدف ارتقای دانش و فناوری در حوزه کشاورزی امروز به کار خود پایان می‌دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.