با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در ضریب امنیت غذایی، قطع برق چاه‌های کشاورزی در تضاد با این سیاست مهم و خودکفایی محصولات اساسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی و تاکید برنامه هفتم بر خودکفایی محصولات اساسی، قطع برق چاه های کشاورزی یکی از مشکلات جدی سد راه بخش کشاورزی است که می تواند مانع تحقق و دستیابی به اهداف برنامه شود.

براساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار مصوبه سال ۹۰، قطع برق چاه های کشاورزی ممنوع است، درحالیکه وزارت نیرو برنامه قطعی ۶ ساعته چاه های کشاورزی در شبانه روز را  امسال زودتر از موعد از فروردین ماه اجرا کرده است که این امر آسیب جدی به بخش کشاورزی وارد می کند.

امروزه صنعت برق نقش مهمی در بخش کشاورزی ایفا می‌کند چراکه بخش عمده‌ای از کشاورزان از چاه‌های کشاورزی برای آبیاری زمین‌ها و مزارع خود استفاده می‌کنند، درحالیکه با شروع فصل گرما  وزارت نیرو، قطعی برق را برای مصرف بهینه برق در دستور کار قرار می‌دهد که قطعی چند ساعته برق در بخش کشاورزی یکی از مصوبات دولت در این زمینه محسوب می‌شود.

غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای جلوگیری از قطعی برق واحدهای کشاورزی و دامداری با وزارت نیرو مذاکراتی را انجام داده ایم و مقرر شد در دوران ناترازی برق حوزه کشاورزی قطع نشود. 

بنابر مذاکرات صورت گرفته باید منتظر ماند و دید که بخش کشاورزی و دامداری مشمول قطع برق چاه ها در زمان ناترازی نمی شود.

قطع برق چاه های کشاورزی تهدید جدی برای باغات با قدمت نیم قرن

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: قطع برق چاه های کشاورزی یکی از مشکلات جدی بخش کشاورزی است که در ۲ بخش سراسری تولیدقطع برق در قالب پمپاژ چاه ها و ثانویه داریم و در شهرستان ها ۲ تا ۳ مرحله برق سراسری قطع می شود.

به گفته وی، عمده بخش کشاورزی خرده مالکی و مشاعی است و مجموعه کشت و صنعت بزرگ محدود است که برای خود چاه شخصی داشته باشند که متاسفانه امسال قطع برق چاه های کشاورزی زودتر از سال های قبل اتفاق افتاده است.

شادلو ادامه داد: علی رغم آنکه هنوز به پیک مصرف نرسیده ایم، قطع برق چاه های کشاورزی آغاز شده که با استمرار این روند قطع برق بیشتر خواهد شد، حال تصور کنید با گرمای تابستان، قطعی برق ها بیشتر می شود که با تعویق برق رفتگی ها، گردش هفتگی آب بیشتر می شود که این امر تهدید جدی برای تولید  است.

 نایب رئیس اتحادیه باغداران با بیان اینکه با قطع برق چاه های کشاورزی زحمات ۵۰ ساله کشاورزان از بین می رود، گفت: دولت قول داده بود که امسال قطع برق ویژه  بخش کشاورزی نداشته باشیم و برای سایر بخش ها پیش بینی شده بود که با راه اندازی نیروگاه های جدید تولید برق ۵۰ درصد افزایش یابد که متاسفانه با آغاز قطع برق از ابتدای سال عقب رفت شدید داشته ایم. گفتنی است با قطع برق چاه های کشاورزی زراعت محصول همان سال از بین می رود، درحالیکه در بخش باغبانی زحمات ۵۰ سال و حتی یک قرن دچار آسیب می شود.

این گزارش می افزاید: بنابر آمار بیش از ۹۵ بخش کشاورزی خرده مالک است و نقش مشارکت مردمی حائز اهمیت است که متاسفانه وزارت نیرو به وظایف خود در این حوزه که تامین ۲۴ ساعته برق کشاورزان است عمل نمی کند که براین اساس وظایف وزارت نیرو  مغفول مانده است چراکه سال گذشته وزارت نیرو هر جایی که دچار کمبود می‌شد سراغ صنعت می‌رفت و این امر مورد انتقاد شدید بخش کشاورزی قرار گرفته است.

تهدید جدی خودکفایی محصولات اساسی در برنامه هفتم  با قطع بزق چاه های کشاورزی

عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار روزانه ۶ ساعت معادل یک چهارم روز، برق چاه های کشاورزی قطع می شود که براین اساس کمیت و کیفیت دچار آسیب می شود.

به گفته وی، با قطع برق چاه های کشاورزی بدلیل مشکلات استحصال آب تولید گندم آبی، حبوبات، سایر محصولات کشاورزی و فعالیت بخش کشاورزی و گلخانه و دام و طیور دچار خسارت می شود و باعث می شود کمیت و کیفیت کالا دچار آسیب شود و از طرفی خسارت عمده ای  ناشی از قطعی برق ولتاژ و آمپر  به الکتروپمپ های بخش کشاورزی وارد می شود.

هاشمی ادامه داد: وزارت نیرو سال هاست به وظایف خود در خصوص قطع برق عمل نکرده است  که همین امر موجب شده تا کشاورزان از قطعی برق شکایت می کنند چراکه پمپ های کشاورزی و تاسیسات کشاورزی دچار آسیب شدند. از این رو همه کشاورزان حاضرند برق خانه شان قطع شود، اما پمپ ها، صنایع و سایر تحرکات بخش کشاورزی قطع نشود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران  با بیان اینکه با قطع برق بخش کشاورزی تولید محصولات اساسی ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش می یابد، گفت: در سایر بخش ها به رغم هدررفت بالای برق، قطع برق صورت نمی گیرد، درحالیکه قطع برق تمامی بخش ها و صنایع باید به مساوات باشد که متاسفانه  بخش کشاورزی مظلوم واقع شده است.

با توجه به آنکه قطعی برق چاه های کشاورزی در پی مدیریت مصرف برق به سبب بروز برخی مشکلات سبب نارضایتی کشاورزان شده است، بنابراین انتظار می رود که وزارت نیرو با وجود اهمیت بخش کشاورزی در امنیت غذایی نسبت به خارج کردن قطع الکتروپمپ های کشاورزی از برنامه اقدام کند تا در دستیابی به اهداف برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات اساسی دچار آسیب نشویم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار