
باشگاه خبرنگاران جوان - حسین سیماییصراف در گردهمایی نبض ایران، خلیج فارس در جزیره جهانی قشم، با اشاره به قدمت بیش از ۲۵۰۰ ساله نام خلیج فارس در متون تاریخی گفت: از دوران آشوریان و دوره هخامنشی، بهویژه در زمان داریوش، نام «دریای فارس» بهکار رفته و در اسناد یونسکو و سازمان ملل متحد نیز بهطور رسمی به ثبت رسیده است.
وی اعتراض برخی کشورها به کار بردن نام خلیج فارس در دهه ۷۰ میلادی افزود: در آن زمان، مدیرکل یونسکو تصریح کرد که این موضوع سیاسی نیست، بلکه مسألهای تاریخی با پیشینهای مستند است که قابل تغییر نیست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این شعبدهبازیها و نمایشهایگذرا تاثیری بر حقیقت تاریخی خلیج فارس ندارد و خلیج فارس همیشه فارس خواهد ماند.
سیمایی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به حضور دانشجویان فعال از انجمنها، کانونها و تشکلهای دانشگاهی در این سفر، از نشاط و پویایی آنان استقبال کرد و گفت: این جنبوجوش نویدبخش پویایی بیشتر در فضای دانشگاهی است.
وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه تنها محل آموزش و پژوهش نیست، اظهار داشت: دانشگاه نهادی فرهنگی است و دانشجویان باید علاوه بر کسب تخصص، به مهارتهای فرهنگی نیز مجهز شوند؛ چراکه افراد چندبعدی و خلاق در حل مسائل و در زندگی موفقترند.
تمرکز منطقه آزاد قشم بر توسعه فرهنگ و تمدن دریاپایه
عادل پیغامی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این در گردهمایی با تأکید بر جایگاه قشم در توسعه تمدن دریاپایه، گفت: هدفگذاری اصلی ما در منطقه آزاد قشم، احیای فرهنگ و تمدن دریاپایه است؛ ظرفیتی که هماکنون نیز سالانه بیش از ۵ میلیون گردشگر را به جزیره جذب میکند و آنها را با زوایای گوناگون این فرهنگ دیرینه آشنا میسازد.
وی با اشاره به ارتباط نزدیک گردشگران با مردم بومی جزیره افزود: در قشم، گردشگران به طور مستقیم با جامعه محلی در تعاملاند و این ارتباط فرصتی برای معرفی عینی فرهنگ، آداب و سبک زندگی مردم دریاپایه است.
پیغامی همچنین بر اهمیت تعامل دانشگاهیان و نخبگان با جامعه محلی تأکید و اظهار کرد: این گردهمایی که با همکاری وزارت علوم برگزار میشود، بستری برای گفتوگو، تبادل فکر و همافزایی میان جامعه دانشگاهی و مردم قشم است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به چالشهای جزیره از جمله آب، برق، کشاورزی، شیلات و زنجیرههای ارزش تصریح کرد: با ایجاد پیوند میان نخبگان و جامعه محلی، میتوان زبان گویای مسائل قشم شد و راهحلهای بومی و علمی برای توسعه پایدار جزیره ارائه داد.
گردهمایی علمی «نبض ایران، خلیج فارس» با مشارکت سازمان منطقه آزاد قشم و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از ۲۴ اردیبهشتماه در جزیره قشم آغاز و تا ۲۹ اردیبهشت با هدف تعمیق ارتباط دانشگاه با حوزههای سیاستگذاری، ارتقای دیپلماسی علمی و حفظ هویت تاریخی خلیج فارس ادامه دارد.
در این رویداد علمی ۱۴۰ نفر از استادان برتر دانشگاههای مطرح کشور و ۲۸۰ نفر از دانشجویان نخبه به بررسی علمی و فرهنگی جایگاه راهبردی خلیج فارس و پیوند آن با هویت تاریخی ایران و معرفی اقتصادی و فرهنگ دریاپایه میپردازد.
منبع: تسنیم