
آراد پورکار کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در پی اخبار اخیر در خصوص بحث FATF و تحولات خارجی، این هفته شاهد بازار پر تقاضایی خواهیم بود. به تازگی مصوبهای در خصوص قطع برق برخی صنایع به تصویب رسیده است. این موضوع که سالهای گذشته نیز تجربه شده، امسال زودتر آغاز شده و به نظر میرسد بر مفروضات سرمایهگذاری و روند بازار تأثیر بگذارد. کاهش تولید و فروش در برخی صنایع امری است که باید در نظر گرفته شود.
او افزود: با این حال، برخی از صنایع در گذشته نشان دادهاند که ناترازیها میتوانند موجب افزایش رقابت محصولات در بورس کالا شوند و قیمت پایه آنها را بالا ببرند. به عنوان مثال، در صنعت سیمان، با وجود کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی تولید و فروش، افزایش نرخ به واسطه کمبود عرضه میتواند منجر به افزایش ۵۰ تا ۷۰ درصدی قیمتها و در نهایت رشد سود ریالی این صنایع شود. بنابراین، تأثیر منفی مصوبه اخیر بر بازار چندان قابل توجه نخواهد بود و پیشبینی میشود برآیند کلی هفته مثبت باشد.
او گفت: تصویب پالرمو نیز به عنوان محرکی خوب برای صنعت بانک مطرح شده است در این شرایط، توصیه به سهامداران این است که از تغییر مکرر سهمهای خود پرهیز کنند و به جای آن، صنایع ارزندهای که بنیاد قوی و جریان نقد خوبی دارند، انتخاب کنند.
پورکار گفت: صنعت بانکی، نمادهای سودساز صنعت خودرویی، نهادهای پالایشی، سیمانیها و داروها از جمله صنایعی هستند که میتوانند مورد توجه قرار گیرند. این صنایع با رشد فروش قوی و افزایش سودآوری میتوانند فرصتهای خوبی را برای سرمایهگذاری فراهم کنند.
در نهایت، او تأکید کرد که سرمایهگذاران باید تا زمانی که حد ضرر نمادها و شاخصها مورد تهدید قرار نگرفته، در بازار باقی بمانند و از فرصتهای موجود بهرهبرداری کنند.
باید تاکید کرد این مطلب صرفا یک نظر کارشناسی بوده و سیگنال بورسی و توصیه به خرید یا فروش محسوب نمیشود.