مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان اردبیل گفت: ۳۶ درصد از جمعیت این استان مبتلا به فشارخون بالا هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان- دکتر حسین شریفی با اشاره به عوارض جدی ابتلا به فشار خون بر سلامتی فرد مبتلا و ضرورت توجه شهروندان به این امر گفت: مطابق این پیمایش تنها ۶.۶۱ درصد از افراد مبتلا به فشار خون در استان از ابتلای خود خبر دارند.

او، فشار خون را بیماری پنهان نامید و افزود: میزان ابتلا به بیماری فشار خون در استان اردبیل چهار درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده و این امر زنگ هشداری برای شهروندان ساکن در این استان به شمار می‌رود.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان اردبیل بدون علامت بودن بیماری فشار خون، عدم اطلاع افراد مبتلا از بیماری خود و نیز عدم درمان صحیح و کنترل بیماری را مهم‌ترین نکات در روند پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا ذکر کرد و ادامه داد: به علت همین ویژگی، بیماری فشار خون به عنوان قاتل خاموش شناخته می‌‎شود.

دکتر شریفی با اشاره به نامگذاری ۲۷ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی فشارخون، شعار امسال این مناسبت را "فشارخون خود را دقیق اندازه‌گیری کنید و با کنترل آن طولانی‌تر زندگی کنید" ذکر کرد.

او خطاب به شهروندان اظهار کرد: در روند کنترل فشارخون، اگر مشاهده کردید که فشارخون شما از ۱۳۵/۸۰ بالاتر است، به مرکز بهداشت نزدیک منزل خود مراجعه کنید تا از طریق پزشکان مستقر و مراقبان سلامت و با آموزش و اصلاح سبک زندگی، شیوه تغذیه و در صورت نیاز درمان مناسب این بیماری را در زمان مناسب کنترل کنید.

دکتر شریفی گفت: برای ارتقای سلامت جامعه، انتظار می‌رود که عموم مردم از روش صحیح اندازه‌گیری فشار خون، نحوه مراقبت و عوارض عدم کنترل آن و نیز انتخاب شیوه زندگی سالم، برنامه منظم فعالیت بدنی، تغذیه سالم، حذف نمک از سر سفره و پرهیز از عادت دادن کودکان به مصرف بالای نمک، مهارت مدیریت استرس و پایبندی به درمان آگاهی داشته و در حفظ سلامت خود بکوشند.

او تاکید کرد: بیماری فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی، بیماری‌های مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران به شمار می‌رود و نارسایی خونی کلیه، یکی از عوارض فشارخون بالای درمان نشده و یا بد درمان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.