مدیر اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، حمایت از تولید داخل را عامل کلیدی در کاهش محصولات بهداشتی و آرایشی قاچاق دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان - امیر بقایی مدیر اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، در خصوص اهمیت رسیدگی به شکایات مردمی در حوزه محصولات بهداشتی و آرایشی، گفت: برای تسریع و دقت در رسیدگی به شکایات، پیشنهاد داده‌ایم که یک بخش مجزا در سامانه ۱۹۰ راه‌اندازی شود. این اقدام به تفکیک دقیق‌تر شکایات و ارجاع آنها به کارشناسان متخصص، شفاف‌سازی وضعیت شکایات، افزایش دقت و تخصص در بررسی آنها و تسریع در پاسخگویی به مصرف‌کنندگان کمک خواهد کرد.

وی، یکی از الزامات رسیدگی مؤثر به شکایات را استانداردسازی فرآیند‌های موجود عنوان کرد و افزود: تدوین دستورالعمل‌های گام‌به‌گام برای بررسی شکایات و ایجاد یک مکانیسم پاسخگویی مؤثر از طریق پیامک و ایمیل به شاکیان، می‌تواند اعتماد عمومی به این سامانه را افزایش دهد و در نتیجه میزان ثبت شکایات را بالا ببرد.

بقایی همچنین به مقابله با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و گفت: برای کاهش مصرف محصولات قاچاق، تقویت مرزبانی و گمرک و نصب دستگاه‌های پیشرفته در گمرک‌ها ضروری است. استفاده از سیستم‌های اصالت‌سنجی مانند بارکد دو بعدی (QR) و اپلیکیشن‌های موبایلی برای استعلام اصالت محصول، می‌تواند به مصرف‌کنندگان کمک کند تا از خرید محصولات تقلبی و خارج از ضوابط خودداری کنند.

وی، هماهنگی ضوابط صادراتی و وارداتی با کشور‌های همسایه را یک گام مهم در توسعه تجارت قانونی و بهبود کیفیت محصولات دانست و پیشنهاد تشکیل کارگروه‌های مشترک، تدوین استاندارد‌های فنی یکسان و ایجاد سامانه الکترونیکی منطقه‌ای را مطرح کرد.

بقایی خاطرنشان کرد: با تقویت حمایت‌ها از تولید داخلی و بهبود فرآیند‌های نظارتی، می‌توان به طور مؤثر کیفیت محصولات آرایشی و بهداشتی را ارتقا داده و از سلامت مصرف‌کنندگان حفاظت کرد.

منبع: سازمان غذا و دارو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار