
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس امامجمعه - مصطفی آذرکیش، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، گفت: در سند هوش مصنوعی آموزش و پرورش سه تکلیف مشخص برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است. نخست اصلاح نظام آموزشی کشور به منظور تقویت مزیتهای انسانی و کاهش رقابت نابرابر میان انسان و هوش مصنوعی است. دوم، تدوین محتواها و برنامههای آموزشی ویژه برای دوره متوسطه و دانشگاه و سوم، حمایت از طراحی و اجرای رشتهها و برنامههای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار در حوزه هوش مصنوعی است.
آذرکیش افزود: در راستای تحقق این مأموریتها، آموزش و پرورش فعالیتهایی را آغاز کرده است که از جمله آن میتوان به تدوین منابع آموزشی، برگزاری دورههای مهارتی و راهاندازی رشتههای مرتبط اشاره کرد. حتی راهاندازی دو رشته جدید نیز در شورای عالی آموزش و پرورش در حال پیگیری است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ما نمیخواهیم دانشآموزان تنها مصرفکننده ابزارهای هوش مصنوعی باشند، ادامه داد: هدف ما این است که نسل جوان به تولیدکنندگان و توسعهدهندگان این فناوری تبدیل شوند. از همین رو، دبیرخانه هوش مصنوعی را در دوره اول متوسطه در استان خوزستان و امسال در تهران راهاندازی کردیم.
آذر کیش ادامه داد: در حال حاضر حدود ۶ میلیون دانشآموز در متوسطه اول و دوم در حال تحصیل هستند که آموزشهای حوزه هوش مصنوعی برای آنها قابل توسعه است. پژوهشسراها نیز بهعنوان قطبهای تخصصی هوش مصنوعی در استانها فعال شدهاند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: تاکنون بیش از ۴۰ وبینار کشوری و ۳۲۰ وبینار استانی با محور آموزش مفاهیم پایه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و کاربردهای آن برگزار شده که بیش از ۸۲۸ هزار دانشآموز به صورت حضوری و ۴۵ هزار دانش آموز به صورت غیر حضوری در آن شرکت کردهاند. آموزشهای عملی در حوزه خودروهای هوشمند، سازههای مکانیکی و مسابقات کشوری با مشارکت بیش از ۳۸ هزار اثر نیز از دیگر برنامهها است.
آذر کیش با بیان اینکه این حرکت نیازمند انسجام و وفاق ملی است، گفت: جلسات راهبری و تولید محتوا با محوریت شورای عالی آموزش و پرورش در حال پیگیری است.
معاون آموزش متوسطه افزود: آموزش هوش مصنوعی دیگر یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی اجتنابناپذیر است. ما خوشحالیم که دانشآموزان امروز ثابت کردهاند که با ذهن خلاق خود میتوانند از ابزارهای نو، راهحلهای نوآورانه خلق کنند.
در ادامه کشتکاری، نماینده معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با بیان این که آموزشها به صورت مدرسهمحور طراحی شده است؛ گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری درصدد است تا محتوای دورههای آموزشی با بهرهگیری از تجربیات جهانی و اساتید متخصص آموزش و پرورش تدوین کند. مسیر آموزش هوش مصنوعی مسیری اکتشافی است که باید به صورت مستمر از تجربیات برای بهبود آن استفاده کنیم.
در ادامه مومنی، نماینده وزارت ارتباطات و فناوری نیز از طرح عظیم آموزش تابستانی برای دو میلیون دانشآموز و ۱۰۰ هزار معلم خبر داد و گفت: آموزش مهارتهای کار با ابزارهای هوش مصنوعی بهصورت پایه تا پیشرفته انجام میشود و در جریان این دورهها، افراد مستعد شناسایی خواهند شد. برنامهریزی برای دوره تخصصی از مهرماه تا پایان سال انجام شده و پیشبینی میشود تا تابستان آینده، ۳۰ هزار نفر وارد زیستبوم فناورانه کشور شوند.
به گفته وی ثبتنام این دورهها از اوایل خرداد آغاز میشود و آموزشهای آن از تابستان امسال کلید خواهد خورد.