
باشگاه خبرنگاران جوان - همزمان با هفته اهدای عضو مراسم یادمان جانبخشان در قطعه اهدا کنندگان عضو با حضور خانوادههای ایثارگر جانبخش در باغ رضوان رشت برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان شعبه گیلان و عضو شورای اسلامی شهر رشت، ۲ نفر از سفیران اهدای عضو که قرار است مسیر آستارا تا چابکسر در حاشیه جنوب دریای کاسپین را رکاب بزنند نیز حضور داشتند.
۲۵ تا ۳۱ اردیبهشت ماه هفته ملی اهدای عضو است.
قانون پیوند اعضا، فروردین ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید؛ بر اساس این قانون، اعضای بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان آشکار و مسلم شده را میتوان به شرط وصیت بیمار یا موافقت ولی دم برای پیوند به بیمارانی که ادامه حیاتشان به پیوند عضو بستگی دارد، استفاده کرد.
رضایت خانوادهها برای اهدای عضو بیمار دچار مرگ مغزی، تصمیمی سخت برای نجات جان انسانهایی است که زندگی آنان به ایثارشان وابسته است؛ اینان با اهدای عضو عزیزشان مرگ و زندگی را به هم پیوند زده و به بیماران زندگی دوباره میبخشند.
تأیید مرگ مغزی توسط ۴ متخصص بیهوشی، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، داخلی و متخصص پزشکی قانونی انجام میشود و در کنار این مراحل در صورت رضایت خانواده اهدای عضو صورت میگیرد.
هر فرد مرگ مغزی در صورتی که خانواده اش خیلی زود برای اهدای عضو رضایت دهند، میتواند جان ۸ تا ۵۳ نفر را نجات دهد؛ کلیهها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان و برخی بافتهای بدن از جمله پوست و قرنیه چشم، تاندون، غضروف و دریچه قلب از پیوندهای متداول است.
بر اساس آمارها هر ۱۰ دقیقه یک نفر به فهرست انتظار برای پیوند عضو اضافه میشود، هر ۲ ساعت یک نفر به خاطر نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست میدهد.
امسال ۲ اهدای عضو در استان گیلان انجام شده است.
منبع: گیلوبدا