
باشگاه خبرنگاران جوان - سیدمحمد علمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری قزوین گفت: موضوع بازآفرینی شهری که از اوایل دهه ۹۰ از سوی دولت با هدف ارتقای سطح کیفی سکونت افراد در محلات فرسوده مطرح و در این رابطه بستههای تشویقی که به طور عمومی در سه شاخص عرض گذر، ریزدانگی و استحکام بنا بود، در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: در همان ابتدای کار ۵۰۴ هکتار از محدوده شهر قزوین مشمول بازآفرینی و ضوابط از پیش تعیین شده قرار گرفت و قرار شد هر سال ۱۰ درصد از این بافت مورد بازسازی و مرمت قرار گیرد که در ادامه و به دلیل عدم توان مالی مالکان و در ادامه، ناکارآمدی سیاستهای در نظر گرفته شده، این موضوع محقق نشد.
علمی اضافه کرد: رویکرد بازآفرینی در دولت گذشته با نگاه محله محور و با بهره گیری از ۲۷ شاخص جدید پیگیری شد، اما در بازنگرهای صورت گرفته که با همکاری و همرای اداره کل راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان صورت گرفت، محدوده هدف بازآفرینی شهر قزوین به ۱۰۰۴ هکتار افزایش پیدا کرد.
به گفته وی، این افزایش نه به دلیل گسترش کالبدی شهر، بلکه به خاط ارزیابی دقیق صورت گرفته از آخرین وضعت محلات و الحاق نواحی منفصل شهر و همچنین برخی از روستاهای اطراف به محدوده شهر قزوین صورت گرفت.
معاون شهرسازی و معماری شهردار قزوین به موضوع محله هادی آباد و اقدامات شهرداری اشاره کرد و گفت: این محله به وسعت ۵۶ هکتار، شرایط خاص اجتماعی و ساختاری دارد که برهمین اساس، شهرداری قزوین صدور پروانه ساخت را بدون دریافت هیچگونه عوارض به منظور ایجاد انگیزه برای ساکنان و سرمایه گذاران را در دستور کار خود قرار داده است.
علمی از بستههای جدید تشویقی شهرداری قزوین برای بازآفرینی این شهر خبر داد و افزود: براین اساس، اگر تجمیع پلاک به حد نصاب ۵۰۰ متر مربع برسد، مالکان از یک طبقه اضافه رایگان تا ۲۰۰ متر مربع بهرهمند شده و این امتیاز برای تمامی نقاط شهر، بدون توجه به منطقه بندی قیمتی، اجرا میشود.
وی اضافه کرد: هم اکنون در حال بررسی اعمال ضریب تشویقی برای مهندسان ناظر در طرح بافت فرسوده هستیم تا آنان نیز برای ورود به این حوزه رغبت پیدا کنند، این در حالی است که با اقدامات صورت گرفته بسیار امیدوار هستیم تا شاهد اتفاقات خوبی در تمامی نقاط و محلات شهر نظیر محله هادی باشیم.
منبع: ایرنا