
باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین قربانی - مجتبی اقوامیپناه مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه مبنای فعالیت شرکت ساماندهی مشاغل، بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریهاست، گفت: از سال ۱۳۶۹ تاکنون، حدود ۷۱ هزار رأی درباره بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها صادر شده است و در راستای وظایف تعیینشده، مکلف هستیم ۲۵ رسته شغلی را از سطح شهر خارج کنیم. یکی از این رستهها «شیمیاییفروشها» هستند که این اقدام محقق شده و این واحدها از منطقه ۱۵ خارج شدهاند.
وی ادامه داد: شرکت ساماندهی در سال گذشته ۹ پروژه را با اعتبار ۲۲۹ میلیارد تومان اجرا کرد و برای امسال نیز اجرای ۱۲ پروژه پیشبینی شده که ارزش ریالی آن ۵۰۰ میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران تصریح کرد: یکی از برنامههای اساسی که شهردار تهران در دستور کار قرار داده، ساماندهی دستفروشان در سطح شهر تهران است. در این راستا، ۱۰۰ نقطه به ما معرفی شده تا دستفروشان در آن نقاط ساماندهی شوند. برای این منظور، بازارهای فاخری در این ۱۰۰ نقطه از شهر ایجاد خواهیم کرد تا ضمن ایجاد نظم، رضایتمندی شهروندان نیز جلب شود.
وی با اشاره به اینکه شهردار تهران در ابتدای دوره مدیریتی خود برای ۱۲۰۰ حساب مالی موجود، با هدف شفافیت، خزانهای یکپارچه ایجاد کرد، اظهار داشت: یکی از وظایف شرکت ساماندهی، این است که در صورت وجود مغازه، رستوران یا فضای متعلق به شهرداری، آن را بهصورت آنلاین و شفاف در معرض مزایده قرار دهد. در همین راستا، نخستین سری مزایدهها تا پایان خردادماه در این سامانه بارگذاری خواهد شد.
وی ادامه داد: بنابراین، دیگر استفاده از فضاهای شهرداری محدود به عدهای خاص نخواهد بود و این اقدام به بهبود فضای کسبوکار و در دسترس قرار گرفتن این ظرفیتها برای عموم مردم کمک میکند. البته این فرایند شامل کیوسکهای روزنامهفروشی نمیشود.
اقوامیپناه با اشاره به جایگاههای سوخت تکسکویی گفت: به دلیل کمبود این جایگاهها در سطح شهر، میانگین عرضه بنزین در هر نازل به ۹ هزار لیتر میرسد که نشان میدهد مردم برای سوختگیری ناچار به پیمایش زیادی هستند؛ این امر هم موجب آلایندگی زیستمحیطی میشود و هم باعث اتلاف وقت شهروندان. در همین راستا، سال گذشته ۶ جایگاه سوخت افتتاح شد و هدف ما این است که در این زمینه آرامش خاطر را برای مردم فراهم کنیم.
وی با اشاره به ساماندهی ونکافهها نیز خاطرنشان کرد: نزدیک به ۳۵۰۰ ونکافه و وانتبار در تهران فعالاند و تمام تلاش ما این است که کسبوکار آنها دچار مشکل نشود و از بسترهای قانونی بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه صاحبان این مشاغل باید در مکانهایی که از سوی مناطق شهرداری پیشبینی شده، مستقر شوند، افزود: امسال بهدنبال استقرار این ونکافهها و وانتبارها در مناطق مشخص هستیم. اما افراد، پیش از آغاز فعالیت، حتماً باید از طریق درگاه ملی مجوزها، مجوز لازم را دریافت کنند.
وی ادامه داد: برای ما، موضوع ونکافهها حائز اهمیت است، اما اولویت ما رعایت الزامات قانونی است؛ در صورت نداشتن مجوز، ناچار به برخورد قانونی خواهیم بود. در حال حاضر، از میان ۶۰۰ ونکافه فعال، تنها ۵۰ مورد دارای مجوزند. البته ما بهدنبال آن هستیم که این افراد مجوز فعالیت خود را دریافت کنند.
وی همچنین گفت: در تهران حدود ۲۰ هزار دستفروش وجود دارد که ۳ هزار نفر از آنها در متروی تهران فعالیت میکنند. برای ساماندهی دستفروشان مترو، با همکاری یگان حفاظت شهرداری و شرکت بهرهبرداری مترو، اقداماتی در دستور کار قرار دارد و در تلاشیم به این افراد کمک کنیم تا بهسمت مشاغل مولد هدایت شوند.