
باشگاه خبرنگاران جوان- لیلا مسعودی گفت: نرخ باروری در استان اردبیل سال گذشته ۱.۵ و در سال ۱۴۰۲ حدود ۱.۶۶ درصد بود که این روند نزولی همچنان در سال جاری نیز ادامه دارد.
او کاهش میزان ازدواج و نیز کاهش فاصله ازدواج و باروری به چهار سال که کمتر از میانگین کشوری است را از جمله علل کاهش نرخ باروری در استان اردبیل ذکر کرد.
مدیر واحد سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان اردبیل، تمایل خانوادهها به تک فرزندی را از جمله علل کاهش جمعیت و کاهش نرخ باروری ذکر کرد و گفت: ۲۴ درصد خانوارهای ساکن در استان اردبیل تک فرزند هستند.
او با بیان این که امروزه به دلایل مختلف خانوادهها تمایلی به فرزندآوری ندارند و این امر به کاهش جمعیت کشور به ویژه جمعیت مولد منجر شده است، افزود: تک فرزندی موجب بروز آسیبهای جدی در نهاد خانواده شده و افسردگی فرزند به علت نبود همبازی هم سن و سال و بروز مشکلات در روند رشد فردی از جمله عوارض آن به شمار میرود.
مسعودی با اشاره به ارائه خدمات رایگان مشاوره و ترویج فرزندآوری به زوجهای در سن باروری توسط مراکز بهداشت استان گفت: هدف از این مشاوره بررسی ناباروری و علل تاخیر در باروری و فرزندآوری جمعیت استان است.
او با بیان این که ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین معمولا دچار مشکلات باروری هستند و این رقم در کشور و استان اردبیل حدود ۱۱ درصد برآورد شده است، اظهار کرد: همه زوجها تا ۵۴ سالگی میتوانند سالانه ۲ بار با مراجعه به مراکز بهداشت استان اردبیل خدمات رایگان مشاوره باروری و شناسایی مشکلات و نارساییهای احتمالی باروری دریافت کنند و زوجهای نابارور شناسایی شده نیز زیرپوشش بیمه سلامت قرار گرفته و خدمات لازم را دریافت میکنند.
منبع: ایرنا