
باشگاه خبرنگاران جوان - محمد اتابک در نشست با مدیران عامل شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی که در محل ایمیدرو برگزار شد، افزود: به دلیل قطعی های مکرر صنایع و معادن و حاد بودن ناترازی ها؛ شاهد ایجاد مشکل در خطوط تولید هستیم.
وی با بیان اینکه میزان تاب آوری صنایع و معادن به دلیلی ناترازی های انرژی کاهش یافته است، عنوان کرد: احداث نیروگاه های خورشیدی اقدام مناسبی است اما پاسخگوی این حجم از تولید صنایع سنگین نیست.
اتابک ادامه داد: بنابراین ایجاد نیروگاه های سیکل ترکیبی برای صنایع سنگین و همچنین سرمایه گذاری در میادین گازی توسط خود شرکتهای بزرگ ضروری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت توسعه اکتشافات را از سیاست های مهم وزارت صمت در بخش معدن خواند و گفت: اقدامات قابل توجهی با راهبری ایمیدرو در امر اکتشاف انجام شده است اما به جهت رفع عقب ماندگی ها در تامین خوراک و رشد تولید؛ باید برنامه های اکتشافی را گسترش داده و سرعت بخشید.
تکنولوژی، فولاد سبز و توسعه عناصر نادر خاکی
اتابک با اشاره به اهمیت توسعه تکنولوژی در بخش معدن و بسترسازی برای فولاد سبز؛ عنوان کرد: شرکت ها به جای ایجاد کارخانه های فولادی؛ به سمت استفاده از تکنولوژی های روز و فولاد سبز حرکت کنند و توسعه حوزه هایی همچون طلا، تیتانیوم، مس و عناصر نادر خاکی را در اولویت قرار دهند.
وی با اشاره به نقش موثر و برجسته نیروی متخصص و آموزش دیده در حوزه معدن و صنایع معدنی، تصریح کرد: در حال حاضر تربیت مدیران متخصص در شرکت ها نیازی ضروری است که مدیران عامل می توانند با کمک سازمان مدیریت صنعتی؛ برای این موضوع برنامه ریزی کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایا ن ابراز امیدواری کرد؛ با تلاش شرکت های معدن و صنایع معدنی و در شرایطی که با چالش ناترازی های صنایع و معادن مواجه هستیم؛ از این دوره سخت عبورکرده و شرایط را ارتقا دهیم.
محمد آقاجانلو روز سهشنبه در نشست مشترک سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت با مدیران عامل شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی که در محل ایمیدرو برگزار شد، افزود: با تلاش و همراهی شرکت ها، حمایتهای وزارتخانه و همکارانم در ایمیدرو، سال گذشته ۲.۹ میلیارد دلار پروژه تکمیل شد و امسال نیز یک میلیارد دلار دیگر به این رقم اضافه خواهد شد.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه در زنجیره فولاد نسبت تولید به ظرفیت به ۶۰ درصد و در صنعت روی به ۳۰ درصد رسیده است، افزود: در نظر داریم با انجام روشهای مختلف از جمله بهبود فرایندها و تمرکز بر رفع گلوگاه ها، به افزایش تولید دست یابیم. علاوه بر این از طریق توسعه روابط با کشورهای همسایه و دارندگان ذخایر مناسب تر، گامی دیگر در جهت بهره گیری از ظرفیتهای تولید برداشته خواهد شد.
سرمایه گذاری در بخشهای هایتک
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخشهای "های تک" و در راستای زنجیره ارزش جزو اهداف ایمیدرو محسوب میشود، افزود: برنامه دیگر سازمان در حوزه مس و طلا مشارکت و ورود بخش خصوصی با تعیین مدلهای سرمایهگذاری و با هدف افزایش تولید است.
آقاجانلو ادامه داد: بهره مندی از ظرفیت کشورهای توانمند در ذوب و پالایش هدفگذاری شده و در گام بعدی این نوع همکاریها به سمت توسعه صنایع پایین دست و "های تک" هدایت خواهد شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان سوابق مدلهای ایمیدرو در تامین مالی گفت: برای فلزات برنامه ایجاد "صندوقهای سرمایه گذاری کالایی" را پیش رو داریم که پیش از این در مورد نقره و طلا عملیاتی و محقق شده است.
وی افزود: در سایر فلزات اکنون مذاکراتی با بورس کالا در حال انجام است که اولین نمونههای آن توسط مجموعههای چادرملو و فولاد هرمزگان برنامه ریزی و اجرایی خواهد شد.
آقاجانلو اظهار داشت: طراحی بستههای سرمایه گذاری منطقهای با هدف جذب شرکتهای خصوصی و توسعه معادن استان؛ در محدودهها و پروانههای اکتشاف متعلق به ایمیدرو -در قالب فراخوان سرمایه گذاری- از خردادماه آغاز میشود.
وی افزود: در حوزه معادن زیرزمینی سنگ آهن؛ آنومالی ۶ و ۱۱ گل گهر مورد توجه قرار دارد و اسناد آن در حال آماده شدن است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه برنامه ریزی برای افزایش صادرات کالا و خدمات مهندسی با حمایتهای مهندس اتابک در حال انجام است؛ افزود: در راستای توسعه همکاریهای خارجی؛ طی هفتههای گذشته با ازبکستان قراردادی امضاء شد و در خدمات مهندسی نیز برای یک واحد احیای مستقیم در قزاقستان نهایی و قرارداد آن منعقد شد.
وی افزود: استفاده از پتانسیلهای صادراتی کشورهایی همچون عمان که دسترسی به بازارهای اروپا و برخی دیگر از قارهها و دارای تعرفههای صفر را دارد، هدفگذاری شده است.
معاون وزیر صمت با اشاره به برنامه و عملکرد این سازمان در حوزه زیرساخت؛ گفت: احداث نیروگاههای خورشیدی، جادههای منتهی به معادن و برنامه تجمیع شرکتهای خطوط انتقال آب؛ از جمله اقداماتی است که در زیربناها توسط ایمیدرو و شرکتهای زیرمجموعه در حال انجام است.
وی افزود: جلسات تجمیع شرکتهای خطوط انتقال آب به منظور تسریع در روند تکمیل خطوط نیز در دست اقدام است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو، پایش منظم عملکرد شرکتهای معدن و صنایع معدنی را از دیگر اقدامات ایمیدرو خواند که به منظور تسریع در برنامههای توسعهای در حال انجام است.
وی همچنین استفاده از فناوریهای نوین برای رفع گلوگاههای صنعت و ایجاد ارزش افزوده به ویژه در حوزه گاز را از دیگر سیاستهای توسعهای ایمیدرو عنوان کرد.
آقاجانلو با اشاره به چالش اصلی شرکتهای معدن و صنایع معدنی؛ اعلام کرد: بحث ناترازیها و قیمت انرژی چالش اصلی صنایع معدنی محسوب میشود چراکه علاوه بر قطعیهای مکرر؛ قیمت حاملهای انرژی نیز تا ۳۰ برابر افزایش داشته است.
منبع: ایمیدرو