محققان پی برده‌اند که شبکه‌های عصبی مصنوعی توانایی برقراری روابط اجتماعی مشابه انسان‌ها را دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی- دانشمندان کشف کرده‌اند که شبکه‌های هوش مصنوعی که با استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ مانند ChatGPT توسعه یافته‌اند، شروع به پذیرش الگو‌های زبانی و قوانین اجتماعی مشابه آنچه در ارتباطات انسانی وجود دارد، کرده‌اند.

در طول تعاملات گروهی بدون مداخله خارجی، هوش مصنوعی مهارت‌های مذاکره و همکاری مشابه با انسان‌ها را آموخته است. آندره‌آ بارونلی، استاد علوم سیستم‌های پیچیده، بر اهمیت این کشف تأکید و خاطرنشان کرد که «این کشف راه را برای افق‌های تحقیقاتی جدید در زمینه اخلاق و ایمنی هوش مصنوعی هموار می‌کند». 

او افزود که این مطالعات درک عمیق‌تری از پیامد‌های سیستم‌های خودران در زندگی ما ایجاد می‌کند و ما را برای آینده‌ای که توسط چنین فناوری‌های پیشرفته‌ای شکل می‌گیرد، آماده می‌کند.

این مطالعه توسط محققانی از دانشگاه سیتی لندن و دانشگاه سنت جورج، با همکاری دانشگاه فناوری اطلاعات کپنهاگ انجام شده و نتایج آن در مجله Science Advances منتشر شده است. 

این مطالعه نشان داد که وقتی شبکه‌های هوش مصنوعی مبتنی بر مدل‌های زبانی بزرگ مانند ChatGPT بدون مداخله خارجی در گروه‌ها تعامل می‌کنند، در طول ارتباطات شروع به پذیرش اشکال زبانی و هنجار‌های اجتماعی مشابه با انسان‌ها می‌کنند.

آریل فلینت-اشری، ریاضیدان دانشگاه سیتی لندن، توضیح داد: «بیشتر تحقیقات قبلی بر مطالعه مدل‌های زبانی به صورت جداگانه متمرکز بوده‌اند، اما در دنیای واقعی، هوش مصنوعی اغلب شامل چندین سیستم است که با هم در تعامل هستند.» «ما می‌خواستیم دریابیم که آیا این مدل‌ها می‌توانند رفتار خود را برای تشکیل توافق‌ها، یعنی بلوک‌های سازنده جامعه، هماهنگ کنند یا خیر. پاسخ مثبت است، و اقدامات جمعی آنها را نمی‌توان به اقدامات فردی تقلیل داد.»

این مطالعه شامل گروه‌های هوش مصنوعی از ۲۴ تا ۱۰۰ شبکه بود. در هر آزمایش، دو شبکه که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، باید از میان گزینه‌های ارائه شده، یک «نام» (یک حرف یا رشته‌ای از نمادها) را انتخاب می‌کردند. اگر هر دو شبکه نام یکسانی را انتخاب می‌کردند، «پاداش» دریافت می‌کردند، اما اگر انتخاب متفاوت بود، به آنها «جریمه» داده می‌شد و به آنها پیشنهاد می‌شد که شریکی انتخاب کنند.

اگرچه شبکه‌ها از وجود این گروه بی‌اطلاع بودند و فقط به تعاملات اخیر آن دسترسی داشتند، یک سیستم نامگذاری مشترک به طور خودجوش و بدون هیچ گونه تصمیم‌گیری قبلی، شبیه به نحوه شکل‌گیری قرارداد‌ها در ارتباطات انسانی، پدیدار شد.

پروفسور آندره‌آ بارونچلی، متخصص سیستم‌های پیچیده، این پدیده را با ظهور کلمات جدید در جامعه مقایسه کرد و اظهار داشت که این مکانیسم نشان می‌دهد که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند رفتار‌های جمعی پیچیده‌ای مشابه رفتار‌های انسان‌ها ایجاد کند.

پروفسور بارونچیلی معتقد است که این مطالعه «راه‌های جدیدی را برای تحقیقات امنیتی هوش مصنوعی باز می‌کند و پیامد‌های عمیق ظهور این نوع جدید از سیستم را که شروع به تعامل با ما کرده و آینده ما را شکل خواهد داد، نشان می‌دهد.»

او افزود: «درک چگونگی عملکرد آن، کلید همزیستی مسالمت‌آمیز با هوش مصنوعی است، نه تسلیم شدن در برابر آن. ما در حال ورود به جهانی هستیم که هوش مصنوعی نه تنها صحبت می‌کند، بلکه مذاکره می‌کند، به توافق می‌رسد و گاهی اوقات، درست مانند ما، از هنجار‌های رفتاری رایج سرپیچی می‌کند.»

منبع: Naukatv.ru

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار