
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: در طول شبانه روز ۵ ساعت قطعی برق چاه های کشاورزی برنامه ریزی شده اتفاق می افتد و ۲ ساعت شبکه قطع می شود که براین اساس کشاورزان در طول شبانه روز با روشن شدن موتور و ورود به مدار ۸ ساعت از برق محروم هستند.
به گفته وی، اگر با یک چاه برقی ۳ هکتار در شبانه روز آبیاری می شود، با قطع برق چاه های کشاورزی حداکثر ۲ هکتار آبیاری می شودکه براین اساس یک سوم تولید با این قطع برق از دست می دهیم چراکه بخش اعظم چاه ها برقی هستند.
ایمانی با بیان اینکه چاه های کشاورزی در اثر خاموش و روشن کردن دچار آسیب می شود، افزود: با قطع برق و آسیب چاه ها،احیای یک چاه ۵ میلیارد تومان هزینه دارد و با قطع برق چنانچه سیستم های برقی دچار آسیب شود، ۲۵۰ میلیون تومان در اثر سوختن هزینه دارد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه قطع چاه های کشاورزی منجر به افزایش هزینه های تولید و ضرر و زیان کشاورزان می شود، گفت: علی رغم آنکه طبق قانون وزارت نیرو مکلف به تامین ۲۴ ساعته برق چاه های کشاورزی در مدار است و در صورت قطعی باید خسارت های وارده به کشاورزان را پرداخت کند، اما متاسفانه قانون عملیاتی نمی شود که تمامی این عوامل موجب شده تا خسارت های زیادی به تولید وارد شود.
وی با اشاره به تاثیر قطعی برق چاه های کشاورزی بر تولید محصولات اساسی تصریح کرد: با قطع برق چاه های کشاورزی و کاهش عملکرد تولید در واحد سطح پیش بینی می شود که تولید محصولات اساسی فصل تابستان نظیر سویا، برنج، ذرت و گندم ۳۰ درصد کاهش یابد.