وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگاه مضاعف و توجه ویژه به زیرساخت‌های فرهنگی مناطق محروم در دستور کار بوده و تلاش برای توسعه و بهبود وضعیت این مناطق ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان _ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ گفت: استعدادهای خلاق در استان‌ها بعد از انقلاب بسیار رشد کرده‌ و اکنون هم در عمل ثابت کرده‌ایم که «ایران تنها تهران نیست» و حمایت از فرهنگ و هنر استان‌ها به صورت جدی در دستور کار وزارتخانه قرار دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سفرهای استانی باید امیدآفرین و رویکردهای دولت مبنایی برای جلسات بعدی باشد، ادامه داد: زمانی فاصله بین تهران و سایر استان‌ها زیاد بود اما به برکت انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه‌های فناورانه افتاد که موجب شد تضاد استانی بین تهران و سایر استان‌ها کم شود؛ اگر نگوییم این تضاد کامل از بین رفته می‌توان به جرات گفت که بسیار کم شده است.

وی بیان کرد: بسیاری از اصحاب فرهنگ و هنر اگر می‌خواستند در حیطه کاری خود به جایی برسند و پیشرفت کنند باید از شهرستان‌ها حتما به تهران می‌رفتند اما امروز و با پیشرفت استان‌ها در بسیاری از زمینه‌های فرهنگی و زیرساختی دیگر نیازی به تهران رفتن نیست، پس بحث ارتقا زیرساخت‌ها در استان‌ها بسیار مهم است.

وی در ادامه تمرکز زدایی از مرکز، شفافیت و نفی تصدی‌گری را سه رویکرد اصلی این وزارتخانه دانست و با تاکید بر اینکه هیچ برنامه یا حمایتی بدون انتشار نباشد، گفت: شفافیت پیشگیری از فساد، قدرت تطبیق و مطالبه ایجاد می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بخش مهمی در پیشگیری از فساد، مطالبه‌گری است، ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند برای ریال به ریال هزینه شده در وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در همه بخش‌های این وزارت‌خانه مطالبه‌گری کنند و ما موظف به شفاف‌سازی هستیم.

صالحی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نیست به جای هنرمندان تصمیم بگیرد؛ بنده به عنوان وزیر حق ندارم به جای همه هنرمندان تصمیم‌گیری کنم و تلاش اصلی ما تسهیل‌گری در همه حوزه‌ها است.

وی با بیان اینکه تسهیل‌گری با تصدی‌گری در تضاد است، ادامه داد: مجموعه‌ای که تصدی‌گری می‌کند مانع تسهیل‌گری است و نگاه ما برای واگذاری‌ها در مرکز و سایر استان‌ها یک نگاه وسیع و تسهیل‌گر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه زیرساختی در بخش فرهنگی استان کرمانشاه اتفاقات خوبی رقم خورده است و این استان در بسیاری از بخش ها از میانگین کشوری جلوتر است؛ کرمانشاه در سال های آینده باید در کشور جزو سه استان برتر در بحث زیرساخت‌های فرهنگی و هنری باشد.

صالحی با بیان اینکه مجتمع فرهنگی هنری بیستون در کرمانشاه امروز افتتاح شد، ادامه داد: امیدواریم افتتاح این نوع مجتمع‌های فرهنگی و هنری در استان بیشتر از پیش شود؛ در بعضی از استان‌ها در بحث زیرساخت‌ها مشکلات بحرانی وجود دارد اما استان کرمانشاه از این بابت در وضعیت قابل قبولی قرار دارد.

وی افزود: مشکلات در زیرساخت‌های استان کرمانشاه قابل حل به نظر می‌رسد و در چند هفته آینده جلسه‌ای برای رفع این مشکلات باید در تهران برگزار شود؛ در نشست مشترک که هفته‌های آینده با حضور شورای معاونان وزارت‌خانه، نمایندگان استانی، استاندار و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه در تهران برگزار می‌شود می‌توان به رفع مشکلات استان کمک کرد.

صالحی گفت: چندین مطالبه برای حل مسائل زیرساختی در استان به وزارت ارشاد داده شده که از بین آنها ۱۰ مورد بررسی و مشکلات آنها حل شده است؛ انباشت مطالبات و مشکلات می‌تواند به یک معضل بزرگ تبدیل شود پس باید طبق اولویت‌بندی برای رفع آنها تلاش کرد.

صالحی گفت: در کرمانشاه حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر از زاویه‌های مختلف باید مورد توجه قرار گیرد؛ کرمانشاه قبل از انقلاب، بعد از انقلاب و در دوران دفاع مقدس نقش پررنگی در ارتقا فرهنگ و هنر ایران داشته است؛ برای رشد بیشتر این حوزه کارهای زیادی از جمله احداث یک پیاده راه فرهنگ و هنر که به یک بازارچه فرهنگ و هنر منتهی می‌شود باید انجام شود.

وی اظهار کرد که در دوره جدید، با توفیق خدمت مجدد، پروژه‌های مربوط به منطقه را دنبال می‌کند و یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها، مجتمع فرهنگی هنری سرپل ذهاب است که نیازمند تسریع در اجرا است تا فرصت مناسبی برای کاهش پیامدهای حوادث گذشته فراهم شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلاش‌های همت‌مندانه استاندار و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مجموعه افرادی که در اداره نظارت بر پروژه‌های عمرانی در ستاد و وزارتخانه و همکاری همه همراهان در اجرای این پروژه، قدردانی کرد و ادامه داد که روند پروژه‌ها بسیار سریع بوده و قول داده شده که در سه تا چهار ماه آینده، پروژه افتتاح شود.

او ابراز اطمینان کرد که شرایط برای افتتاح پروژه فراهم شده و این امر در نیمه دوم سال جاری محقق خواهد شد که این فرصت را برای بهره‌برداری مردم و هنرمندان منطقه در فضاهای فرهنگی فراهم می‌کند.

صالحی همچنین بر اهمیت توجه ویژه به استان‌ها و مناطق کم‌برخوردار و نیاز به حمایت بیشتر از این مناطق تأکید کرد.

میرحسین رحیمی سرپرست فرمانداری سرپل ذهاب نیز با اشاره به زلزله مرگبار و ویرانگر سال ۹۶ این منطقه، گفت: بعد از زلزله نسبت به بازسازی فضاهای فرهنگی و هنری کم توجهی شده و اکنون کتابخانه و فضاهای اداری و مساجد ما هنوز هم منتظر تامین اعتبار هستند تا باسازی شود.

مجتمع فرهنگی هنری آیت الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) از بهترین و بزرگترین طرح های دولت با ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع زیربنا است که هم اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بعد از اتمام آن، بخش قابل توجهی از فعالیت های فرهنگی و هنری را زیر پوشش قرار می دهد.

این مجتمع از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به این استان در سال ۹۰ است و شامل سالن اجتماعات ۵۰۰ نفری، سالن تئاتر ۲۰۰ نفری و مکان های متعدد برای تمرین گروه های مختلف هنری است.

منبع ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.