به گفته استاندار کردستان مرز مشترک ایران و عراق سرمایه ارزشمند اجتماعی مستحکم برای توسعه روابط آینده و شناسایی شرایط بومی بستری است تا به سمت طراحی شیوه‌های نوین همکاری حرکت کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛  کلثوم مومنی- استاندار کردستان اظهار کرد :کردستان و اقلیم کردستان عراق، با نگاه به تجربه‌های گذشته و شناخت شرایط جهانی و منطقه‌ای باید به سمت روابط نوین گام بردارند.

ارش زره‌تن لهونی روز سه شنبه در نشست مشترک استانداران استان‌های هم‌مرز جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در سنندج اظهار کرد: مردم ساکن مرز‌های جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق فقط همسایگان جغرافیایی نیستند بلکه پیوندی عمیق از نظر تاریخی و فرهنگی دارند که ارتباط دوستانه، روابط خانوادگی، مبادلات تجاری سنتی و آیین‌های مشترک، اعتماد و همدلی پایداری میان این مردم در دو سوی مرز ایجاد کرده است.

استاندار کردستان با بیان اینکه این نشست، پایه‌ای مستحکم برای آینده روابط دو کشور همسایه است، تاکید کرد: در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، مسوولیت سنگینی بر عهده مدیران قرار گرفته و تحقق این شعار نه تنها به معنای تولید و اشتغال است بلکه به معنای دستیابی به عدالت اقتصادی موثر است که امیدواریم این اجلاس برای تحقق این اهداف و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای موثر باشد.

لهونی از مرز به عنوان فصلی سرشار از منافع مشترک و توسعه پایدار برای دو کشور نام برد و افزود: باید نگاه خود را از مرز‌ها به عنوان محدودیت به فرصتی برای رشد اقتصادی تبادل فرهنگی و هم افزایی تبدیل کنیم و امیدوارم این نشست آغازی برای فصل تازه‌ای در روابط استان‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق برای رسیدن به امنیت رفاه و توسعه باشد.

استاندار کردستان گفت: این نشست در ادامه مسیر تاریخی در روابط مهم بین ایران و عراق و دیدار رهبر معظم انقلاب با رئیس اقلیم کردستان عراق در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ است و سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به اقلیم کردستان برای فصلی تازه از روابط جدی است.

وی افزود: استان کردستان با داشتن مرز طولانی با اقلیم کردستان عراق و همچنین منطقه آزاد تجاری، ظرفیت بالایی برای تجارت و گردشگری دارد و امیدواریم با همکاری متقابل بتوانیم به توسعه اقتصادی و بهبود معیشت مردم کمک کنیم.

لهونی یادآور شد: انتظار داریم این نشست، پایه گذار زیست اجتماعی پایدار و همکاری‌های بین المللی باشد چرا که ظرفیت‌های مهمی در اختیار داریم که هنوز به طور کامل استفاده نشده است از جمله توسعه بازارچه‌های مرزی، فعال‌سازی ظرفیت‌های مشترک در کشاورزی، گردشگری، فناوری، صنایع و انرژی است. 

وی برنامه جدی استان کردستان را حمایت از سرمایه گذاران ایرانی و اقلیم کردستان برشمرد تا با بهره برداری از ظرفیت‌های منطقه آزاد تجاری و مریوان، از این فرصت‌های مهم برای توسعه همه جانبه استفاده شود.

 استاندار اربیل (هوایر) نیز در نشست اظهار کرد : اقلیم کردستان عراق همواره به دنبال تقویت روابط با ایران در بخش‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.

 ئومید خوشناو افزود:  تلاش ما این است سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ایرانی در اقلیم کردستان براساس قوانین عراق، سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در سال ۲۰۰۵ سرمایه‌گذاران ۲ طرف اقلیم و ایران در مرز خسارت زیادی دیدند، ادامه داد: وجود ۷۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق، فرصت بسیار خوبی برای تقوبت روابط به ویژه اقتصادی و تجاری است.

استاندار اربیل این نشست‌ها را عامل تقویت و استحکام روابط اقلیم و ایران دانست و یادآور شد: تجربه گذشته نشان داده که این نشست‌ها روابط بین ۲ طرف را ارتقا داده و نتایج خوبی داشته است.

ئومید خوشناو بر لزوم تلاش مسئولان ایران برای رفع موانع پیش روی گسترش روابط اقلیم کردستان و ایران تاکید کرد و گفت: از زمانی که اقلیم کردستان ایجاد شده، ایران همواره پشتیبان مردم اقلیم بوده و ما ایران را خانه دوم خود می دانیم.

وی تاکید کرد: مردم ایران و اقلیم کردستان عراق سالهای زیادی در یک سنگر علیه ظلم رژیم بعث ایستادند.

استاندار اربیل خواستار تسهیل شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری در اقلیم کردستان عراق و ایران شد.

این خبر در حال تکمیل است.... 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.