به گفته مدیر کل مخابرات کردستان بر اساس شاخص‌های میدانی، پوشش اینترنت پرسرعت در کردستان به حدود ۹۵ درصد رسیده که این یک دستاورد بزرگ برای استان محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛  پریسا بهرامی- آزاد حکمت، در نشست خبری  هفته ارتباطات، اظهار داشت: در سال گذشته  ۶۳۰ میلیارد تومان در حوزه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی استان سرمایه‌گذاری شده است.

وی با اشاره به اجرای بیش از ۶ هزار کیلومتر فیبر نوری در سطح استان افزود : از این میزان، ۵ هزار کیلومتر در مناطق روستایی اجرا شده و در حال حاضر ۱۰۰ درصد مراکز مخابراتی روستایی به فیبر نوری مجهز شده‌اند. این موضوع باعث شده کابل‌های مسی که مسافت و کیفیت را محدود می‌کردند، کنار گذاشته شوند و اتصال مستقیم پرسرعت برای روستا‌ها فراهم گردد.

حکمت افزود: سیاست ما توسعه سرویس FTTH به عنوان تنها راهکار پاسخگوی نیاز‌های امروز و آینده جامعه است. در حال حاضر، بیش از ۱۵ هزار و ۸۸۹ مشترک ADSL در سطح استان داریم و تمرکز اصلی ما تبدیل این مشترکان به سرویس‌های پرسرعت FTTH است. تا امروز، ۲۹۰۰ مشترک به FTTH متصل شده‌اند و این تعداد در حال افزایش است.

مدیرعامل مخابرات استان کردستان با اشاره به توسعه ظرفیت شبکه انتقال گفت: ظرفیت ارتباطی استان از ۱۰۰ مگابیت به ۴ هزار مگابیت افزایش یافته و در حوزه انتقال، ۳۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است. همچنین در زمینه موبایل، ۶۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هزینه شده و ۵۱ سایت در مناطق شهری به نسل چهارم (۴ G) ارتقاء یافته‌اند

وی ادامه داد: ۲۴ سایت دیگر نیز از نسل چهارم به نسل چهار و نیم (۴.۵ G) ارتقاء پیدا کرده و در ۱۰ سایت شهری نیز با تغییر سازه و افزایش ارتفاع دکل‌ها، پوشش بهتر شهری در قالب فناوری TD-LTE فراهم شده است. در برخی مناطق که به دلیل شرایط ترافیکی و محدودیت‌های فنی امکان نصب سایت‌های جدید وجود ندارد، توسعه شبکه با شیوه‌های جایگزین در دست اقدام است.

حکمت در بخش دیگری از سخنان خود به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در توسعه FTTH اشاره کرد و گفت: در این حوزه تاکنون ۶۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری شده و همچنین ۱۱۱ میلیارد تومان برای بهبود شبکه کابل و فیبر نوری در سطح استان هزینه شده است. در بسیاری از مناطق فاقد امکانات، عملیات نصب تجهیزات جدید آغاز شده و برخی نقاط نیز وارد فاز جمع‌آوری سیستم‌های قدیمی و ارتقاء به شبکه فیبر نوری شده‌اند.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در بخش توسعه سیستم‌های مخابراتی تا پایان اردیبهشت سرمایه‌گذاری شده، افزود: تلاش می‌کنیم با افزایش شیب توسعه ارتباطی تا پایان سال، کردستان را در رده استان‌های پیشرو در حوزه FTTH قرار دهیم. در حال حاضر، این استان با اجرای هزارو ۵۵۳ دایره تلفن ثابت مبتنی بر FTTH رتبه اول کشور را کسب کرده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات استان کردستان همچنین از خریداری مودم‌های با کیفیت برای مشترکان FTTH خبر داد و گفت: هدف ما ارائه سرویس پایدار و پرسرعت به مردم است، بدون اینکه در روستا یا شهر کوچک، خللی در زندگی روزمره کاربران ایجاد شود.

وی با اشاره به تجربه موفق جشنواره هزار دفتر در پالنگان و راه‌اندازی سایت‌های موبایل در این منطقه کوهستانی گفت: در گذشته تنها یک سایت محدود ارتباطی در این منطقه وجود داشت، اما اکنون با تقویت شبکه، پوشش کامل و پایدار فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات استان کردستان در بخش دیگر از سخنان خود به برخی موانع و چالش‌های توسعه ارتباطات در استان اشاره کرد و گفت: متأسفانه یکی از مشکلات جدی ما ممانعت برخی شهروندان از نصب دکل‌های مخابراتی در محوطه‌های شهری است. این در حالی است که باور نادرستی مبنی بر «سرطان‌زا بودن دکل‌ها» در بین برخی مردم رواج یافته که هیچ‌گونه پایه علمی ندارد.

آزاد حکمت تأکید کرد: این دکل‌ها هیچ‌گونه ضرری برای سلامتی انسان ندارند و در صورت همراهی و حمایت مردم، می‌توانیم پوشش ارتباطی در مناطق شهری و پرتراکم را نیز به شکل مطلوب ارتقاء دهیم. قول می‌دهم که این تجهیزات مطابق با استاندارد‌های ملی و بین‌المللی و کاملاً ایمن هستند و امیدوارم مردم در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

وی با گلایه از قطع مکرر برق و تأثیر آن بر عملکرد سایت‌های مخابراتی گفت: سیستم‌های مخابراتی برای عملکرد پایدار به برق مداوم نیاز دارند. برای فعالیت هر سایت، حداقل ۱۱۰ آمپر برق نیاز است؛ در حالی که با قطع برق، تنها ۹۰ آمپر برای فعالیت باقی می‌ماند و ۲۰ آمپر مورد نیاز برای شارژ باتری‌ها تأمین نمی‌شود.

مدیرعامل مخابرات کردستان افزود: اگر باتری‌ها به طور کامل شارژ نشوند، در صورت قطعی برق دومرتبه‌ای، سایت‌ها از دسترس خارج می‌شوند. با این حال، استان کردستان بالاترین سهمیه باتری‌های پشتیبان در کشور را دریافت کرده و تلاش کرده‌ایم در شرایط اضطراری، سرویس‌دهی به کاربران دچار اختلال نشود

وی ادامه داد: با وجود محدودیت منابع و مشکلات متعدد در تأمین تجهیزات و زیرساخت‌ها، تیم‌های فنی و پشتیبانی شبانه‌روزی در تلاش هستند خدمات ارتباطی پایدار در سطح استان فراهم شود. اگرچه گاهی مردم از کندی یا قطعی‌ها گلایه‌مندند، اما ما نیز از بابت نارسایی‌ها عذرخواه مردم شریف استان هستیم و تأکید می‌کنیم تمام آنچه در توان مجموعه بوده، به کار گرفته شده است.

حکمت گفت: دست یاری به سمت مردم دراز می‌کنیم تا با حمایت و همراهی آنان، بتوانیم در مسیر توسعه گام‌های مؤثرتری برداریم. اگرچه استان کردستان در برخی حوزه‌ها احساس تبعیض دارد، اما در حوزه مخابرات و به‌ویژه توسعه FTTH و ارتقاء فناوری‌های نوین، جایگاه شاخصی در کشور دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.