
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا با حضور در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا درباره مذاکرات هسته ای غیرمستقیم این کشور با ایران توضیحاتی را ارائه کرد.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که دولت ترامپ در تلاش برای دستیابی به توافقی است که به ایران اجازه میدهد برنامه انرژی هستهای غیرنظامی داشته باشد اما غنیسازی اورانیوم انجام ندهد. دستیابی به چنین توافقی «آسان نخواهد بود».
روبیو خطاب به کمیته روابط خارجی سنا مدعی شد که دولت در حال ارائه «راه خروجی» برای ایران است تا به دنبال رفاه و صلح باشد.
او ادعا کرد: دولت ایالات متحده ایران را وادار کرد تا به سمت مذاکره با آمریکا بیاید.
وزیر خارجه آمریکا مورد مشارکت اتحادیه اروپا در مذاکرات با ایران گفت: «فکر میکنم چهار روز پیش با آنها در ترکیه ملاقات کردم و آنها در حال پیشبرد روند خود هستند که مستقل از روند ماست و ممکن است شامل اعمال تحریمهای اضافی در ماههای ژوئیه-سپتامبر، اکتبر-نوامبر، سپتامبر-اکتبر امسال باشد.» روبیو مشخص نکرد که چه نوع محدودیتهایی علیه تهران ممکن است مورد بحث قرار گیرد.
هنوز مشخص نیست دور پنجم مذاکرات دقیقاً چه زمانی برگزار خواهد شد، اما ایران روز یکشنبه اعلام کرد که این دور از مذاکرات بهزودی برگزار میشود.
ترامپ روز جمعه اعلام کرد که هیأت آمریکایی پیشنهادی برای توافق هستهای به ایران ارائه داده و از تهران خواسته است آن را بپذیرد. اما عراقچی همان روز گفت که تهران هیچ پیشنهاد مکتوبی، نه بهصورت مستقیم و نه غیرمستقیم، از آمریکا دریافت نکرده است.
مارکو روبیو همچنین در بخش دیگری از سخنانش درباره سوریه گفت که طبق ارزیابی وزارت امور خارجه، سوریه ممکن است ظرف چند هفته با یک درگیری داخلی جدید روبهرو شود. روبیو وضعیت را «فروپاشی احتمالی و یک جنگ داخلی» توصیف کرد.
روبیو افزود که ایالات متحده به کارکنان خود در ترکیه اجازه خواهد داد تا با دولت سوریه همکاری کنند تا مشخص شود سوریه به چه نوع کمکی نیاز دارد. او پس از دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور موقت سوریه در سفر خاورمیانه خود در هفته گذشته، ادعا کرد که رژیم فعلی بدون کمک ایالات متحده نمیتواند دوام بیاورد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: ایالات متحده با تعدادی از کشورها در مورد امکان جابجایی موقت فلسطینیها از نوار غزه به آنجا صحبت کرده است.
روبیو مدعی شد: «ما به طور آزمایشی از تعدادی از کشورها پرسیدهایم که آیا مایل به پذیرش مردم [از نوار غزه] هستند - نه به عنوان یک اقدام دائمی بلکه به عنوان راهی برای بازسازی [ این منطقه محصور]. اصلاً بحث اخراج مطرح نیست».
منبع: العربیه