دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: شهید رئیسی به‌رغم آن‌که رئیس قوه مجریه بود، توانست پیوند وثیقی بین دولت و مردم ایجاد کند و حکمرانی مبتنی بر عدالت، تحول‌خواهی و مشارکت مردمی را محقق سازد.

باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در کنگره ملی و بین المللی «الگوی حکمرانی شهید آیت‌الله رئیسی» که در جوار بارگاه منور حضرت علی بن موسی‌الرضا (علیه‌السلام) برگزار شد، با اشاره به شکل‌گیری ایده برگزاری این کنگره، گفت: این کنگره که در اواخر دی و اوایل بهمن سال گذشته مطرح شد، یک کنگره علمی-کاربردی است که هدف آن دستیابی به الگوی حکمرانی تراز انقلاب اسلامی است. در تلاشیم نشان دهیم که منظومه فکری امامین انقلاب – از نظریه تا اجرا – کاملاً تحقق‌پذیر است. 

وی با اشاره به اهمیت کلیدواژه «حکمرانی» در ادبیات امروز جهان تصریح کرد: یکی از مسائل مهم بشر امروز، مسئله حکمرانی (Governance) است؛ به‌ویژه چگونگی پیوند میان دولت و مردم در حکمرانی. در بسیاری از نظریه‌های غربی، بین دولت‌گرایی سوسیالیستی و مردم‌گرایی لیبرالیستی شکافی عمیق وجود دارد، اما شهید رئیسی توانست در چارچوب منظومه فکری انقلاب اسلامی نشان دهد که این دوگانگی قابل حل است و حکمرانی مردم‌پایه، تحقق‌پذیر است.

خسروپناه افزود: شهید رئیسی به‌رغم آن‌که رئیس قوه مجریه بود، توانست پیوند وثیقی بین دولت و مردم ایجاد کند و حکمرانی مبتنی بر عدالت، تحول‌خواهی و مشارکت مردمی را محقق سازد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این کنگره به‌رغم حمایت‌های علمی نهادهایی، چون شورای عالی انقلاب فرهنگی، به‌صورت کامل مردمی برگزار شده، گفت: همه هزینه‌های این کنگره از سوی خیرین تأمین شده و این نشست‌ها با مشارکت نخبگان علمی و فکری کشور شکل گرفته است.

وی افزود: شهید رئیسی در طول سه سال مدیریت خود نشان داد که می‌توان رئیس‌جمهوری ولایت‌مدار بود و اندیشه انقلاب را در سطح مدیریت کشور اجرایی کرد. از این رو، کنگره حاضر با ۱۱ محور اصلی شامل حکمرانی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تعلیم و تربیت، زنان و خانواده، علم و فناوری، قضایی، دفاعی-امنیتی، تحول‌خواهی و جایگاه فقه در حکمرانی، توانست ادبیاتی نو در باب حکمرانی انقلاب اسلامی مبتنی بر عملکرد شهید رئیسی تولید کند.

خسروپناه با تأکید بر تفاوت این کنگره با سایر همایش‌ها، بیان کرد: در فاصله تنها چهار ماه از آغاز این طرح، ۵۲۸ چکیده و ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که بخش زیادی از آنها دارای ارزش علمی پژوهشی و قابل انتشار در نشریات معتبر هستند. در این مقالات، ۷۴۳ نفر نویسنده شامل اساتید حوزه و دانشگاه، دانشجویان و طلاب مشارکت داشتند.

وی ادامه داد: در همین مدت، مدرسه‌ای تخصصی با حضور ۱۶۰ سخنران برگزار شد که محور آن «روایت صحیح» از عملکرد شهید رئیسی بود. این اقدامات در داخل و خارج از کشور انجام شده‌اند و کشورهایی، چون هند، اندونزی، مالزی، لبنان، پاکستان و عراق میزبان نشست‌های مشابه بوده‌اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در کنار پیش‌نشست‌هایی که در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و در میان طلاب ایرانی و خارجی برگزار شد، دو نشست اصلی برای این کنگره برنامه‌ریزی شده است؛ نخست، همین اجلاسی که امروز در مشهد مقدس و در جوار مضجع شریف حضرت رضا (ع) برگزار شده و دوم، نشستی است که در سوم خرداد ماه در سالن همایش‌های صدا و سیما در تهران برگزار خواهد شد. بخشی از مقالات نیز در قالب پنل‌های تخصصی در تهران ارائه می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مراسم اختتامیه تهران که سوم خرداد برگزار خواهد شد، از مقالات برتر تقدیر خواهد شد. همچنین بنا داریم این کنگره به صورت سالانه و در سالروز شهادت شهید رئیسی ادامه یابد تا الگوسازی علمی برای حکمرانی در تراز انقلاب اسلامی تداوم داشته باشد.

 خسروپناه ضمن تقدیر از مقام معظم رهبری که طی یک سال گذشته حدود ۱۰۰ ویژگی برای شهید رئیسی برشمرده‌اند و بسیاری از آنها اصول حکمرانی اسلامی هستند، از آستان قدس رضوی نیز تشکر کرد و گفت: معاونت علمی-فرهنگی آستان قدس رضوی با تمام توان از برگزاری این همایش حمایت کرده و زحمات اجرایی آن را بر عهده گرفت.

وی افزود: دستگاه‌های مختلف کشوری و لشکری نیز در برگزاری این کنگره همکاری داشتند. در حالی که مراسم‌های متعددی در سراسر کشور برگزار شد، اما این کنگره به‌عنوان تنها نشست علمی-دانشگاهی درباره شهید رئیسی شناخته می‌شود.

در پایان، استاد خسروپناه از تمامی اساتید، طلاب، دانشجویان، مهمانان ویژه، علما، دکتر محسن رضایی و دیگر حاضران در این نشست قدردانی کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار