
باشگاه خبرنگاران جوان - محمدمهدی علویان مهر، رئیس مؤسسه ISC گفت: در رتبهبندی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱، مجموعا تعداد ۵۸ پژوهشگاه حضور داشتند که اطلاعات تمامی آنها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. ارزیابی پژوهشگاهها در این رتبهبندی برای نخستین بار، بر اساس روش شناسی جدید رتبهبندی انجام گرفته است.
رئیس مؤسسه ISC تأکید کرد: رتبه این پژوهشگاهها بهصورت در همکرد و نیز براساس زمینه فعالیت، شامل پژوهشگاههای هنر و علومانسانی، پژوهشگاههای فنی مهندسی و پژوهشگاههای علوم پایه و کشاورزی محاسبه شده است.
او ادامه داد: معیارهای کلی در ارزیابی و رتبهبندی پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی در ۶ حوزه آموزش (با وزن ۵ درصد)، پژوهش (با وزن ۳۰ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۵ درصد)، مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری (با وزن ۲۰ درصد)، فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی (با وزن ۱۰ درصد) و مدیریت و بهرهوری (با وزن ۱۰ درصد) است.
علویان مهر افزود: امید است با توسعه فعالیتهای دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات پژوهشی کشور شاهد ارتقاء جایگاه آنها در سطح ملی و بینالمللی باشیم.
او خاطرنشان کرد: هر کدام از معیارهای کلی در ارزیابی و رتبهبندی پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی، به تعدادی شاخص اصلی و زیر شاخص تقسیم میشوند که عملکرد پژوهشگاه در هر یک از آنها بهصورت جداگانه ارزیابی میشود، در جدول ۱ وزن هر کدام از معیارهای اصلی نشان داده شده است.
علویان مهر ادامه داد: اطلاعات مورد نیاز بهمنظور رتبهبندی پژوهشگاهها و مؤسسات پژوهشی مربوط به عملکرد سه سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ میباشد و از سه طریق جمعآوری شده است:
اطلاعات پژوهشی که جمعآوری آن بر عهده گروه رتبهبندی ISC است.
خوداظهاری پژوهشگاهها که از طریق تکمیل پرسشنامه الکترونیکی رتبهبندی توسط رابطین در پژوهشگاهها به دست میآید و برخی اطلاعات که از طریق وزارت علوم یا سایر سازمانها در اختیار گروه رتبهبندی قرار داده میشود.
در رتبهبندی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱رتبه این پژوهشگاهها بهصورت در همکرد و نیز براساس زمینه فعالیت، محاسبه شده است. جدول ۲ تعداد پژوهشگاههای حاضر در هر گروه را نشان میدهد.
جایگاه پژوهشگاهها و مؤسسات پژوهشی بهصورت درهمکرد
رئیس مؤسسه ISC در ادامه گفت: تعداد ۵۸ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی در رتبهبندی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مؤسسه ISC حضور داشتهاند. در ارزیابی این پژوهشگاهها بهصورت درهمکرد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و پژوهشگاه دانشهای بنیادی به ترتیب رتبههای اول تا سوم را به دست آوردند. جدول ۳ نتایج رتبهبندی پژوهشگاهها را بهصورت کامل نشان میدهد.
منبع: روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام