مدیر مخابرات لرستان گفت: لرستان بیش از ۵ هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری دارد که بیش از ۴۱۰۰ کیلومتر در مناطق بین شهری و حدودا ۹۸۸ کیلومتر در مناطق شهری گسترده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان -  نشست پیرامون تعامل شورا و شهرداری با مخابرات و توسعه زیر ساخت‌های ارتباطی در شهر خرم آباد بحث و تبادل نظر شد.

در ابتدای جلسه نصیری ریاست شورای اسلامی شهرخرم آباد که ریاست این جلسه را به عهده داشت گفت: ساماندهی وضعیت موجود، زمینه‌ساز توسعه اینترنت پرسرعت برای منازل و مشاغل خواهد بود، دسترسی به تلفن و اینترنت از حقوق مسلم شهروندان است و شورای شهر در این مسیر تعامل و تعهد لازم را داشته است.

 وی در سخنانی مشکلات پروژه‌های در خال اجرا در سطح شهر را به صورت اجمالی مطرح نمود و دیگر اعضای شورای اسلامی شهر نیز پیرامون مشکلات از جمله بازگشایی خیابان بهارستان و تعیین و تکلیب زمین مخابرات در پشته حسین آباد، مجوز احداث سایت‌های تلفن همراه، و ترمیم حفاری‌های سطح شهر به گفت‌و‌گو پرداختند.

در ادامه دکتر نبی‌الله شمسی‌فر، مدیر مخابرات منطقه لرستان نیز ضمن قدردانی از اقدامات شهرداری خرم‌آباد در نظم بخشی به شهر اظهار کرد: وجود زیرساخت‌های ارتباطی می‌تواند نقش مؤثری در توسعه شهری داشته باشد، وی به گزارشی از وضعیت زیرساخت‌های مخابراتی در لرستان شامل ۷۱۰ سایت تلفن همراه با بیش از ۲۳۰۰ تکنولوژی فعال، ۶۴۰ هزار شماره تلفن ثابت واگذارشده و ۱۳۰ هزار پورت ADSL و همچنین بیش از ۳۶ هزار پورت فیبر نوری خانگی ایجاد شده که بیش از پنج هزار مورد آن فعال است پرداخت.

ایشان افزود: شبکه ملی اطلاعات شامل همه زیرساخت‌های دولت‌الکترونیک، سلامت، آموزش می‌باشد و خدمات این شرکت تنها اقتصادی نیست و جنبه اجتماعی نیز دارد.

شمسی‌فر با بیان اینکه اکنون در بیش از ۲۶۰ روستای لرستان اینترنت خانگی فعال است، گفت: در برخی روستا‌ها همچون بابازید، ندی‌آباد و چند روستای دیگر لرستان فیبر نوری نصب شده و سرعت اینترنت از برخی نقاط شهری خرم‌آباد بالاتر است.

وی گفت: لرستان بیش از ۵۱۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری دارد که بیش از ۴۱۰۰ کیلومتر در مناطق بین شهری و حدودا ۹۸۸ کیلومتر در مناطق شهری گسترده شده است.

مدیر مخابرات منطقه لرستان افزود: همکاری مؤثر با شهرداری موجب شد که نخستین پروژه پایش تصویری کشور بدون هزینه برای شهرداری در خرم‌آباد اجرا شود که اکنون به‌عنوان الگو مطرح است، همچنین زمین مرغوبی در میدان امام حسین (ع) برای احداث پارک‌سوار به شهرداری در سال‌های گذشته واگذار شده و در پروژه تعریض بلوار کریم‌خان، عقب‌نشینی املاک مخابرات همکاری خواهیم کرد.

وی گفت: موضوع تغییر کاربری املاک مخابرات مراحل مختلفی داشته که با پیگیری شورای شهر و شهردار در حال نهایی‌شدن است.

وی شورای شهر را یکی از نهاد‌های مردمی تصمیم ساز در عرصه شهر دانست و گفت: شورا‌های شهر می‌توانند با اتخاذ روش‌های عملکردی موثر و همکاری با مجموعه‌هایی مانند مخابرات، تاثیر بسزایی در روند توسعه شهر داشته باشند.

دکتر شمسی فر در این جلسه با اشاره به لزوم هوشمند شدن شهر‌ها در عصر حاضر اظهار کرد: در دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات، شهر‌ها به عنوان بستر تامین کننده زیرساخت‌های ارتباطی، ناگزیر از هوشمندی هستند و قطعا نیل به این هدف تاثیر بسزایی در تسهیل امور شهری و شهرداری‌ها خواهد داشت.

مدیر مخابرات منطقه لرستان توسعه زیرساخت‌های مخابراتی را شرط تحقق شهر هوشمند دانست و عنوان کرد: توسعه فناوری اطلاعات و سرویس‌ها و خدمات مبتنی بر آن، به هیچ عنوان بدون تامین زیرساخت‌های مخابراتی لازم امکان پذیر نبوده و این توسعه نیازمند همکاری بیش از پیش مدیریت شهری اعم از شورای شهر و شهرداری هاست.

در ادامه بارانی بیرانوند شهردار خرم آباد گفت: در اجرای پروژه‌های ftth شاهد نوعی ناهماهنگی و آشفتگی در سطح شهر بودیم، در گذشته، پس از پایان عملیات حفاری، دستگاه‌ها مسیر را ترمیم می‌کردند، اما طی یک‌سال‌ونیم اخیر، شهرداری ناچار شد به‌دلیل پاس‌کاری بین آسیاتک و مخابرات، صدور مجوز جدید را متوقف کند، اقدامی که البته پاک‌کردن صورت‌مسئله است، نه راه‌حل.

وی ادامه داد: پس از انعقاد قرارداد، انتظار می‌رفت شرکت‌ها از زیرساخت‌های موجود استفاده کنند، اما رقابت در ایجاد زیرساخت‌های موازی آغاز شد، در برخی محلات که فیبر نوری مخابرات موجود است، باز هم حفاری برای کابل‌کشی مجدد انجام شد، اگر برای هر اپراتور مسیر جداگانه‌ای ایجاد شود، شهر به کارگاه دائمی حفاری تبدیل می‌شود که هم فاقد توجیه فنی است و هم موجب نارضایتی شهروندان خواهد شد.

شهردار خرم‌آباد افزود: جلسات متعددی با مسئولان فنی برگزار شده و تأکید کرده‌ایم شهرداری با اصل توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مخالفتی ندارد، اما این اقدامات باید درچارچوب توافق‌نامه‌ای شفاف و متعهدانه انجام گیرد، در مواردی، شهرداری به‌جای نظارت مقتدرانه، ناچار است که با التماس پیگیر ترمیم مسیرهای حفاری‌شده باشد.

وی همچنین درباره توافق‌نامه‌ای با شرکت مخابرات برای یک زمین ۵.۵ هکتاری در گلدشت شرقی گفت: طبق تفاهم اولیه، قرار بود این زمین به کاربری مسکونی تبدیل شود و شهرداری ۱۵ درصد از ارزش خالص پروژه را دریافت کند، بخشی از آن نیز برای تعریض مسیر ساختمان شهید رحیمی تا اتصال به بلوار بهارستان در نظر گرفته شده بود، این موضوع در جلسات با حضور اعضای شورا بررسی و پیگیری شده و منتظر تأیید نهایی از تهران است.

بارانی‌بیرانوند تأکید کرد: با توجه به برنامه‌ریزی مدیریت شهری برای سال ۱۴۰۴، تعیین تکلیف مسیرهای حفاری‌شده و مسئولیت دستگاه‌ها به‌ویژه در حوزه ترمیم، ضروری است، اگرچه ایجاد زیرساخت نشانه‌ای از پیشرفت در محلات است، اما مهم‌تر از آن، ترمیم صحیح و به‌موقع است.

منبع:مخابرات لرستان

برچسب ها: فیبر نوری ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.