رئیس مجلس با تأکید بر تلاش‌های بی‌وقفه شهید رئیسی در مدیریت بحران کرونا، گفت: عملکرد وی در مقابله با این بیماری سخت و پیچیده، شایسته کسب نمره ۱۰۰ است.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ محمدباقر قالیباف در برنامه «مردم‌دار» که به مناسبت سالگرد شهادت آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی و دیگر شهدای پروازی اردیبهشت از شبکه سوم سیما پخش شد، به ابعاد شخصیتی رئیس‌جمهور شهید پرداخت و درباره نقل‌قولی از شهید رئیسی که به رفاقت بیش از چهار دهه با خود اشاره کرده بود، اظهار کرد: این گفت‌و‌گو مربوط به دوران کرونا بود که تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت. در آن زمان، آقا اسحاق قصد داشت داماد شود و دوست داشت خطبه عقدش را حضرت آقا بخواند و هم‌زمان می‌خواست در مشهد نیز حضور داشته باشد که من به او گفتم تحقق هر دو موضوع به طور همزمان ممکن نیست.

وی ادامه داد: برای مشهد به شهید رئیسی زحمت دادیم و قبل از اینکه شهید رئیسی وارد خطبه شود، ابتدا خاطره‌ای از حدود ۴۰ سال پیش تعریف کرد و سابقه دوستی ما را مطرح نمود.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: قبل از انقلاب با شهید رئیسی آشنا شدم. جمعی بود که مرحوم قادری، یکی از طلبه‌های مبارز آن دوره و از نیرو‌های فعال پیش از انقلاب، نقش جدی در جریان انقلاب و میان نیرو‌های انقلابی داشت. در همان موقع بود که با شهید رئیسی آشنا شدم و در آستانه پیروزی انقلاب در سال‌های ۵۶ و ۵۷، شهید رئیسی برای ادامه درس و بحث خود به قم آمد.

قالیباف در ادامه افزود: ارتباط ما با دوستانمان تا دوران دفاع مقدس برقرار بود، اما پس از پایان جنگ برای مدتی طولانی با هم ارتباط نداشتیم و سپس همان رفاقت ادامه یافت. زمانی که شهید رئیسی در سازمان بازرسی یا قوه قضائیه بودند، ارتباط کاری ما جدی‌تر شد.

وی درباره جریانات انتخابات ۹۶ و رابطه خود با شهید رئیسی گفت: در آن زمان جبهه دوستان انقلاب به طور طبیعی انسجام خوبی نداشت که این موضوع در انتخابات سال ۹۲ نیز مشهود بود. در سال ۹۶، زمانی که شهید رئیسی تصمیم گرفت وارد رقابت‌های انتخاباتی شود، نقش مهمی در انسجام نیرو‌های انقلاب ایفا کرد. او اصرار داشت هر دو نفرمان در انتخابات شرکت کنیم، اما من با این موضوع موافق نبودم.

رئیس مجلس ادامه داد: در آغاز روز‌های تبلیغات انتخاباتی به شهید رئیسی پیشنهاد دادم که من به نفع ایشان انصراف دهم و او در میدان رقابت باقی بماند و من ستاد او را اداره کنم. این‌گونه بهتر می‌توانستیم جبهه انقلاب را منسجم نگه داریم و به مصلحت انقلاب بود، هرچند که آرای انتخاباتی به سادگی از سبدی به سبد دیگر منتقل نمی‌شود.

قالیباف تأکید کرد: همواره اساس کار ما این بوده که برای کشور و انقلاب موضع داشته باشیم. وحدت در جبهه انقلاب یک ضرورت است و می‌توانستیم وحدت میان قوا را نیز نشان دهیم. مهم نیست که ما کجا بنشینیم، مهم این است که کار وحدت و پیشبرد انقلاب را دنبال کنیم.

وی در ادامه این گفت‌و‌گو بیان کرد که در مجلس یازدهم حدود ۲۰ ماه همزمان با دولت آقای روحانی حضور داشتند و شاید نگاه‌ها و سلیقه‌ها به موضوعات متفاوت بود. البته آن زمان نیز به نفع مردم همکاری می‌کردند، اما طبیعی بود که در برخی موارد فاصله نگاه‌ها بسیار محسوس بود. با این حال، در دوره شهید رئیسی هر دو در جبهه انقلاب قرار داشتند و یک گفتمان مشترک داشتند. سابقه رفاقت نیز کمک می‌کرد که کار‌ها به صورت روان پیش برود. این به معنای نبود اختلاف سلیقه و نظر نبود، هرچند که نوع مدیریت دولت و مجلس متفاوت است.

رئیس مجلس با اشاره به وجود اختلاف نظر‌های میان نمایندگان مجلس گفت که اداره دولت و مجلس تفاوت دارد و رئیس‌جمهور مسئولیت همه امور را برعهده دارد، در حالی که رئیس مجلس نمی‌تواند به نمایندگان دستور دهد که حتماً باید فلان کار را انجام دهند یا ندهند. بنابراین، اختلاف نظر میان مجلس و دولت به معنای اختلاف نظر میان رئیس مجلس و رئیس‌جمهور نیست.

قالیباف با اشاره به همکاری‌های خوب با دولت شهید رئیسی گفت که در اوج پاندمی کرونا روزانه بیش از ۷۰۰ یا ۸۰۰ نفر جان خود را از دست می‌دادند و روحیه مردم بسیار خسته بود. روز‌ها و ماه‌های بسیار سختی بود. به شهید رئیسی گفته بود که باید بسیج شوند تا این ماسک از صورت مردم برداشته شود و مردم نفس راحتی بکشند؛ چرا که موضوع جان و معیشت مردم اهمیت داشت و می‌خواستند برای حفظ معیشت کاری کنند تا تورم بر اقلام اساسی اثر نگذارد. انصافاً شهید رئیسی در این زمینه تلاش زیادی کرد.

وی یادآور شد که کمتر از چهار ماه پس از آن، آمار فوتی‌های کرونا به دو رقمی رسید و همه در این بخش بسیج شدند. تولید واکسن داخلی و حتی ورود واکسن خارجی صورت گرفت، هرچند باید اذعان کرد که دولت قبلی نیز برای واردات واکسن تلاش کرده بود و با اراده دولت، کار مقابله با کرونا ساختار اصلی خود را پیدا کرد. باید به شهید رئیسی در این عرصه از نمره ۱۰۰، نمره ۱۰۰ داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گاهی مسائل صرفاً میان من و شهید رئیسی مطرح نبود، بلکه به بدنه دولت و مجلس نیز کشیده می‌شد و در چنین شرایطی وضعیت متفاوتی پیش می‌آمد و اختلاف‌نظرهایی شکل می‌گرفت. البته گاه میان من و شهید رئیسی نیز اختلاف‌نظرهایی وجود داشت، اما این موارد هیچ‌گاه به سطح بدنه اجرایی یا تقنینی منتقل نمی‌شد.

قالیباف با اشاره به جابه‌جایی چند وزیر و معاون رئیس‌جمهور در دوره ریاست‌جمهوری شهید رئیسی تصریح کرد: هیچ‌یک از این موارد به استیضاح کشیده نشد و همه مسائل در چارچوب تعاملات میان من و رئیس‌جمهور مدیریت می‌شد. شهید رئیسی هیچ‌گاه به دنبال مسیر ساده نبود، بلکه همواره راه درست را انتخاب می‌کرد، حتی اگر این مسیر سخت و پرچالش بود.

وی افزود: به‌طور طبیعی، زمانی که رئیس‌جمهور تصمیم به تغییر وزیری می‌گرفت، این تصمیم در راستای منافع کشور و انسجام بیشتر بود. شهید رئیسی همواره از خودگذشتگی نشان می‌داد تا مسیر خدمت به مردم هموارتر و روان‌تر طی شود.

منبع: مهر

برچسب ها: قالیباف ، شهید رئیسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۴
لطفا رای خود را راجع به پالرمو و fatf شفاف کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
ترامپ هنوز شماها رو نشناخته
شما بدتر از آن هستید که ترامپ گفت
امشب رفتم ماست چکیده بخرم
قیمتش از ۹۵ تمن شده بود ۱۲۵ تمن
فروشنده می گفت از همین بعد از ظهر گران شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
جنابعالی هم نمره زیر صفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
تو از کی شهید رییسی رو دوست داری !؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
کرونا خودش تموم شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
ولی شماها هیچوقت حمایت‌ نکردید
آخرین اخبار