مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از نیاز ۳ هزار میلیارد تومانی استان برای اصلاح و بازسازی شبکه‌ها و خطوط انتقال آب خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمدعلی سجادی - توکلی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در برنامه میز خبر صدا و سیمای استان گفت: ۲ درصد خطوط انتقال کشور مربوط به استان ما است و در خراسان جنوبی ۱۲ هزار کیلومتر خط انتقال داریم.

او با اشاره به اینکه در استان ۶۰۰ کیلومتر از شبکه توزیع و خط انتقال عمر بالا داشته و فرسوده است و در بیرجند ۱۰۰ کیلومتر شبکه فرسوده داریم افزود: اصلاح هر کیلومتر شبکه آب فرسوده حدود ۵ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد که ۳ هزار میلیارد تومان برآورد اصلاح خطوط انتقال در تمام استان است.

توکلی اظهار کرد: در بیرجند ۳۰ کیلومتر نیاز فوری به تعمیر دارد که امسال ۲ قرارداد برای تعمیر ۴.۵ کیلومتر از خطوط انتقال منعقد شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: ۲۴ کیلومتردر سجادشهر بیرجند که فرسودگی بیشتری دارد و ۵ هزار انشعاب فرسوده دارد، اصلاح صورت می‌گیرد و هدررفت اجتناب ناپذیر ۱۲۰ لیتر در ثانیه داریم که به دنبال کم شدن آن هستیم.

او گفت: حدود ۲۷ درصد هدررفت واقعی داریم و ۱۱ درصد نیز هدررفت فیزیکی آب است که به دلیل انشعابات غیرمجاز و تجهیزات اندازه گیری غیر دقیق است. 

توکلی تصریح کرد: در پایان ۱۴۰۳، میزان هدررفت پارسال در استان از ۳۸.۷ درصد به ۳۶.۵ درصد رسیده است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی عنوان کرد: بیشترین میزان هدررفت در استان مربوط به شهر‌های جدید استان است و در طبس که ۲ شبکه آبرسانی داریم، حدود ۴۰ درصد هدررفت آب است که شبکه فرسوده و فشار شبکه از عوامل آن است و برنامه‌های اصلاحی برای بخشی از آن انجام شده است.

او گفت: پارسال قراردادی با اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومان منعقد شد و امسال هم قراردادی با بسیج سازندگی با اعتبار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منعقد خواهد شد که با تلاش استاندار و اعتبارات ملی تأمین اعتبار می‌شود تا شبکه روستا‌های تحت پوشش بازسازی و اصلاح شود.

توکلی در خصوص کاهش مصرف آب در فضای سبز اظهار کرد: در برنامه ۵ ساله هفتم مطرح شده که بخش‌های مختلف از جمله صنعت باید از آب‌های نامتعارف استفاده کنند و فضای سبز نیز در این حوزه قرار دارد و پارسال نسبت به سال قبل تر، ۹۰۰ هزار مترمکعب کاهش مصرف آب شرب در فضای سبز صورت گرفته و در بشرویه ۱۰۰ درصد جداسازی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی بیان کرد: شهرداری بیرجند حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز نیاز دارد و قول داده شده است تا ۳۰ درصد از مصارف آب شرب برای فضای سبز کاهش یابد.


بیشتر بخوانید


او در خصوص پیشرفت تصفیه خانه فاضلاب قاین گفت: تصفیه خانه حدود ۳۰ درصد پیشرفت دارد و پیش بینی می‌شود تا پایان ۱۴۰۵ این کار به پایان برسد.

توکلی در خصوص تأمین آب سایت‌های نهضت ملی مسکن در استان گفت: ۲۸ سایت نهضت ملی مسکن داریم و در شهر‌هایی مثل قاین و فردوس مسائلی موجود است که در حال رفع مشکلات آن هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: به دنبال افزایش تعرفه مصرف آب نیستیم.

۲۶ دشت خراسان جنوبی ممنوعه و ممنوعه بحرانی است

سارانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه در خصوص ارگ بهارستان که در اختیار شرکت آب منطقه‌ای است گفت: به دنبال استفاده بهینه از این ارگ هستیم.

او افزود: اخیرا پیشنهاد شده است تا اگر طرحی برای استفاده از ارگ وجود دارد بررسی شود و می‌توانیم از نگاه تاریخی به موضوع آب بپردازیم.

سارانی اظهار کرد: در قالب مرمت نمی‌توان اعتباری برای ارگ اختصاص داد، اما مردمی بودن را می‌توان دنبال کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: واگذاری آب منطقه‌ای به دلیل یکی از مطالبات شرکت بوده است و برای ایجاد موزه آب نبوده است و انجام طرح در این ارگ از سوی آب منطقه‌ای به میراث فرهنگی ارائه شده است.

او گفت: حدود ۹۸.۲ درصد چاه‌های کشاورزی استان هوشمند است و به دنبال کنترل از راه دور آن‌ها هستیم تا بتوانیم میزان برداشت را مدیریت کنیم.

سارانی با اشاره به اقلیم خشک استان ادامه داد: استان به ۳۵ محدوده مطالعاتی تقسیم شده است و ۲۶ محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که به دلیل کاهش مخازن زیرزمینی استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی عنوان کرد: در حدود ۳ سال گذشته ۹ دشت از ممنوعه به ممنوعه بحرانی تبدیل شده است.

او گفت: مصارف آب در استان به ۳ بخش شرب، کشاورزی و صنعت تقسیم می‌شود که ۸۸ درصد مربوط به کشاورزی است و ۹ درصد مربوط به آب شرب و ۳ درصد به صنعت اختصاص دارد و ۹۵ درصد آب استان از زیرزمین تأمین می‌شود.

سارانی اظهار کرد: سالانه ۲۷ میلیون مترمکعب کسری مخزن در استان داریم که از پس انداز‌ها استفاده می‌شود و حدود ۵۶۰ میلیون مترمکعب آب در سال در استان برداشت می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ طبق برنامه سازگاری با کم آبی ۱۰ درصد از مصارف کشاورزی کاهش یافت و پارسال این میزان کمتر شد، اما امسال به دنبال کاهش بیشتر هستیم تا به تعادل و ثبات در مصرف آب برسیم.

او در خصوص مجوز‌های اعطایی به واحدهایی، چون فولاد و چدن تصریح کرد: در سالیان گذشته مجوز‌هایی داده شده که به دلیل بحرانی نبودن شرایط صورت گرفته است و کارشناسی در ان رخ نداده است؛ در قاین برنامه برای جمع آوری، تصفیه و استفاده از پساب برای صنعت وجود دارد و کار در حال انجام است.

سارانی عنوان کرد: فولاد قاین بخشی از آب خود را از پساب می‌گیرد و مابقی پس از انتقال آب از دریای عمان از همان منبع گرفته می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.